Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Er komt een verbod op puppy-yoga

  •  
04-06-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2473 keer bekeken
  •  
53021838109_0cf1ae985a_k

Cc-foto: Arts SU / Flickr

Puppy’s mogen binnenkort niet meer gebruikt worden in yogaklasjes. Het kabinet heeft een verbod aangekondigd. “Zo. Dat was de kortste yoga-trend ooit”, reageert Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren op X. Haar partij trok recent aan de bel over de bizarre vorm van dierenmishandeling.

Puppy-yoga is komen overwaaien uit de Verenigde Staten. Experts hadden direct kritiek. Ook yogadocenten die de lessen met jonge honden gaven, meldden dat de puppy’s veel stress ervaren en overprikkeld raken. De dieren die nog veel slaap nodig hebben, worden bovendien gestoord in hun slaap.

Een maand geleden besloot de Italiaanse overheid al om de zweverige hype te verbieden. In Nederland deelde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) boetes uit aan bedrijven die geld verdienen met puppy-yoga.

Minister Piet Adema (Landbouw) wil de praktijk nu volledig verbieden in Nederland. Hij vergelijkt de puppy’s met baby’s. “Daar kun je ook niet de hele dag mee rondsjouwen. Dat is bij puppy’s niet anders.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.