Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Energiearmoede: Wilma (61) laat huis noodgedwongen afsluiten van gasleiding

  •  
11-09-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
7983 keer bekeken
  •  
9549613026_60da69bb46_o

© cc-foto: Evert Kuiken

Steeds meer mensen komen ernstig in de problemen door de exploderende energieprijzen. Het AD tekent het schrijnende verhaal op van Wilma Maree (61) uit Driebergen. De vrouw heeft zich 'vrijwillig' van het gas laten afsluiten omdat de rekening van 700 euro per maand onbetaalbaar is. Ze kan daardoor niet meer warm douchen, noch haar huis verwarmen en ook zit een warme avondmaaltijd er niet meer elke dag in. Warm eten maakt ze klaar in een magnetron. 

Samen met haar buurtgenote zijn ze continu op zoek naar slimme manieren om zonder gas (en warmtepomp) te leven. Bij de woningbouw hebben ze zonnepanelen aangevraagd, maar die krijgen ze niet. Dus hebben ze bedacht om hun huizen te verwarmen door middel van terracottapotten en waxinelichtjes. ,,Als ik drie van die constructies in de woonkamer zet, heb ik het van de winter warm genoeg. ”

Wilma besloot tot de drastische stap om te voorkomen dat ze nog erger in de problemen komt. De kledingwinkel die ze exploiteert heeft zware klappen gekregen door de coronacrisis. Ze wil die opheffen en een baan zoeken. Een buurtgenote die het ook zwaar heeft tipte haar over de mogelijkheid om het gas af te laten sluiten en zo hoge rekeningen te voorkomen. De leverancier draaide tegen betaling van 81 euro de kraan dicht.

Het BNNVARA programma Kassa is een campagne gestart om de noden van mensen die zwaar in de financiële problemen komen onder de aandacht te brengen.

Wij horen graag jouw verhaal. Gebruik de hashtag #IkRedHetNietMeer op sociale media, vertel iets over jouw zorgen en deel het met ons via de hashtag #KassaTV of de mention @kassa_bnnvara (Twitter) of @bnnvarakassa (Instagram). We houden je op de hoogte via onze sociale-mediakanalen. Met de campagne #IkRedHetNietMeer wil Kassa mensen die het financieel niet meer redden en niet kunnen wachten op een maatregelenpakket ergens in 2023 een gezicht geven. We willen deze video's en verhalen gebruiken om de problemen onder de aandacht te krijgen in de politiek.

cc-foto: Evert Kuiken 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.