Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dochters bezorgd over veiligheid Sigrid Kaag, D66-leider twijfelt over politieke toekomst

  •  
25-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
7370 keer bekeken
  •  
sigridkaag

“Ik maak mij zorgen dat mijn moeder eindigt zoals Els Borst”, zegt de oudste dochter van Sigrid Kaag in een video die dit weekend zal worden uitgezonden in het tv-programma College Tour. Borst werd in 2014 vermoord door een orthodox-christelijke psychiatrische patiënt die woedend was over haar euthanasiewet.

Ook Kaag heeft regelmatig te maken met bedreigingen. Begin 2022 werd ze thuis opgezocht door een christelijke complotextremist met een brandende fakkel. Deze week stonden zes verdachten terecht wegens het bedreigen van Mark Rutte, Sigrid Kaag, Lilianne Ploumen, Wopke Hoekstra en Hugo de Jonge.

De haat die onder meer afkomstig is uit kringen van corona-ontkenners, rechtsextremisten en andere complotfantasten, trekt een flinke wissel op Kaags gezin. Haar dochters hopen daarom dat de D66-leider zich terugtrekt uit de politiek, schrijft de Volkskrant. “Het is niet om onaardig te zijn of zo, maar ik wil eigenlijk dat mijn moeder een andere baan vindt”, zegt Kaags oudste dochter.

Kaag heeft nog geen beslissing genomen over de vraag of ze wil doorgaan. De Volkskrant schrijft: “Gesprekken thuis hebben er mede toe geleid dat haar perspectief is gaan kantelen. Haar hele gezin zou ‘opgelucht’ zijn als ze haar huidige baan opgeeft en weer vertrekt uit Nederland, vertelt Kaag. (…) ‘Mijn dochters zeggen: het is mooi geweest, mam. Dat is ook een belangrijke boodschap. Ik luister altijd naar mijn dochters’, zegt de D66-politicus.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.