Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Discriminatieplatform doet aangifte tegen haatsnor Derksen

  •  
11-04-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4576 keer bekeken
  •  
derksen

De Friese afdeling van Discriminatie.nl gaat aangifte doen tegen Johan Derksen vanwege zijn racistische uitspraken over GroenLinks-PvdA-Kamerlid Habtamu de Hoop. “We willen met deze aangifte een signaal uitdragen dat wij racisme op zo’n groot platform niet langer tolereren”, zegt landelijk directeur Mirka Antolovic tegen het AD.

De Hoop zelf doet geen aangifte tegen de haatsnor van Vandaag Inside. Het Friese Kamerlid nam wel een video op waarin hij zich tot Derksen richtte. Tegen Omrop Fryslân zegt hij: “Het raakt je wel als een ander zegt wie je bent en waar je thuishoort. Dat laat ik me door niemand vertellen, ook niet door Johan Derksen.”

Talpa laat in een schriftelijke verklaring weten “tegen elke vorm van racisme” te zijn. Verder heeft het tv-bedrijf nog geen maatregelen genomen. Talpa-directeur Frans Klein vertrok eerder bij de NPO nadat aan het licht kwam dat hij niet had opgetreden tegen het wangedrag van een bekende presentator.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.