Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Demonstranten bestormen kantoor chemische wapens-waakhond

  •  
03-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
112 keer bekeken
  •  
Grote groep betogers bestormt pand OPCW in Den Haag

© DEN HAAG - Politie-eenheden op de Johan de Wittlaan, waar een grote groep demonstranten een gebouw heeft bestormd. Het gaat om het pand van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens

Een groep demonstranten heeft vrijdag in Den Haag het gebouw van de OPCW, de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens, bestormd. Dat meldt Omroep West. De politie moest massaal in actie komen om de demonstranten te bedwingen.
Voor het gebouw vond een demonstratie plaats van Koerden tegen het gebruik van gifgas door Turkije. Daarbij zou de OPCW een dossier aangeboden krijgen met informatie waaruit blijkt dat Turkije zich schuldig maakt aan het gebruik van het illegale gas. Enkele demonstranten waren op de rijbaan naast het gebouw gaan zitten waar ze naar eigen zeggen door beveiligers van de organisatie werden weggehaald. Op dat moment werd de sfeer grimmig.
Naast tientallen politieauto’s waren er ook drie ambulances en een traumahelikopter, hoewel onduidelijk is of er gewonden zijn gevallen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.