Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Demonstranten bestormen kantoor chemische wapens-waakhond

  •  
03-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
93 keer bekeken
  •  
Grote groep betogers bestormt pand OPCW in Den Haag

© DEN HAAG - Politie-eenheden op de Johan de Wittlaan, waar een grote groep demonstranten een gebouw heeft bestormd. Het gaat om het pand van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens

Een groep demonstranten heeft vrijdag in Den Haag het gebouw van de OPCW, de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens, bestormd. Dat meldt Omroep West. De politie moest massaal in actie komen om de demonstranten te bedwingen.
Voor het gebouw vond een demonstratie plaats van Koerden tegen het gebruik van gifgas door Turkije. Daarbij zou de OPCW een dossier aangeboden krijgen met informatie waaruit blijkt dat Turkije zich schuldig maakt aan het gebruik van het illegale gas. Enkele demonstranten waren op de rijbaan naast het gebouw gaan zitten waar ze naar eigen zeggen door beveiligers van de organisatie werden weggehaald. Op dat moment werd de sfeer grimmig.
Naast tientallen politieauto’s waren er ook drie ambulances en een traumahelikopter, hoewel onduidelijk is of er gewonden zijn gevallen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (16)

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin4 dec. 2021 - 12:36

Gifgas, dat moet een red flag zijn, het zou me niet verbazen als het inderdaad gebruikt zou zijn, rot die turken de NAVO uit, grieken zijn ook niet fris maar kunnen de rol van de turken over nemen, maar ja, Biden vind ik een zwakke seniel die met Trump achtig beleid het land voor zich probeert te winnen, het tegendeel gaat hij bereiken.

Phantom3
Phantom33 dec. 2021 - 17:41

Waarom de EU zo bang is voor Turkije is mijn raadsel.

4 Reacties
djh
djh3 dec. 2021 - 19:20

handelsbelangetjes. Daar wijkt echt alles voor

The Apple
The Apple3 dec. 2021 - 21:23

Nee, vanwege de strategische positie die Turkije inneemt in NAVO-verband. Als je dat echt interesseert, begin dan bij Kennedy en de Cuba-crisis.

Thuiszitter
Thuiszitter3 dec. 2021 - 23:39

Als lid van de NAVO en de G20 is Turkije voor de EU een belangrijke partner.

henk-alexander
henk-alexander4 dec. 2021 - 17:15

De EU en m.n. de VS zijn bang voor Turkije omdat het land een geostrategische positie inneemt, zodat Turkije i.t.t. bijv. Rusland ongestraft delen van soevereine staten bezet kan houden (vgl. Cyprus en Syrië). En als het gaat om het gedogen van militaire dictaturen - idem de Turkse junta's, kende de NAVO geen scrupules (vgl. Salazar, Franco, Zoitakis, Papadopoulos, Gizikis). Kortom Turkije kan wel een potje breken.

Pater
Pater3 dec. 2021 - 17:12

Als de bewakers van de eigen organisatie, van de OPCW dus, inderdaad demonstranten van de rijweg hebben weggehaald waren die bewakers in overtreding.

watcher3
watcher33 dec. 2021 - 16:43

"bestormen" nog wel. Ik zie het er niet in. Ik heb zo te doen met de Koerden, niemand die hun helpt, de VN bv doet niets voor hen. Overal waar ze geboren worden, worden ze als terroristisch afgeschilderd. Turkije is het ergste die hebben al 10.000den vermoord en in het gevang gegooid. Het Turkse nationalisme verschilt niet veel van het nazisme.

5 Reacties
The Apple
The Apple3 dec. 2021 - 21:25

Ze zijn niet voor niets een belangrijke steunpilaar van de NAVO.

The Apple
The Apple3 dec. 2021 - 21:40

Duik ook eens in de Griekse geschiedenis a"an het einde van de tweede wereldoorlog. De Griekse dictatuur onder het "kolonelsbewind kun je ook gelijk meenemen. Over dat laatste heeft heeft Costa-Gavas ooit en aardige film gemaakt: Z - https://www.youtube.com/watch?v=rHB28qfsV2w

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin4 dec. 2021 - 12:48

Watcher ik las daarnet een verhaal van een koerd die via Wit-Rusland Europa probeerde te bereiken, van wit russen rauwe aardappelen en varkensvlees, boerderijen laten schoonmaken onder hoongelach van soldaten, geslagen, poolse grensbewakers die hem het gevoel gaven te willen helpen maar z'n telefoon afpakten zijn simkaart doorknipten, dit soort sadisme tegenover weerloze mensen vind ik nazi waardig, hoort niet in een beschaafd Europa.

watcher3
watcher34 dec. 2021 - 16:06

Apple die film staat, net zoals de meeste films van Costa Gavras, op mijn harde schijf hiero. Alle films van die man zijn geweldig.

The Apple
The Apple4 dec. 2021 - 19:16

Grappig, ik heb zelfs een 12Tb NAS staan waar ik alle essentiële lezingen, documentaires en films over politiek, economie, sociologie, psychologie etc. opsla. Soms is dat ontzettend lastig: probeer maar eens alle hoorzittingen van het Kerry- committee over de bemoeienis van de CIA met cocaine-import te vinden. Daar is de IRT-affaire niks bij. Het lijkt wel of Google ze verstopt heeft en eentje is zelfs helemaal verdwenen dus daar ben ik uren -dagen- mee zoet geweest, maar ik heb ze. Alle stukjes en beetjes samen gemonteerd om het origineel te herstellen. En welke speelfilms staan daat onder meer op? Je raadt het.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout3 dec. 2021 - 13:56

De ME heeft maar een druk weekend, want morgen in Utrecht weer Samen voor nationalistisch NL wappieoptocht, met de onvermijdelijke Baudetadepten op kop waarschijnlijk.

Ed Verbeek
Ed Verbeek3 dec. 2021 - 13:54

Gasaanvallen door NAVO-bondgenoten, zoals Turkije, worden natuurlijk getolereerd.

1 Reactie
FredD2
FredD24 dec. 2021 - 6:29

@Ed Verbeek, als je eenmaal ons vriendje bent, mag je alles, kijk maar naar de VS.