Joop

‘Democratie is helaas ook Annemarie Jorritsma’

  •  
13-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2985 keer bekeken
  •  
marcelvanroosmalen

“Annemarie Jorritsma is nog niet uit de politiek vertrokken of achter haar vallen de lijken uit de kast”, constateert Druktemaker Marcel van Roosmalen. “Annemarie Jorritsma sleept een lange reeks van politieke mislukkingen achter zich aan. Van de Betuwelijn tot de Floriade tot een zweem van fraude met het bouwbedrijf van haar man. Ze lichtte de Kamer verkeerd in over de Bijlmerramp, verzweeg de gevaren van gaswinning, ze loog als burgemeester van Almere over een winkelcentrum en schafte een illegale waterpomp aan. Aan werkelijk alles wat ze deed zat een luchtje. En als anderen het roken ging ze nadrukkelijk staan gnuiven en snuiven, uitroepend dat het zaakje niet stonk.”

“Democratie is helaas ook Annemarie Jorritsma”, aldus Van Roosmalen. “Haar beste vriend was een tijdje Gordon. Nog een bewijs dat haar mensenkennis niet op orde is. Annemarie Jorritsma is als een hond met een veel te lange vieze staart. Het kost moeite om er niet op te gaan staan. Ze kan er waarschijnlijk zelf niks aan doen. Het is ingebakken slechtheid. Ze is door en door ge-VVD’d, een ziekte waardoor je alles beredeneert vanuit jezelf.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

Ejoth
Ejoth14 jun. 2023 - 6:32

En Kajsa Ollongren. Laten we die niet vergeten.

2 Reacties
Polarisario
Polarisario14 jun. 2023 - 9:42

@Ejoth: Die is geen lid van de VVD toch?

Ejoth
Ejoth14 jun. 2023 - 12:54

Polarisario: klopt ze is van D66

Roep en Toeter
Roep en Toeter13 jun. 2023 - 15:19

''Ze is door en door ge-VVD’d, een ziekte waardoor je alles beredeneert vanuit jezelf.” Dat politici redeneren vanuit eigen belang geldt natuurlijk niet alleen voor een VVDer als Jorritsma. Anders valt toch niet te verklaren dat rechts VVD beleid (zoals dat van de rechtse Rutte 1 t/m 4 regering) in meerderheid gesteund is/wordt. Zelfs door gedoogoppositie als dat nodig is om VVD Rutte in het zadel te houden. De principes/kroonjuwelen die rijke politieke elite (en sympathisanten) uitventen zijn slechts voor de bühne. Geven blijkbaar een lekker gevoel zo van, kijk mij eens fijn deugen. Zolang het mij en mijn naasten maar niet in persoonlijk belang raakt maar dat laatste zeggen ze er natuurlijk niet bij, de hypocrieten.

1 Reactie
DaanOuwens
DaanOuwens14 jun. 2023 - 8:37

@ Roep en Toeter Jij schrijft: Anders valt toch niet te verklaren dat rechts VVD beleid (zoals dat van de rechtse Rutte 1 t/m 4 regering) in meerderheid gesteund is/wordt. Dat is heel simpel te verklaren. Partijen kunnen proberen het rechtse VVD beleid bij te sturen op onderdelen of accepteren dat er een nog rechtser beleid komt dat nog meer schade aanricht. Je hebt niets geleerd van Rutte1 blijkbaar.

Mathijsco
Mathijsco13 jun. 2023 - 12:44

Annemarie Jorritsma is een van die Dinosauriers uit Paars waarvan je hoopte dat je het nooit meer terug zou zien. Na de komst van Rutte was ze er opeens weer. Naast Bernhard Wientjes en -2 CV ketels om mijn zwembad te verwarmen- Ed Nijpels die opeens plaatsnam aan de klimaattafels, Ja zelfs voor Frank de Grave is weer een rolletje weggelegd. Ook terug van weggeweest, de (wannabe) adel: een begrip wat we als maatschappij min of meer ‘dood’ hadden verklaard. Sinds Rutte laten ze weer van zich horen en bij de NPO maken ze nu televisieprogramma’s over ‘hoe het heurt’. Documentaires over andere adelijke geslachten. Sinds het einde van Paars heeft dat alles bij elkaar zich zitten verbijten in Wassenaar en soortgelijke gegoede omgevingen over die ‘Diuivelse’ volksbetrokkenheid. Ze zijn weer terug.

3 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin14 jun. 2023 - 7:07

Bij het CDA gebeurt hetzelfde. Henk Bleker aan tafel als 'verdediger van de boeren' en Jaap de Hoop Scheffer op TV i.v.m. Oekraïne en de Navo. Dat laatste kan ik nog enigszins begrijpen. Maar ja, ze worden allemaal weer van stal gehaald.

Mathijsco
Mathijsco14 jun. 2023 - 11:11

@ Minoes & tuin, Geen wonder als je ziet hoe het CDA bij Rutte onder de plak/parasol zit. Afscheidingsbeweging BBB is niet voor niets ontstaan zullen we maar zeggen.

Martin van der Linde
Martin van der Linde15 jun. 2023 - 13:55

Mathijs, tja de BBB. Over 10 jaar vragen mensen zich af wat die kermisklant op het Binnenhof kwam doen.