Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De Jonge wil Kamer er in debat van overtuigen dat hij de pandemie-aanpak niet verprutst heeft

  •  
05-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
566 keer bekeken
  •  
ANP-443627427

Hugo de Jonge, tegenwoordig minister van Wonen, wil donderdag meedoen aan het debat over de mondkapjesaffaire rond pandemieprofiteur Sywert van Lienden. Dat heeft De Jonge Kamervoorzitter Bergkamp laten weten, zo meldt hij zelf op Twitter. 

Daar schrijft hij:

"Hoewel dat staatsrechtelijk ongebruikelijk is, hecht ik er aan om de vragen die zijn opgekomen zelf te beantwoorden en de context te kunnen toelichten."

Onlangs openbaarde de Volkskrant dat Hugo de Jonge zich als minister van Volksgezondheid actief bemoeide met de omstreden mondkapjesdeal van Van Lienden en zijn compagnons. Uit appverkeer bleek dat de minister de louche deal er bij het ministerie doorheen had gedrukt, onder meer omdat hij vreesde dat Van Lienden via sociale media een te grote lastpak werd. Tot nog toe weigerde De Jonge verder in te gaan op de appjes. 

Maandag werd bekend dat Hugo de Jonge als minister van Volksgezondheid tegen alle regels in herhaaldelijk communiceerde via zijn privémailaccount, waardoor mogelijk informatie verloren is gegaan die onder de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) valt. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.