Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Corrupte Sarkozy onder vuur vanwege steun voor Poetin

  •  
20-08-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4323 keer bekeken
  •  
sarkopoetin

De voormalige Franse president Nicolas Sarkozy ligt onder vuur omdat hij in een interview de Russische oorlogsmisdadiger Vladimir Poetin heeft verdedigd. Hij riep Oekraïne in het gesprek op om de Russische bezetting van de Krim en andere delen van Oekraïne te accepteren. Volgens Sarkozy zou Oekraïne nooit kunnen toetreden tot de EU of de NAVO, omdat Rusland daarmee voor het hoofd gestoten zou worden.

De wegens corruptie veroordeelde Sarkozy gaf het interview ter gelegenheid van de verschijning van het tweede deel van zijn memoires. Volgens The Observer, dat een exemplaar van het boek wist te bemachtigen, gaat de gewezen president in zijn boek nog verder dan in het interview. Zo bagatelliseert hij in ‘Le Temps des Combats’ de Russische agressie en hekelt hij de Europese en Amerikaanse steun voor Kyiv.

Critici wijzen erop dat Sarkozy zich jarenlang voor heeft laten staan op zijn goede verstandhouding met Poetin. De rechtse politicus onderhield als president meer dubieuze relaties. Zo moet hij terechtstaan omdat hij illegale campagnegelden heeft ontvangen van de toenmalige Libische dictator Kadhafi.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.