Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sarkozy ook in hoger beroep veroordeeld wegens corruptie

  •  
17-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
550 keer bekeken
  •  
nicolassarkozy

De voormalige president Nicolas Sarkozy is ook in hoger beroep schuldig bevonden aan corruptie en machtsmisbruik. Evenals de rechtbank besloot het beroepshof in Parijs tot drie jaar opsluiting, waarvan twee voorwaardelijk. De rechtse 68-jarige ex-politicus mag zijn straf thuis uitzitten met elektronisch toezicht.

Zijn voormalig advocaat Thierry Herzog en rechter Gilbert Azibert zijn eveneens opnieuw veroordeeld. De drie hebben spanden volgens het beroepshof samen om informatie te vergaren over een andere corruptiezaak tegen de voormalige president. Sarkozy beloofde Azibert een post in Monaco in ruil voor informatie.

Sarkozy wacht in november ook nog een hoger beroep in een andere zaak. In deze zogeheten Bygmalion-zaak werd hij in eerste aanleg tot een jaar cel veroordeeld.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa17 mei 2023 - 13:43

wat een verrassing

Mathijsco
Mathijsco17 mei 2023 - 9:00

Liegen onder ede, clientalisme (zei daar iemand Ed Nijpels en klimaattafels?) aangeven dat je de grondwet opzij schuift als dat je zo uitkomt.' Houd me maar ten goede, maar volgens mij valt een groot deel daarvan buiten de parlementaire onschendbaarheid en kun je gewoon spreken van ambtsmisdrijven. Is er een jurist in de zaal?

PVDB2
PVDB217 mei 2023 - 8:51

Een rechtse politie charlatan die veroordeeld word voor corruptie. Nee. Dan kan niet waar zijn. Nets als de VVD een niet werkende integriteitscommissie ingesteld of nog niet?

Volrin
Volrin17 mei 2023 - 8:35

"De rechtse 68-jarige ex-politicus mag zijn straf thuis uitzitten met elektronisch toezicht." Geld dat voor iedereen die schuldig is aan corruptie? Of alleen voor ex-presidenten en/of rijke mensen?

1 Reactie
Bert van der Neut
Bert van der Neut17 mei 2023 - 12:30

In 2022 in Nederland alleen 3000 mensen met een enkelband. Dat zullen vast wel alleen rijke mensen of presidenten zijn.