Joop

Willem Engel blijft in lockdown

  •    •  
18-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2296 keer bekeken
  •  
politieengel

Het voorarrest van de viruswaanzinnige sekteleider Willem Engel is met twee weken verlengd. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam vrijdag beslist. Dat betekent dat de 45-jarige dansleraar die na een korte carrière als corona-ontkenner zich onlangs ontpopte als Poetin-apologeet, de komende tijd niet op vrije voeten komt. Engel werd woensdag aangehouden voor opruiing.

Engel wordt ervan verdacht tussen juni 2020 en december 2021 een groot aantal 'opruiende coronagerelateerde berichten' op sociale media te hebben geplaatst. Hij riep onder meer op medewerkers van een ziekenhuis lastig te vallen waar coronapatiënten werden behandeld en ook sprak hij herhaaldelijk over buitenrechtelijke "tribunalen" waar politici berecht moesten worden. 'Deze berichten hebben ertoe geleid dat andere mensen strafbare feiten hebben gepleegd of daartoe zijn aangezet

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Jorrits
Jorrits20 mrt. 2022 - 12:54

Aan de ene kant liever kwijt dan rijk, maar een stem in mij zegt dat iemand opsluiten vanwege een andere, niet-gangbare mening niet OK is .

Thuiszitter
Thuiszitter19 mrt. 2022 - 0:36

Die gast heeft van zijn beweringen een verdienmodel gemaakt , een community om zich heen gebouwd die hem in leven houden . Het adres van de minister had hij niet door moeten geven daar gaan ze hem op pakken, want er liep daarna een debiel met een fakkel bij zijn huis, angst komt dan erbij en dus moet daar iemand voor worden opgepakt. Engel dus .

1 Reactie
Olav Meijer
Olav Meijer20 mrt. 2022 - 13:04

@ Thuiszitter: [Die gast heeft van zijn beweringen een verdienmodel gemaakt….] Dat is het punt bij dit soort figuren, zoals ook b.v. de advocaten Reiner Fuellmich in Duitsland en in Nederland Arno van Kessel. Maatschappelijk hebben ze zeer schadelijke effecten. Het is goed dat de voorlopige hechtenis van Willem Engel is verlengd. Niet omdat hij een lange onvoorwaardelijke vrijheidsstraf zal krijgen –dat verwacht ik totaal niet-, maar omdat hiermee duidelijk wordt gemaakt dat het om een echt serieus probleem gaat. Ik vermoed dat hij hooguit een onvoorwaardelijke boete, gecombineerd met een fikse voorwaardelijke vrijheidsstraf, zal krijgen.

Nina4
Nina418 mrt. 2022 - 19:29

Er zijn weinig Wappies die ik graag in de bak zie maar dit is er één. De rest heeft serieuze hulp nodig. Net als de Wappies die Oekraïeners en Nazi's in één zin gebruiken.

WillemdeGroot
WillemdeGroot18 mrt. 2022 - 14:25

Engel. De vraag, waarop een antwoord gezocht dient te worden, is: wat is er aan de hand met al die mensen die achter figuren als Engel, Baudet, Wilders, e.a. aanlopen, meestal kritiekloos? Vreemde of/en gevaarlijke figuren zijn er de hele geschiedenis door geweest, alleen dient de vraag, om tot helderheid te komen, te zijn welke maatschappelijke omstandigheden daartoe bijdragen. En daar mogelijke oplossingen te zoeken.

2 Reacties
MG1968-2
MG1968-218 mrt. 2022 - 15:44

"Oplossingen zoeken" Ja maar wel vanuit een volledig daar van los staand perspectief. De-facto nemen al deze personen reeel bestaande problemen als uitgangspunt en definiëren oplossingen die deze juist intensiveren maar presenteren het wel zo dat die oplossing ('gehoord worden') belangrijker geacht wordt dan het oorspronkelijk probleem. Vanuit de positie van deze personen slim (want het exploiteren van het probleem is het verdienmodel, daar moet je niets tegen doen) maar vanuit maatschappelijk perspectief gezien destructief. Er is niets tegen oplossingen zoeken voor bestaande problemen, maar het dient wel duidelijk te zijn dat ze deel zijn van het probleem door oplossingen in de weg te staan en zult deze moeten zoeken buiten hen om. De problemen zijn serieus en moeten serieus genomen worden, de oplossingen van deze figuren niet en dien je ter zijde te schuiven. Natuurlijk moet je blijven uitleggen waarom maar heb daar niet al te veel geloof in wbt effectiviteit. Het aantal personen dat vatbaar is voor populisme of populisme+ is historisch gezien redelijk stabiel en fluctueert zo rond de 35%.

Karingin
Karingin19 mrt. 2022 - 6:37

Verwende koters die denken dat de witte bevolking vervangen gaat worden door migranten, enzo