Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Willem Engel blijft in lockdown

  •  
18-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2351 keer bekeken
  •  
politieengel

Het voorarrest van de viruswaanzinnige sekteleider Willem Engel is met twee weken verlengd. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam vrijdag beslist. Dat betekent dat de 45-jarige dansleraar die na een korte carrière als corona-ontkenner zich onlangs ontpopte als Poetin-apologeet, de komende tijd niet op vrije voeten komt. Engel werd woensdag aangehouden voor opruiing.

Engel wordt ervan verdacht tussen juni 2020 en december 2021 een groot aantal 'opruiende coronagerelateerde berichten' op sociale media te hebben geplaatst. Hij riep onder meer op medewerkers van een ziekenhuis lastig te vallen waar coronapatiënten werden behandeld en ook sprak hij herhaaldelijk over buitenrechtelijke "tribunalen" waar politici berecht moesten worden. 'Deze berichten hebben ertoe geleid dat andere mensen strafbare feiten hebben gepleegd of daartoe zijn aangezet

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.