Joop

Politie pakt complotfantast Willem Engel op wegens opruiing

  •    •  
16-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1848 keer bekeken
  •  
politieengel

De politie heeft in Rotterdam de viruswaanzinnige Willem Engel gearresteerd, omdat hij lange tijd opruiende berichten heeft geplaatst op sociale media. Eerder dit jaar had het Openbaar Ministerie al een onderzoek ingesteld naar de corona-ontkennende sekteleider.

Engel riep zijn volgelingen onder meer op om ‘bewijzen te verzamelen’ en ‘dossiers aan te leggen’ voor tribunalen tegen vooraanstaande politici als Sigrid Kaag en Hugo de Jonge. Medewerkers van een verpleeghuis ontvingen doodsbedreigingen na een oproep van Engel.

Meer dan twintigduizend mensen hebben aangifte gedaan tegen de complotfantast Engel, nadat Norbert Dikkeboom daartoe een burgerinitiatief was gestart. Volgens Dikkeboom maakt de viruswaanzinnige Engel zich schuldig aan opruiing, de verspreiding van desinformatie en bedreiging. Engel deed vervolgens aangifte tegen Dikkeboom wegens stalking.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (21)

Kuifje3
Kuifje317 mrt. 2022 - 15:06

Ik zou niet zo blij zijn met dit nieuws. Iedereen die Engel een rare gek vindt geef ik groot gelijk. Toch is dit niet goed. De overheid is langzaamaan bezig steeds repressiever te worden naar mensen die niet meegaan in wat ze wil van haar burgers. Diverse politici werden gevolgd in hun doen en laten (daar zijn inmiddels ook kamervragen over gesteld) en nu dit weer. Er zit een naar patroon in. Denk ook aan de poging Omtzigt te lezen en het buitensluiten in veel gemeentes van lokale partijen die soms zelfs de grootste zijn. Barendrecht is wel het meest sterke voorbeeld waar een lokale partij met 14 van de 29 zetels toch in de oppositie kwam. Engel is opgepakt. Dat kan ook best anders. De man had gewoon een dagvaarding in de bus kunnen krijgen of gevraagd worden voor verhoor op het bureau te komen. Het lijkt op die cartoonist die van zijn bed werd gelicht in de tijd van Balkenende. Nogmaals: Ik vind die Engel ook een rare kwast, maar dit is niet wat we in onze democratie moeten willen.

K. Damhof2
K. Damhof216 mrt. 2022 - 15:19

Tja, Engel hoort thuis in het rijtje Steve Bannon, Sietske Bergsma, Jan Roos, Thierry Baudet. Allemaal in het gewone leven mislukt, en nu met disruptie als enige doel. Totale chaos, want niets meer te verliezen. Wel op basis van donaties van hun volgelingen, want de schoorsteen moet roken, nietwaar ?

1 Reactie
Ecclesia
Ecclesia16 mrt. 2022 - 16:47

'want de schoorsteen moet roken, nietwaar ' Dat is inderdaad de kern van de zaak. De types die je opnoemt zijn zelf vaak niet eens wappies, maar hebben een niche gevonden, een markt om op te teren: mislukte ventjes met een laag IQ (oftewel alt-right / wappie).

Zandb
Zandb16 mrt. 2022 - 15:05

Dat het recht zegeviere.

Greendutch
Greendutch16 mrt. 2022 - 14:08

het is toch verschrikkelijk als de politie zich achter doekjes moet verstoppen voor de achterban van een viruswaanzinnige?! hoe gaat de regering dit probleem aanpakken, verandering qua houding, zodat men de mening van een ander weer gaat respecteren? verschil van mening leidt tot geweld. iedereen kan eens beter nadenken over omdraaien en weglopen als men merkt dat men emotioneel reageert op andermans woorden. er moet een goed plan komen om het geweld van de tegendraadsheid uit te bannen. wat betreft Oekraïeners zien we wel samenwerking, samenhang, cohesie, loyaliteit om de vluchtelingen te helpen. die kant mag men ook laten zien als men zelf iets in moet leveren zoals ten tijde van corona

Peter Stans
Peter Stans16 mrt. 2022 - 13:55

Willem heeft eindelijk zijn tribunaal. En nog is ie niet blij.

Uilenspiegel
Uilenspiegel16 mrt. 2022 - 13:47

Mooie taakstraf: leren prikken en inzet op een priklocatie :)

mijn-mening
mijn-mening16 mrt. 2022 - 13:19

Hier word ik dan in deze treurige tijd weer heel vrolijk van. Deze volslagen idioot zit hopelijk lange tijd waar hij thuis hoort. In de bak.

Norsemen
Norsemen16 mrt. 2022 - 12:43

Leuk nieuws dit.

Leman
Leman16 mrt. 2022 - 12:20

Luis in de pels wordt opgepakt. Regime Rutte schakelt lastig figuur uit en geeft een signaal af. Niet goed voor het vrije NL.

4 Reacties
Norsemen
Norsemen16 mrt. 2022 - 12:43

Luis in de pels? Haha

Peter Stans
Peter Stans16 mrt. 2022 - 13:56

Provocateurs moet je eigenlijk negeren, maar goed, je wilt aandacht. Net als die luizenbos....

DaanOuwens
DaanOuwens16 mrt. 2022 - 13:59

@ Leman Jij schrijft: Regime Rutte schakelt lastig figuur uit en geeft een signaal af. Als het regime Rutte deze vent had willen uitschakelen dan was dat allang gebeurd. Nu is het corona probleem grotendeels over. Dat de man nu pas wordt opgepakt toont aan dat justitionele molens heel erg traag malen en dat bestuurders niet hebben getracht in te grijpen is dat proces. Als je een klein beetje had nagedacht had je niet zulke onzin opgeschreven.

Bickle
Bickle16 mrt. 2022 - 14:19

Jij vind uitspraken als deze wel kunnen? : Actiegroep Viruswaarheid heeft zich de woede op de hals gehaald na een tweet over de recent doodgeschoten Duitse agenten. Viruswaarheid, de actiebeweging tegen coronamaatregelen van voorman Willem Engel, tweette daarover dat „jarenlang burgers kleineren en treiteren consequenties kan hebben.”

Mirzas
Mirzas16 mrt. 2022 - 12:18

He ja, wat een goed idee om deze man zijn tweede leven te gunnen. Deze aandacht zal koren op zijn molen zijn en dat kan hij goed gebruiken, nu corona geen splijtzwam van betekenis meer is. Bunch of idiots.

Poezenmens
Poezenmens16 mrt. 2022 - 11:37

Het werd tijd. Hij heeft te lang de tijd gekregen om zijn kwaadaardige opruiende taal te kunnen verspreiden.

Drunken Pumpkins4
Drunken Pumpkins416 mrt. 2022 - 11:34

Mad wel tijd worden. Dat deze xenofobe racist zoland kon blijven rondlopen is door en door triest. Willem Envel is een terrorist van rechts sis geprobeerd heeft om de volksgezondheid aan te vallen mer bedreigen van gezondheidszorg personeel en her lastigvallen van test/priklocatoea. Deze manc is door en door evil en krijgr hopelijk een heeeeeele lange gevangenisstraf.

4 Reacties
Pieterplezier
Pieterplezier16 mrt. 2022 - 12:04

@Drunken: Leg eens uit wat deze man rechts maakt (zonder framing graag, en indien mogelijk begrijpelijk Nederlands... ;))

Bickle
Bickle16 mrt. 2022 - 12:18

@Pieterplezier Wanneer je het dragen van een Jodenster gaat verdedigen begeef je je aardig aan de rechtse zijde van onze samenleving. Verder, maar dat staat enigszins los van het voorgaande, vind ik dat zijn adagium "liefde @ eenheid" haaks staat op dat wat hij uitdraagt. In zoverre hij dat meent lijkt het alleen te gelden voor gelijk denkenden. https://www.youtube.com/watch?v=WLV9J0E6tM4&t=53s

Eric Minnens
Eric Minnens16 mrt. 2022 - 12:19

@pieterplezier "Leg eens uit wat deze man rechts maakt" Beetje weleldvleemde vlaag. Ik ben in een dlonken bui, dus ik wil het wel uijtleggeln. Zoek maal op Wikipelia en je zut zien dat Willem Engeld het FvD steult. Haha ;-)

Peter Stans
Peter Stans16 mrt. 2022 - 13:57

@Pieterplezier, "doe selluf onderzoek". Fijne dag.