Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie pakt complotfantast Willem Engel op wegens opruiing

  •  
16-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2006 keer bekeken
  •  
politieengel

De politie heeft in Rotterdam de viruswaanzinnige Willem Engel gearresteerd, omdat hij lange tijd opruiende berichten heeft geplaatst op sociale media. Eerder dit jaar had het Openbaar Ministerie al een onderzoek ingesteld naar de corona-ontkennende sekteleider.

Engel riep zijn volgelingen onder meer op om ‘bewijzen te verzamelen’ en ‘dossiers aan te leggen’ voor tribunalen tegen vooraanstaande politici als Sigrid Kaag en Hugo de Jonge. Medewerkers van een verpleeghuis ontvingen doodsbedreigingen na een oproep van Engel.

Meer dan twintigduizend mensen hebben aangifte gedaan tegen de complotfantast Engel, nadat Norbert Dikkeboom daartoe een burgerinitiatief was gestart. Volgens Dikkeboom maakt de viruswaanzinnige Engel zich schuldig aan opruiing, de verspreiding van desinformatie en bedreiging. Engel deed vervolgens aangifte tegen Dikkeboom wegens stalking.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.