Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

BBB keert zich tegen bezoek van joodse Zelensky op 4 mei

  •  
04-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
24462 keer bekeken
  •  
carolinevanderplas

BBB-voorvrouw Caroline van der Plas spreekt schande van de timing van het bezoek van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Ze noemt het op Twitter “heel misplaatst” dat hij op 4 mei in Nederland is. Die dag draait volgens Van der Plas om het herdenken van “ONZE oorlogsslachtoffers".

De onverdraagzame houding komt Van der Plas op veel kritiek te staan. Zo wijzen diverse Twitteraars de BBB-leider op de bijna 200 Nederlanders die in 2014 om het leven kwamen in Oekraïne, toen vlucht MH17 met een Russische Buk-raket werd neergeschoten.

Telegraaf-columnist Kitty Herweijer reageert cynisch op Van der Plas. “Een joodse kleinzoon van Holocaustoverlevenden, die al meer dan een jaar onverschrokken de leiding neemt in overeind blijven tegenover een tirannieke, expansieve staat, welkom heten op 4 mei. Wat een schande inderdaad Lientje”, smaalt ze. “Vuistjes van 'het verzet' snel omhoog.” Oekraïne is naast Israël het enige land met een joodse president.

Tien jaar geleden sprak Van der Plas zich nog wel uit voor het herdenken van niet-Nederlanders op 4 mei. Ze stond tijdens de dodenherdenking stil bij een Duitse soldaat die haar vader tijdens de oorlog te eten gaf, schreef ze destijds op Twitter.

Zelensky arriveerde woensdagavond in Nederland voor een onaangekondigd bezoek. Hij bezoekt donderdag het Internationaal Strafhof. Ook geeft hij een speech met de titel ‘Geen vrede zonder gerechtigheid’.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.