Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Boze boeren vallen kinderen (4 en 7) CDA-Kamerlid Boswijk lastig

  •  
29-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5216 keer bekeken
  •  
derkboswijk

CDA-Kamerlid Derk Boswijk blijft de komende dagen thuis bij zijn gezin, zo laat hij op Twitter weten. Hij heeft daartoe besloten nadat boze boeren dinsdagavond zijn huis bezochten. Boswijk was zelf nog aan het werk, maar zijn kinderen van 4 en 7 waren er wel.

Geradicaliseerde boeren gingen dinsdagavond ook langs bij het huis van Christianne van der Wal, minister van Natuur en Stikstof. Ze vernielden een politieauto, stichtten brand en gooiden met vuurwerk.

Boswijk is niet van plan om te buigen voor de extremistische boeren, schrijft hij. “Ik ga door met wat moet gebeuren omdat ik weet dat het overgrote gedeelte van de agrarische sector hardwerkende mensen zijn die graag willen bijdragen aan de grote maatschappelijke opgaves.”

De CDA’er roept de fundamentalistische boeren op om te stoppen met hun intimidaties.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (21)

Kuifje3
Kuifje329 jun. 2022 - 21:18

Dit gaat nog veel verder uit de hand lopen. De boeren zijn niet de enige bevolkingsgroep die het totaal gehad heeft met deze overheid. Groningers wachten nog steeds op een oplossing voor hun verzakte huizen, toeslagouders weten nog steeds niet of ze hun kinderen terug mogen zien, pensioengerechtigden wachten op hun indexatie, energieprijzen schieten omhoog, ga zo maar door. Natuurlijk vallen dit soort acties absoluut niet goed te praten en ze doen de zaak van de boeren niet bepaald goed, maar de wanhoop en woede in deze bevolkingsgroep is enorm groot. Ik begrijp de houding van Rutte richting al die problemen niet. Wil hij echt dat alles naar de kl**ten gaat? Waarom maakt hij van ieder probleem meteen een crisis? In maart zijn de PS verkiezingen. Tijd voor een opstand in het stemlokaal. Daarna? Geen idee.

2 Reacties
Zandb
Zandb30 jun. 2022 - 7:58

Kuifje Serieus? Wanneer je het helemaal gehad hebt, dat heiligt de middelen die aanwendt? Zonder ironie en letterlijk bedoeld is een (kromme) zin als "Natuurlijk vallen dit soort acties absoluut niet goed te praten en ze doen de zaak van de boeren niet bepaald goed" van een uitstekende "natuurlijkheid".

PGS
PGS2 jul. 2022 - 10:07

Je hebt groot gelijk dat steeds meer mensen het helemaal gehad hebben met deze regeringspartijen. Het bedreigen van mensen is een grens die niet overgegaan mag worden. Maar als je mensen tot wanhoop drijft, moet je niet gek opkijken dat zij gekke dingen gaan doen.

Greendutch
Greendutch29 jun. 2022 - 14:52

er worden gelukkig al idiote boeren opgepakt , beboet en bestraft. mag verder gaan want vandaag zijn er wéér acties. gisteren nog gesprek met iemand gehad die vond dat de huidige generatie boeren niet dom is, dit is bewijs van mijn gelijk, ze willen alleen hún eigen gelijk. Caropline van de plas zou er beter aan doen volledig afstand te nemen -niet alleen van een klein groepje maar van de hele veehouderij + degenen die samenwerken- en meer moeten doen in het belang van Nederland, dát is het land, het water, alle inwoners en dieren + het milieu en de omgeving. gisteren was te zien wat leek op 6 januari 2021 in Washington , de vernietiging van de democratie, maar dat snappen de boeren zelf niet. intelligent?? ik wens de politici sterkte

1 Reactie
Sam V
Sam V29 jun. 2022 - 18:18

@ Greendutch “De boeren”? Allemaal? Gewoon over één kam?

Dehnus
Dehnus29 jun. 2022 - 13:02

tja grote bek vroeger over "die Milieu terroristen! RAAAH!" toen boeren met tractoren auto's in de sloot drukten (met politie bescherming)... en nu is het janken. Want diezelfde miljonairs klasse komt eventjes bij jou op bezoek met politie bescherming. Nu is het janken maar toen zelfs pers fotografen geramt werden met trekkers door de miljonairs die 70% van NL land bezitten? Hebben we het CDA niet gehoord. Praat ik dit goed? Nee... jaar misschien dat we toch eens een keertje naar de politie moeten kijken? Mhhhm? CDA? Mhhh?

1 Reactie
Paul250371
Paul25037130 jun. 2022 - 10:49

Daar heb je wel een punt.

Bert van der Neut
Bert van der Neut29 jun. 2022 - 10:42

Dit gaat allemaal veel te ver. Protesteren ok, Boos zijn ok. Maar politici daar ga je mee in gesprek, die laat je thuis met rust. Met dit gedrag zetten zichzelf buiten elke discussie. Hard aanpakken is nu wel gewenst.

Thuiszitter
Thuiszitter29 jun. 2022 - 10:24

Van kwaad tot erger, tijd is nu om een aantal van die lieden in verzekering te stellen . Die tractoren in beslagnemen enzovoort. Snap de aanpak van de eerste dagen maar dat hielp dus niks dan maar de harde hand.

Panthera
Panthera29 jun. 2022 - 9:54

Als neoliberale bestuurders nou eens als eerste niet bezweken waren voor de extremistische gedachten dat mensen met bepaalde groepskenmerken wel fraudeurs moesten zijn, en dat je als volksvertegenwoordiger niet teveel aandacht hoeft te besteden aan signalen als hun kinderen uit huis worden geplaatst met alle negatieve gevolgen voor ouders en diens kinderen. Dan hadden nu ook veel meer burgers tegen die boeren gezegd, laat die kinderen van dat neoliberale tuig met rust!

1 Reactie
Paul250371
Paul25037130 jun. 2022 - 10:50

Ik snap je punt.

sAt0Ri...
sAt0Ri...29 jun. 2022 - 8:11

Het wordt steeds gekker. Ze zullen er wel weer met een berisping of een taakstrafje vanaf komen... Ik gebruik gewoon de rechtse uitspraken doe ze doen tegen henzelf, alleen is het dit keer wèl terecht...

12 Reacties
Nuilert
Nuilert29 jun. 2022 - 9:46

Je tuint met open ogen in de verdeel-en-heers tactiek van het establishment. Boeren en arbeiders zijn geen vijanden van elkaar.

r v b
r v b29 jun. 2022 - 10:30

@Nuilert: de extremistische boeren daarentegen wel.

Sam V
Sam V29 jun. 2022 - 11:02

@ sAtORi Een kenmerk van rechts is inderdaad het zijn voor het streng aanpakken van tuig. Dat is niet afhankelijk van het beroep van dit tuig. Uw vergelijking gaat dan ook mank en werkt niet. Verder wat Nuilert zegt.

DaanOuwens
DaanOuwens29 jun. 2022 - 11:40

@ Nuilert Jij schrijft: Boeren en arbeiders zijn geen vijanden van elkaar. Boeren bieden arbeiders waardeloze arbeidsvoorwaarden, boeren buiten buitenlandse werknemers uit, boeren streven naar winst maximalisatie, boeren verzieken het milieu, boeren claimen een derde van de EU begroting om hun eigen zakken te vullen, boeren verzieken het milieu van de arbeider en boeren mishandelen hun vee. Hoewel arbeiders al enige decennia geleden vervangen zijn door werknemers die een totaal andere relatie hebben met hun werkgever vraag ik mij wel af wat iemand moet doen om volgens jou vijand te zijn. Dat moet blijkbaar erg extreem zijn want boeren zijn volgens jou de vrienden van de werknemer. Dat lijkt mij gezien de manier waarop zij hun rol als werkgever invullen erg vreemd.

Panthera
Panthera29 jun. 2022 - 12:08

Daan, Viktor Orbán is als groot landbouwgrondbezitter de allergrootste subsidieslurper van de EU! En alles wat je aanhaalt is niet de schuld van de boeren, maar van de politiek die wet- en regelgeving niet wenst te handhaven. Of een belang hadden bij die subsidieverstrekking, omdat er anders een crash in de financiële sector gaat plaatsvinden, of ben je niet op de hoogte van de leningen die boeren bij banken hebben uitstaan?

Nuilert
Nuilert29 jun. 2022 - 12:23

@DaanOuwens Iemand die Oost-Europese arbeiders onder schandalige arbeidsomstandigheden en tegen een hongerloon asperges laat steken kun je niet vergelijken met iemand die zelf van 5 uur 's ochtends in de modder en de stront staat te ploeteren om zijn bedrijf te runnen. Veel teelders kun je nauwelijks boeren noemen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin29 jun. 2022 - 12:26

Daan Ouwens Helemaal mee eens. Je moet het daarnaast ook eens aan patiënten vragen die last hebben van hun luchtwegen en/de stank die niet te harden is voor burgers. (Deurne) Of aan Q-koorts patiënten. Onderzoek van verscheidene artsen en het RIVM, maar ja daar behoef ik niet mee aan te komen, ze hebben niets met wetenschap, toont zelfs al aan dat mensen in Brabant slechtere longen ( logfunctie) hebben dan andere Nederlanders. Misschien heeft Gelderland ze intussen al ingehaald, dat weet ik niet. Het aantal geitenboerderijen is sinds de Q-koorts ook steeds maar uitgebreid. Er leven in Nederland meer stuks vee dan mensen. Misschien wel minder boerderijen maar zoveel temeer stuks vee op een vierkante meter. Overigens is het aantal geiten sindsdien alleen maar uitgebreid. Ze schijnen ook veel extra longontstekingen in de omgeving te veroorzaken.

Frans Akkermans
Frans Akkermans29 jun. 2022 - 20:37

@Nuilert De hamer en sikkel, ik dacht dat dat geschiedenis was. Links heeft boeren niets te bieden, zo leert de geschiedenis.

DaanOuwens
DaanOuwens30 jun. 2022 - 18:54

@ Nuilert Als iemand zelf om 5 uur in de stront als teelder moet hij een andere baan zoeken

DaanOuwens
DaanOuwens30 jun. 2022 - 18:57

@ Panthera Ik beschrijf wat boeren doen. Zij zijn verantwoordelijk voor hun eigen daden. Als ze echt dingen doen die ze niet willen moeten ze hun bedrijf opheffen. Als ik naar hun reacties kijk of de vraag of ze willen stoppen moet ik de conclusie trekken dat ze door willen gaan met bijvoorbeeld het uitbuiten van mensen. Jouw reactie raakt dus kant nog wal.

DanielleDefoe
DanielleDefoe1 jul. 2022 - 9:47

Als een agrarische ondernemer (standaard) 70 uur of meer moet werken zoals elders op Joop wel is betoogd kan zij/hij beter een andere baan gaan zoeken.

Wie o Wie
Wie o Wie1 jul. 2022 - 19:43

Daan, waar is vastgesteld dat boeren doen aan uitbuiting? Iets met onderbuik.