Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Boeren dreigen met terroristisch verzet, dat moet wel domme grootspraak zijn

  •  
05-12-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1762 keer bekeken
  •  
3483704481_cf34be9fa1_k

© cc-foto: J Mark Dodds

Het belegeren van distributiecentra en het frustreren van de voedselvoorziening lijkt erg op een oorlogsdaad, meer in het bijzonder op terrorisme in de zin van de wet
Zo hee, de boeren en de bouwers zijn heel wat van plan. Zij willen met hun trekkers en hun shovels de grote distributiecentra van bedrijven als de supermarktketen Jumbo omsingelen en isoleren zodat de voedselvoorziening aan de Nederlandse bevolking stokt. De Farmers Defense Force lijkt de spil te zijn van dit streven en het gerucht gaat dat de strijders van Duindorp zich ook al bij deze coalitie hebben aangesloten. Hun zwaar vuurwerk zal goed van pas komen.
Het is moeilijk voorstelbaar dat deze plannen daadwerkelijk doorgaan. Het is waarschijnlijk bedoeld als een dreigement om de urgentie van de boeren- en bouwerseisen nog eens te onderstrepen want als je zulke dingen van plan bent, moet je er niet van tevoren hoog over van de toren blazen. Dan worden je doelwitten namelijk afdoende beveiligd.
De activisten hebben nog een probleem. Het belegeren van distributiecentra en het frustreren van de voedselvoorziening lijkt erg op een oorlogsdaad, meer in het bijzonder op terrorisme in de zin van de wet. Er wordt immers op een gewelddadige wijze de burgers schrik aangejaagd terwijl men ook nog eens probeert de autoriteiten tot een bepaalde gedragslijn te dwingen. Eveneens met geweld of de dreiging daarmee.
Terrroristen krijgen de kans om met de handen omhoog uit hun trekkers te komen. Anders wordt het vuur geopend. De overlevenden – zo die er zijn – kunnen rekenen op zeer zware gevangenisstraffen.
Pantserwagens tegen trekkers. Granaten in die lui hun mik. Dat zouden we immers ook doen als een detachement van de kalief zich voor de deur van het Jumbo distributiecentrum vertoonde.
Nee, die plannen, dat is allemaal maar grootspraak. Geloof me. Ze zijn niet helemaal van hun eigen varkens en kistkalveren besnuffeld. Domme grootspraak.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.