Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Nooit eerder waren er zoveel bosbranden in Europa

Branden breiden zich uit naar steeds meer landen
Joop

Biden mag niet ter communie vanwege abortusstandpunt

  •  
23-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bidenkatholieken

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (24)

Zandb
Zandb24 jun. 2021 - 7:14

De Vol e.a. We kunnen ook niet wetenschappelijk vaststellen wanneer iemand (letterlijk) dood is, zo dat iedereen het er mee eens is. Dat heeft niets met ethiek te maken. Want dat betekent dan nog steeds dat er geen andere dan wetenschappelijke verklaringen worden geaccepteerd, als het gaat om de vraag wanneer iemand dood is. Er is, wetenschappelijk gezien geen enkel bezwaar dat iemand die wetenschappelijk is doodverklaard niet direct gecremeerd wordt. Ook niet om daar nog 30 weken mee te wachten. Er bestaan daarvoor slechts ethische ethische overwegingen, die "ergens" op gebaseerd zijn. En dat kan ook op de wetenschap zijn. Maar dat is daarmee niet wetenschappelijk.

MG1968
MG196823 jun. 2021 - 21:18

Het gaat de religieuzen niet om het ongeboren leven. In alle, maar dan ook alle gevallen waar de keuze en beslissingsvrijheid de vrouw alleen toekomt wordt deze door de religieuzen verworpen. Verkrachting binnen het huwelijk die wordt geduid als het voldoen aan de huwelijksplicht bv. De cartoon is spot on. Het is het ‘haar lichaam’ waar religie een probleem me heeft. Ze vinden haar lichaam namelijk bezit van het zijne. Dat, en niet het ongeboren kind is het hoofdmotief. Als het kind namelijk door de mannen niet gewenst was, werd immers historisch gezien (en nu nog door sommige uitwassen van religie) de vrouw met het ongeboren kind gedood.

Le Chat Botté
Le Chat Botté23 jun. 2021 - 12:40

Het is inderdaad haar lichaam en zij bepaalt of en wanneer daarin een nieuw leven mag groeien tot een zelfstandig leven. En niemand anders.

DiederikZeeman
DiederikZeeman23 jun. 2021 - 11:09

Stel: er wordt "BRAND" geroepen door de luidspreker. Je staat in een kliniek, alleen. Het vuur grijpt razendsnel om zich heen. Je moet nu de steile brandtrap af met hoogstens één ding in je vrije hand. Geen seconde te verliezen. Je kunt kiezen: de maxi-cosi meenemen die daar staat, met een blozende baby erin. Of de bak met 200 vers bevruchte embryo's meenemen. In dat laatste geval, mag je zometeen aan de moeder van de baby proberen uit te leggen dat je haar baby achterliet in de vlammen, maar dat je eigenlijk wel een held bent omdat je 200 mensen gered hebt. Sterkte met je keuze.

2 Reacties
Karingin
Karingin23 jun. 2021 - 11:52

Bull shit, een embryo is geen mens. Als je hierover in dubio zit, dan is er iets goed mis met je

Oki Doki
Oki Doki23 jun. 2021 - 13:39

Karingin Deze heb je waarschijnlijk verkeerd begrepen, ik denk dat DiederikZeeman het anders bedoeld heeft. Je zou natuurlijk de baby moeten redden.

ton14024
ton1402423 jun. 2021 - 10:56

Als ze consequent zijn nemen ze Omtzigt in een ruk mee. En dan een gedachtepolitie optuigen om rebellen te belagen. Kerken zijn steeds meer kerkers.

X4
X423 jun. 2021 - 10:03

Dit is mijn lichaam zegt de vrouw terecht. Bij het samengaan van zaadcel en eicel onstaat een zgn. zygote. met een volkomen uniek eigen DNA. Een nieuw menselijk leven. Deze hecht zich aan het lichaam van de moeder, aan de baarmoederwand. Op dat moment noemen we dat een embryo. Op dat moment is een vrouw zwanger en is er sprake van twee lichamen, twee menselijke wezens. Één volgroeid, de ander in ontwikkeling. Maar twee unieke menselijke wezens met hun volkomen unieke eigen DNA. Waarin alles vastligt wat deze persoon uniek maakt. Dat leert de wetenschap. Doe er mee wat u wilt maar bij abortus gaat het niet om het lichaam van de vrouw dat wordt gedood. Nee, het onvolgroeide, maar uniek menselijk leven dat zich heeft gehecht aan de baarmoederwand wordt gedood en verwijderd. Dat zijn de feiten.

12 Reacties
DiederikZeeman
DiederikZeeman23 jun. 2021 - 11:01

Een embryo is een lullig klompje cellen waaruit later een mens zou kunnen ontstaan. Het is geen zelfstandig levend wezen. Het heeft geen enkele vorm van bewustzijn of iets wat daar op lijkt. Er is nergens een spoortje bewijs dat bewustzijn mogelijk is onafhankelijk van goed functionerende hersenen. Een hersenloos embryo staat op gelijke voet met insecten, en nog lager dan vissen of reptielen. Elke betekenis en waarde die we eraan hechten zit tussen onze eigen oren. Zoals een onbeduidend stukje metaal voor de ene persoon gewoon afval is, en voor de andere een grote emotionele waarde kan hebben, zo is dat ook met een snotje menselijke cellen in een baarmoeder. Objectief gezien lijkt een embryo op geen enkele manier op een mens. De Bijbel heeft overigens helemaal geen moeite met abortus. De kerk heeft er ook eeuwenlang geen punt van gemaakt. Maar heel toevallig kwam de anti-abortusbeweging op, precies toen vrouwen meer vrijheid kregen. Anti-abortus is niets meer en niets minder dan leugenachtige emotionele chantage met het uiteindelijke doel om vrouwen kwetsbaarder en afhankelijker te maken. En veel christenen en andere goedgelovige mensen trappen er in, zonder te beseffen dat ze zich laten gebruiken om te strijden tegen de vrijheid van vrouwen. De vrijheid van een volwassen vrouw zou voor iedereen boven het belang van een hoopje hersenloze cellen moeten gaan.

ton14024
ton1402423 jun. 2021 - 11:08

Een zygote, een embryo, een menselijk wezen, maar geen mens. Het bestaat voor de wet na 16 weken.

Norsemen
Norsemen23 jun. 2021 - 11:21

Als je als waarde hecht aan een embryo als een levend wezen, dan vind je zeker ook dat we niet op een grassprietje moeten gaan staan.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen23 jun. 2021 - 11:36

"Het blijft het een ethische kwestie, geen wetenschappelijke. " Correct, maar het is vervolgens aan de vrouw die met deze ethische kwestie wordt geconfronteerd een beslissing te nemen.

Oki Doki
Oki Doki23 jun. 2021 - 11:47

Iedere spermacel heeft ook z'n eigen unieke DNA. Ik wens je veel succes met het redden van alle spermacellen. Een embryo heeft natuurlijk geen enkele vorm van bewustzijn en daar gaat het om. Als je een bewustzijn hebt dan ben je een mens en als je helemaal geen enkele vorm van een bewustzijn hebt dan ben je nog geen mens.

Karingin
Karingin23 jun. 2021 - 11:50

Onzijdige: Weet je wat jij lekker doet, plant een baarmoeder in je buik en laat je bevruchten. Maar over mijn lijf heb jij geen ruk te vertellen. En in jouw optiek zou je dus élk potentieel menselijk leven in tact moeten laten, dus ook als het kind geen enkel perspectief heeft op een min of meer normaal leven. Zeker ook tegen euthanasie? Leven is lijden of zo? Ondertussen klaag je vast steen en been over overbevolking, hoge zorgkosten, woningtekort, overlastgevende jeugd en al die andere bijkomstigheden in een samenleving waar het ieder voor zich en God voor ons allen is...ik zou eerst maar eens kijken hoe we de wereld een fijnere plek kunnen maken voor de mensen die er nu al leven, in plaats van je druk te maken over de vrucht in een lichaam dat niet van jou is

Oki Doki
Oki Doki23 jun. 2021 - 17:48

Het is het bewustzijn dat jou een mens maakt.

Paul Spijkers
Paul Spijkers23 jun. 2021 - 21:40

Vlees is niet hetzelfde als een persoon. Anders zouden je nagelknipsels burger rechten hebben. Daar zit ook DNA in en pluripotente eicellen. Every Sperm is Sacred ://www.youtube.com/watch?v=fUspLVStPbk Je wil de vrouw eigendom maken en geweld aandoen. Dat is het feit.

Grijstint
Grijstint24 jun. 2021 - 8:44

Zodra X komt met een wetenschappelijk vastgesteld feit komen de wappies om de hoek kijken. -Een embryo heeft niet alleen de potentie uit te groeien tot een mens als je de natuur haar werk laat doen groeit het voor 100% uit tot een mens. -Norsemen denkt dat een embryo hetzelfde is als een grassprietje. -Ton heeft een punt als hij zegt dat voor de wet een embryo pas na 16 weken een mens wordt maar dat maakt het nog niet moreel juist (Er was ooit ook een wet die het mogelijk maakte een mens als eigendom te hebben). -Oki doki denkt dat je ophoud mens te zijn als je je bewustzijn verliest. -Karingin komt maar weer eens met de uitzondering van ondragelijk leiden terwijl de meerderheid van de mensen die tegen abortus zijn geen problemen hebben met uitzonderingen en het haar daar ook helemaal niet om te doen is. Volgens Karingin is abortus het wondermiddel om overbevolking, hoge zorgkosten, woningtekort en overlastgevende jeugd tegen te gaan. -en Paul begrijpt het verschil niet tussen lijfeigen DNA en uniek DNA. Het is allemaal wat.

Oki Doki
Oki Doki24 jun. 2021 - 14:11

Er zijn ook heel veel vrouwen die abortus laten plegen omdat het kind zwaar gehandicapt zou zijn als deze geboren mocht worden. Het gaat dan ook om een uniek persoon maar het gaat dat wel om een uniek persoon die geen kwaliteit van leven heeft. Dat is ook een feit.

Grijstint
Grijstint24 jun. 2021 - 17:12

@G. de Vol: Bedankt voor u reactie, Voor mij doorgaat de levenscyclus diverse fase, die begint na conceptie als zygote om vervolgens uit te groeien naar embryo, foetus, baby enz. tot de laatste fase (bij natuurlijke dood) als bejaarde. Voor mij hebben al die fase dezelfde waarde. U ziet dat blijkbaar anders en dat is prima. @oki doki: Bedankt voor u reactie, U gebruikt een percentueel zeer klein voorbeeld om u punt te maken terwijl ik vermoed dat u zowiezo voor alle gevallen van abortus bent, echter ik en vele mensen met mij die tegen abortus zijn hebben absoluut geen probleem met uitzonderingen als het geval waar u over schrijft. Wilt u zeggen dat als er dergelijke uitzonderingen zijn u in andere gevallen ook tegen abortus bent?

Paul Spijkers
Paul Spijkers24 jun. 2021 - 23:47

@Grijstint Dan lees je verkeerd. X baseert het over uniek menselijk 'leven', van verschillende stadia. Niet alleen over uniek DNA. En stelt dat het uniek menselijk 'wezen' gebeurt bij embryo stadium. Het blijft zo dat elk beetje leven potentieel uniek leven kan worden. Het blijft zo dat deze ook niet burger rechten hebben. En je reactie laat zien dat je vind van wel. Je wil de vrouw eigendom maken en geweld aandoen.

Norsemen
Norsemen23 jun. 2021 - 9:57

Ik ga er vanuit dat Biden dit op geen enkele manier een onderwerp vindt. Laat die bisschoppen lekker in hun jurk rond hobbelen en halleluja zingen, zolang ze maar niemand in het openbaar discrimineren en van de kleine kindjes afblijven.

3 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe23 jun. 2021 - 14:48

Het kan de katholieke Biden waarschijnlijk wel wat schelen dat hij niet ter communie mag. In de US kunnen RK functionarissen natuurlijk ook hun positie tav van pro-choice politici herzien.

Minoes&tuin
Minoes&tuin23 jun. 2021 - 20:34

DanielleDefoe Dat mag zo vaak niet. Vroeger ook niet als je niet voor de kerk gehuwd was. De nodige sacramenten waren belangrijk. De meeste katholieken hier trekken zich daar al heel lang niet meer zoveel van aan.  Wat geloof betreft, welk geloof ook, is Amerika toch een erg achtergebleven land, Het wordt daar ook erg politiek gemaakt, nog steeds!

DanielleDefoe
DanielleDefoe25 jun. 2021 - 16:46

Minoes Biden schijnt nogal religieus te zijn.