Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Baudet aangevallen in Gronings café

  •  
20-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
8704 keer bekeken
  •  
baudet

FVD-lijsttrekker Thierry Baudet is tijdens een campagnebezoek aan een Gronings café aangevallen. Op videobeelden is te zien dat een man de politicus met een bierfles op het hoofd slaat. Baudet werd in allerijl in veiligheid gebracht. De dader van de lafhartige aanval werd meteen overmeesterd.

Baudet is naar het ziekenhuis overgebracht voor onderzoek. Volgens de partij lijkt het er op "dat alles goed zal komen". De partij beraadt zich nog op de vraag of een voor vanavond gepland evenement doorgang vindt.

Of er een motief voor de aanval is en zo ja wat, is nog onbekend. FVD-kandidaat Annelies Strikkers stelt op X: "Dit is het resultaat van de doorlopende demonisering door de media en van diverse politici."

Onlangs werd Baudet aangevallen tijdens een bezoek aan België waar hij sprak op een extreemrechtse bijeenkomst. De dader, een Oekraïner, was boos op Baudet vanwege diens pro-Russische houding in de oorlog tegen Oekraïne. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (101)

Indisch4ever
Indisch4ever22 nov. 2023 - 21:54

AFA-noord is geframed door een nep-woordvoerder die het AD geloofde ?? https://www.rtvnoord.nl/nieuws/1094356/afa-noord-ontkent-betrokkenheid-bij-aanslag-op-baudet

Pedas
Pedas21 nov. 2023 - 18:11

Inmiddels is de dader bekend en hoort bij een bepaald clubje uit het noorden. https://www.ad.nl/politiek/jongen-die-fvd-lijsttrekker-baudet-met-bierflesje-sloeg-is-pas-15-jaar-en-antifascistisch-activist~ab27ae79/ Mag je als 15 jarige wel een Bierflesje hebben?

DanielleDefoe
DanielleDefoe21 nov. 2023 - 16:04

Dit gaat niet alleen om Baudet cs. Geweld kan er toe leiden dat politici zich niet meer publiekelijk kunnen of durven vertonen of er helemaal de brui aan geven. Politici van minder kapitaalkrachtige politieke partijen kunnen zich ook niet (adequaat/ particulier) laten beveiligen.

Martin van der Linde
Martin van der Linde21 nov. 2023 - 14:00

Het is maar goed dat Baudet er een hard hoofd in heeft.

onyxcumulus
onyxcumulus21 nov. 2023 - 9:58

Hadden ze in de jaren van Adolf maar bierflesjes gehad in de bierkeller. Met de kennis van nu zou daar niemand van wakker gelegen hebben als zo'n flesje op Adolf zijn kop was uitéén gespat

1 Reactie
LaBou
LaBou 21 nov. 2023 - 11:23

Die literpullen kunnen ook hard aankomen.

Bert van der Neut
Bert van der Neut21 nov. 2023 - 9:57

Het is heel apart hier te lezen dat sommigen het allemaal wel vinden meevallen. Ach het was in een kroeg en dan gebeurt er wel eens wat. Maar dat is nog hier op een forum alwaar Baudet op weinig sympathie kan rekenen. Er zijn inmiddels heel wat reacties op te tekenen, in het publieke domein, die veel verder gaan. Men vindt het wel prima, het komt hem goed uit, hij zal het wel in scene hebben gezet. Walgelijk en droevig tegelijk. Er past maar één reactie en dat is "onacceptabel".

MicroWolf
MicroWolf21 nov. 2023 - 8:11

Baudet demoniseert, polariseert, roept op tot etnische zuiveringen. Die haat keert zo nu en dan als een boemerang terug.

1 Reactie
ZoekEenVrijeNick
ZoekEenVrijeNick21 nov. 2023 - 13:41

Victimblaming. Maar goed, jij was de persoon die al vond dat alleen mensen met de juiste meningen mochten stemmen. Respect voor democratie is niet jouw sterkste punt.

Zandb
Zandb21 nov. 2023 - 8:03

Of dit het resultaat van de vaak terechte kritiek op Baudet is, daarvoor is het nog veel te vroeg om dat te stellen. En als je dit werkelijk meent, als FvD-er, dan zal je de hand eerst maar eens in eigen boezem moeten steken. Het FvD bij uitstek geeft immers 'goede voorbeelden'.

4 Reacties
Leman
Leman21 nov. 2023 - 8:57

@Zandb Bent u tevreden met het resultaat dan?

Kuifje3
Kuifje321 nov. 2023 - 10:10

@Zandb: Er is een enorm verschil tussen de inderdaad vaak terechte kritiek op Baudet en de veel voorkomende scheldpartijen. Ik kan me flink ergeren aan figuren die iedere gelegenheid aangrijpen om hun politieke tegenstanders en hun aanhang flink te schofferen. Dit geldt voor beide kampen. Ook laatst weer in een debat waarin Jetten Wilders extreem rechts noemde. Wees het gerust zelfs eens hiermee, maar een politicus moet zich realiseren wat hij daarmee aanricht. Zo vond ik het van Fortuyn ook fout om Rosenmuller indertijd extreem links te noemen. Maar goed. We kunnen weer grappen gaan maken over dat het bierflesje van links kwam. Gelukkig zo lijkt het valt de schade bij Baudet nog mee.

Erwin Deunen
Erwin Deunen21 nov. 2023 - 10:14

Deze reactie is verwijderd

Olav Meijer
Olav Meijer22 nov. 2023 - 0:47

@ Kuifje: [We kunnen weer grappen gaan maken over dat het bierflesje van links kwam. ] Het bierflesje kwam in dit geval onloochenbaar van rechts.

ThijsHuib
ThijsHuib21 nov. 2023 - 6:40

Op sociale media circuleert een filmpje, waarop te zien is hoe de dader zich hult in een blauw/gele vlag.

MichielV2
MichielV221 nov. 2023 - 6:38

Ik heb het geprobeerd maar ik kan geen empathie opbrengen voor deze volksmenner.

1 Reactie
DanielSchie
DanielSchie21 nov. 2023 - 7:56

@michiel hoeft ook niet maar je moet wel met je handen van een ander afblijven.

Andreas4
Andreas421 nov. 2023 - 6:35

"FVD-kandidaat Annelies Strikkers stelt op X: "Dit is het resultaat van de doorlopende demonisering door de media en van diverse politici."" Nou... nee dus, media en andere politici hebben hier niks mee te maken. Dit zal toch echt een (wat overtrokken) reactie zijn op wat Baudet en kornuiten allemaal beweren in t openbaar. Wat deze situatie betreft: ik stel me voor dat Baudet zoals gewoonlijk e.e.a. stond te brallen in dat café (wat deed hij daar, was t zijn stamcafé, was hij uitgenodigd?), en dat een bezopen jongeling dat als een aanval zag (misschien behoorde hij wel tot een van de door Baudet geschoffeerde minderheden). Geweld ontstaat meestal uit een gevoel van machteloosheid en dan is een uithaal met een voorwerp dat voorhanden is een tamelijk voor de hand liggende reactie. Dus: een jongen van 15, bezopen, uitgelokt, geagiteerd en dus met kort lontje... zou niet verder vervolgd moeten worden als zou t een misdadiger zijn, zoals hieronder enkele zeikerds verkondigen.

17 Reacties
Hann63
Hann6321 nov. 2023 - 7:48

En als hij nu door zijn kop was geschoten? Ach, het is TB maar? Tja, Fortuyn is er ook niet meer..... Eerst een taart en daarna een kogel.

DanielSchie
DanielSchie21 nov. 2023 - 7:59

@andreas niet de dingen goed proberen te praten. De standaard whataboutismen reflex. Geweld is fout en moet veroordeeld worden.

Olav Meijer
Olav Meijer21 nov. 2023 - 10:21

@ Andreas: Het is geen onschuldig akkefietje. Helemaal geen justitiële reactie is ondenkbaar. Wel mogelijk is "buitengerechtelijke afdoening" door het OM (zoals voorwaardelijk sepot, schikking of "strafbeschikking") zodat het niet voor de rechter komt. Als wel berechting plaats vindt, ligt bij schuldigverklaring een taakstraf voor de hand. Sowieso zal de Raad voor de Kinderbescherming erbij worden betrokken.

LaBou
LaBou 21 nov. 2023 - 11:26

"Geweld is fout en moet veroordeeld worden." Zeker. En dan wel altijd en overal. En niet zoals dat velen hier doen de ene keer wel en de andere keer niet.

Norsemen
Norsemen21 nov. 2023 - 14:35

@Labou Geweld is helemaal niet altijd en overal fout. Niet ethisch en niet wettelijk. Dat geweld tegen een politicus te allen tijde afgekeurd dient te worden vind ik onzin.

Gimli1955
Gimli195521 nov. 2023 - 15:29

@Norsemen Het geweld tegen Baudet staat in schril contrast met de intimidatie van Kaag, de mogelijke behandeling van de daders ook.

DanielleDefoe
DanielleDefoe21 nov. 2023 - 15:50

Een kind van 15 behoort zich niet in een kroeg te bevinden.

BrotherV
BrotherV21 nov. 2023 - 17:06

" de mogelijke behandeling van de daders ook." gimli loopt weer eens uit zijn dikke duim te zuigen hoe deze dader behandeld gaat worden en knoopt er nog een stukje Kaag-haat aan vast.

LaBou
LaBou 21 nov. 2023 - 17:52

"Dat geweld tegen een politicus te allen tijde afgekeurd dient te worden vind ik onzin. " Dus je vindt dat er situatie zijn waar je iemand een knal voor zijn kanis mag geven.

Peterrr3
Peterrr321 nov. 2023 - 21:51

@LaBou, helaas werkt het zo wel bij Norsemen. Hypocrieter kan bijna niet.

Gimli1955
Gimli195521 nov. 2023 - 22:27

@BrotherV Ik vergelijk 2 soortgelijke situaties, waarin bij de ene echte agressie is gebruikt en de ander die intimiderend overkwam en de behandeling. Waarbij de politie nu geen enkele info geeft over het verloop en dat bij Kaag wel anders verliep. Ik mis bij jouw enige inhoud bij je aannames. De bekende manier van reageren, inhoud en onderbouwing is niet meer nodig als het om afwijkende politieke standpunten gaat, dan is de beschuldiging van fascisme, racisme of xenofobie genoeg. Helaas zijn het wel vaak de antifa of linkse activisten, die de wet overtreden om hun agressie te tonen. Nog steeds niets geleerd na Fortuyn?

Norsemen
Norsemen22 nov. 2023 - 10:05

"@LaBou, helaas werkt het zo wel bij Norsemen. Hypocrieter kan bijna niet." Haha, de onnozelheid. Maar wel goed om te weten dat Petertje alsnog met terugwerkende kracht het geweld tegen NSB'ers en Nazi's etc. afkeurt. En degene die dat niet afkeuren hypocriet noemt.

Norsemen
Norsemen22 nov. 2023 - 12:56

"Dus je vindt dat er situatie zijn waar je iemand een knal voor zijn kanis mag geven" Ja

Norsemen
Norsemen22 nov. 2023 - 13:02

"Helaas zijn het wel vaak de antifa of linkse activisten, die de wet overtreden om hun agressie te tonen" Wat een onzin weer. Voor elke linkse activist zijn er honderd extreemrechtse IQ-lozen. Wie waren het die KOZP belaagden? Die met een fakkel bij Kaag aankwamen? De knokploeg in Ter Apel?

Peterrr3
Peterrr322 nov. 2023 - 16:52

@Norsemen, Ik kan het als jij heel veel negatieve dingen over Baudet verzinnen. Maar nu ben je gewoon veel te ver gegaan in je uitspraken. Ik vind het schandalig wat je allemaal zegt.

Norsemen
Norsemen23 nov. 2023 - 8:00

@Petertje Mussert was ook een politicus, de Nazi's in Duitsland ook, Franco ook, Pinochet ook. Poetin etc. allemaal politici. Jij vind dat geweld tegen politici te allen tijde niet goed te praten. Ik geef je gewoon een paar voorbeelden waaruit blijkt dat volgens de westerse normen en waarden geweld tegen politici wel goed te praten is. Je zegt dat ik te ver gaat omdat jij het zelf allemaal niet zo goed snapt. Dat is jouw probleem, en dat zal me verder een rotzorg zijn.

Peterrr3
Peterrr324 nov. 2023 - 13:35

@Norsemen, ik begrijp het heel goed. Alleen vergelijk ik politici die anders denken dan ik niet met Hitler, Poetin enz. zoals jij dat wel doet in de hoop je onzin te kunnen blijven verkopen. Je bent een haatzaaier en dus geen onderdeel van de oplossing, wel van het probleem.

Khalid Bakr
Khalid Bakr21 nov. 2023 - 0:42

Deze reactie is verwijderd

Olav Meijer
Olav Meijer20 nov. 2023 - 23:25

Natuurlijk absoluut verwerpelijk. De aanslag schijnt met een fles te zijn gebeurd, wat uiteraard zeer ernstige gevolgen kan hebben. De bijeenkomst in Groningen is afgelast, heb ik begrepen. (Wilders had het over "een aanslag op de democratie". Sorry, ik kan toch niet nalaten deze terminologie als ironisch te ervaren).

7 Reacties
Andreas4
Andreas421 nov. 2023 - 6:37

"De aanslag schijnt met een fles te zijn gebeurd..." Een aanslag? Echt? In een kroeg haalt iemand uit en dan is t een aanslag?! Beetje overtrokken, vind je niet?

Zandb
Zandb21 nov. 2023 - 8:06

Andreas Als het buiten de kroeg geweest was, zou het wel een aanslag zijn? Het gaat er volgens mij veel meer om of er sprake is van opzet, van voorbedachte rade.

ZoekEenVrijeNick
ZoekEenVrijeNick21 nov. 2023 - 8:42

"(Wilders had het over "een aanslag op de democratie". Sorry, ik kan toch niet nalaten deze terminologie als ironisch te ervaren)" En Olaf? Recent lekker een blokje om gelopen. Of snel wat boodschappen gedaan in de super. Of ergens naar toe gefietst? Realiseer je jezelf wie dat niet meer kan? Jouw gevoel van ironie is nog al ironisch. Want als er één ervaringsexpert op het gebied van bedreigd worden is, dan is het Wilders.

DanielleDefoe
DanielleDefoe21 nov. 2023 - 9:38

Door een klap met een glazen fles kan levensgevaarlijk letsel ontstaan. Het hoofd is een kwetsbaar lichaamsdeel.

Olav Meijer
Olav Meijer21 nov. 2023 - 10:03

@ Andreas: [In een kroeg haalt iemand uit en dan is t een aanslag?!] Zoals Zandb en DanielleDefoe al zeggen: ook in een kroeg kan een aanslag plaatsvinden. En een fles is niet ongevaarlijk. Overigens: zelfs met papier kan een aanslag gebeuren, zoals de Belastingdienst doet. En ook op de piano gebeurt het.

DanielleDefoe
DanielleDefoe21 nov. 2023 - 13:32

Het schijnt dat Baudet er goed van is afgekomen. Gelukkig geen champagnefles. En ja, ook een belastingaanslag kan hard aankomen.

Olav Meijer
Olav Meijer22 nov. 2023 - 0:40

@ ZoekEenVrijeNick: Ik bedoel natuurlijk dat de ironie erin zit, dat "een aanslag op de democratie" hier een aanslag is op een niet-democraat. Een kleuter kan dat begrijpen. Jij kennelijk niet.

Kuifje3
Kuifje320 nov. 2023 - 23:06

Nou is Baudet in de verste verte geen Fortuyn, maar ik weet me nog heel goed de volkswoede te herinneren na de moord. Als die dag Melkert of Rosenmuller los over straat hadden gelopen was het heel erg slecht met ze afgelopen. Mensen die dit absoluut niet op hun geweten hadden overigens. Wat bereikt zo’n jongen nou met deze aanslag? Hij brengt juist andere politici in gevaar want actie roept vaak een reactie op. Wat wil hij nou? Dat een andere idioot Timmermans dan maar te grazen neemt of zo? Ik noem Timmermans omdat die zo ongeveer het minste ooit in debat is geweest met Baudet, maar wel een grote tegenpool is. Levensgevaarlijk dit!

2 Reacties
Zandb
Zandb21 nov. 2023 - 8:09

Kuifje U doet alsof die 'volkswoede', die u overigens nooit zelf heeft kunnen constateren, terecht was. En dat was niet zo.

Kuifje3
Kuifje321 nov. 2023 - 10:18

@Zandb: Als de hele binnenstad van Den Haag vol staat met schreeuwende mensen die scanderen “Melkert moordenaar” dan is er sprake van een volkswoede. Als je had gelezen wat ik heb opgeschreven dan had je ook die domme opmerking over of die volkswoede terecht zou zijn niet gemaakt. Ik zeg er juist heel specifiek bij dat Melkert en Rosenmuller dit absoluut niet op hun geweten hadden.

BrotherV
BrotherV20 nov. 2023 - 22:43

Sommige lieden hanteren nogal een dubbele moraal omdat ze de gewelddadigheden tegen KOZP goed liepen te praten.

8 Reacties
Zandb
Zandb21 nov. 2023 - 8:10

Brother Maar zouden er dan, andersom, geen mensen zijn die deze aanval enigszins te billijken vinden maar de manier waarop KOZP benaderd wordt niet?

Kuifje3
Kuifje321 nov. 2023 - 10:21

Beetje rare reactie van Brother. Ik heb op deze site nog nooit gezien dat geweld jegens KOZP werd goedgepraat. Dat zou overigens ook nooit door de redactie worden toegestaan.

LaBou
LaBou 21 nov. 2023 - 11:28

"Ik heb op deze site nog nooit gezien dat geweld jegens KOZP werd goedgepraat" Dan leest deze reageerder nogal selectief.

BrotherV
BrotherV21 nov. 2023 - 13:24

Kuije: hoeveel reacties hadden "ik begrijp het wel, maar" niveau?

Pedas
Pedas21 nov. 2023 - 16:20

Niemand praatte het geweld goed. Het was hooguit dat ze ook kozp zeikerig vonden, maar niemand zei dat het prima was om geweld tegen hen te gebruiken. Oneens zijn met kozp is niet gelijk geweld prima vinden. Daar zit nog heeeeel veel tussen.

BrotherV
BrotherV21 nov. 2023 - 17:08

Pedas: "Niemand praatte het geweld goed. " Het regende reacties vol begrip voor de terroristen.

Peterrr3
Peterrr321 nov. 2023 - 21:56

BrotherV 21 nov. 2023 - 18:08 Pedas: "Niemand praatte het geweld goed. " Het regende reacties vol begrip voor de terroristen. Niet op deze site !!! Overigens toon je nu dezelfde dubbele moraal, die je anderen verwijt. Wat Baudet is overkomen vind je niet zo heel erg, wat KOZP demonstranten is overkomen vind je wel heel erg. Tja....

DanielleDefoe
DanielleDefoe22 nov. 2023 - 9:17

Zandb In beide gevallen is geweld m.i. foute boel maar burgers die burgers te lijf gaan bij demonstraties zoals die van KOZP lijkt mij toch net even iets anders dan burgers die politici aanvallen om het even of het om Kaag of Baudet gaat.

Mr Ed
Mr Ed20 nov. 2023 - 22:10

Helaas wordt geweld tegen politici nog steeds niet serieus genomen, de man die Baudet onlangs behoorlijk hard met een paraplu sloeg werd gearresteerd maar zo snel vrijgelaten dat hij voor het late nieuws alweer thuis was. Je mag hopen dat de beveiliging van de andere lijsttrekkers beter op orde is, maar we lijken weinig geleerd te hebben van het verleden.

3 Reacties
Zandb
Zandb21 nov. 2023 - 8:15

Ed Politici zijn voor de wet maar een heel ietsie pietsie bijzondere mensen en de mensen die politici met een paraplu op het hoofd slaan worden behandeld alsof ze bijna gewone mensen zijn en alsof ze bijna gewone mensen iets aandoen. kortom: Voor de wet wordt iedereen in dezelfde omstandigheden wettelijk gezien zo gelijk mogelijk behandeld. Voor wat u wilt moet de wet (moeten wetten) veranderd worden.

Mr Ed
Mr Ed21 nov. 2023 - 8:59

@zandb Blijkbaar niet, de gek die met een fakkel voor het huis van Kaag stond kreeg terecht 6 maanden. Terecht, want hiermee beinvloed je het democratisch proces. Als ik met een fakkel bij jou voor de deur ga staan volgt er hoogstwaarschijnlijk niet eens een proces.

onyxcumulus
onyxcumulus21 nov. 2023 - 10:01

Mr Ed 20 nov. 2023 - 23:10 Doet mij denken aan Rutte die twittert: van politici blijf je af! En al die andere niet politici denk ik dan. Die je mag je wel meppen...

Erikbo
Erikbo20 nov. 2023 - 22:07

Als je voor een fakkel 6 maanden gevangenisstraf krijgt, wat zal je voor deze poging tot moord krijgen? https://nos.nl/artikel/2413736-half-jaar-cel-voor-man-die-met-fakkel-bij-huis-van-sigrid-kaag-stond

1 Reactie
Kuifje3
Kuifje321 nov. 2023 - 10:24

@Erik: Die zes maanden was best wat overdone als straf lijkt het. Als het een norm stelt dan mag je wel uitgaan van een enorme douw voor deze dader. Overigens lijkt het te gaan om een minderjarige. Dat zal de strafmaat flink dempen.

Joost Spits
Joost Spits20 nov. 2023 - 22:04

..dat is niet de eerste keer...de man schijnt weinig geliefd...

ikdoemaarwat
ikdoemaarwat20 nov. 2023 - 21:21

Ik vind de denkbeelden van de FvD volstrekt abject. Thierry Baudet is in mijn ogen een charlatan. Dit soort aanslagen keur ik echter ten zeerste af. Nederland wordt hopelijk geen Rusland of China waarin politieke tegenstanders uit de weg geruimd worden.

Folkward
Folkward20 nov. 2023 - 21:13

Niet doen, gewoon niet doen. Bij niemand niet. Ik ben cynisch en realistisch als ik zeg: Dit is geen links-ideologische gemotiveerde actie. Dit is geen false flag van FvD. Dit is iemand die op de bodem van het bierflesje dit als oplossing zag voor een probleem, het blijft nu gokken, pas waarschijnlijk tot na 22-11. Wordt het gezien als 'haatactie' door links? Ja, de berichten gaan al rond. Zal de FvD sympathie-zetels krijgen, zoals LPF destijds? Ja, van rechts: uit de peilingsgetallen van VVD, JA21, PVV, BBB en NSC. Maar niet van links. Zal de FvD 25 zetels of meer krijgen? Nee, ik verwacht het niet, zo sympathiek is Baudet nou eenmaal niet meer. Mijn wrange voorspelling is dan ook dat als deze actie impact heeft, dat dat dan dit is: rechts raakt verdeeld, en GL/PvdA wordt onbedoeld en ongewenst de grootste in een veld van middenpartijen. Nogmaals: zo ga je met niemand om, ook niet met je tegenstander. De realiteit is echter niet ethisch eenduidig, waarin acties die je niet zou moeten doen ook niet gebeuren. In de realiteit is er geen ethiek, maar oorzaak en gevolg. De oorzaak is gebeurd in Groningen, de gevolgen voor Den Haag heb ik geschetst. En goed dat elke politiek leider het afwijst.

3 Reacties
ZoekEenVrijeNick
ZoekEenVrijeNick20 nov. 2023 - 22:15

"Dit is geen links-ideologische gemotiveerde actie". Dat weten we niet. We kennen de dader niet. Ik liep vanochtend door een tunneltje in Eindhoven en vandalen hadden daar 'stem groen' geverfde: een daad van vandalisme. Mogelijk heeft de dader hier ook linkse motieven. Ga ik heel links daarop aankijken als dat zo is? Nee, want het merendeel van links wil wat ik ook wil: de verschillen geweldloos oplossen met een vierjaarse kleurwedstrijd. Helaas zijn er ook aan de rechtse kant engerd die ook graag naar geweld grijpen.

Andreas4
Andreas421 nov. 2023 - 6:38

Ik zal t je nog sterker vertellen: het was geen doelbewuste actie maar een impulsieve reactie, er zat heel waarschijnlijk amper een gedachte achter.

Peterrr3
Peterrr321 nov. 2023 - 21:58

@Andreas4, hoe weet jij dat? Ken je de dader? Of ben je alleen maar bezig om deze actie te bagatelliseren?

De gewone nederlander
De gewone nederlander20 nov. 2023 - 20:29

Deze reactie is verwijderd

De gewone nederlander
De gewone nederlander20 nov. 2023 - 20:17

Het gaat spannend worden. Ik kreeg net door dat bij de PvdA / GL achterban grote onrust is vanwege de plannen om de erfbelasting flink te verhogen. "GL/PvdA wil de erfbelasting op gaan delen in drie schijven, daaruit blijkt: ,,Onder de 100.000 euro wordt het tarief 25 procent, tussen de 100.000 en 200.000 euro wordt het tarief 35 procent, en boven de 200.000 euro wordt het tarief 45 procent.” Fijn om te weten dat je eigen huis voor bijna de helft naar de belastingdienst gaat in plaats van naar je kinderen...

3 Reacties
Dehnus
Dehnus20 nov. 2023 - 21:27

En weer doet rechts alsof ze belasting schalen niet begrijpen. Ook heeft het niks met het artikel te maken.

LaBou
LaBou 20 nov. 2023 - 21:52

En dat heeft wat met het onderwerp te maken...?

Kuifje3
Kuifje320 nov. 2023 - 23:09

Dat krijg je door die doorrekeningen. De leuke dure plannetjes moeten betaald worden want anders zegt het CPB er wat van.

Ivan61
Ivan6120 nov. 2023 - 19:20

Wat bezielt deze loser? Met fles op Baudet zijn hoofd keihard slaan is poging tot moord. Opsluiten deze gek en voor paar jaar graag.

1 Reactie
Andreas4
Andreas421 nov. 2023 - 6:44

Over gekken gesproken... "poging tot moord"?? Doe ff normaal! Een kwaaie reactie, een impuls, in een kroeg met opgefokte jongeren, brallende en schofferende Baudet die zichzelf onaantastbaar waant... Verdiep je eens in de psychologie van de gemiddelde mens, inclusief die van jezelf. Pas op: ga je misschien nog iets van leren!

Dr. Sabelholz
Dr. Sabelholz20 nov. 2023 - 18:46

De dader lijkt een jochie van een jaar of 15 te zijn; minderjarig dus. Die gaat dus nauwelijks straf krijgen voor deze walgelijke aanval op Baudet.

3 Reacties
Andreas4
Andreas421 nov. 2023 - 6:47

Wat is er zo walgelijk aan? Ik vind de aanval van Hamas op burgers walgelijk, en de reactie van Israël op Palestijnse burgers nog walgelijker. Maar dit... een impulsieve uithaal in een kroeg... met Baudet daar brallend en schofferend... beetje overtrokken uw reactie.

Hann63
Hann6321 nov. 2023 - 7:53

Andreas54 Vraagt het Pim Fortuyn ook even.... Oh, dat kan niet meer. Je blijft van mensen af. En Hamas heeft hier niets van doen. Dit gaat over binnenlandse politiek..... En Vraag Aad Kosto ook even wat hij van die aanslag vond op zijn woning.

Erwin Deunen
Erwin Deunen21 nov. 2023 - 10:18

Deze reactie is verwijderd

Phantom3
Phantom320 nov. 2023 - 18:36

Ik ben het zowaar een keer met Rutte eens. Totaal onacceptabel. Van politici blijf je af. Altijd.

1 Reactie
Pindaklaas
Pindaklaas20 nov. 2023 - 20:36

Je blijft van iedereen af. Een politicus niets meer dan een ander.

Oki Doki
Oki Doki20 nov. 2023 - 18:33

Ik ben het niet vaak eens met Thierry Baudet op politiek vlak, maar dit vind ik zielig en zou nooit moeten gebeuren.

BastiaanvandenBerg
BastiaanvandenBerg20 nov. 2023 - 18:21

'De dader van de lafhartige aanval werd meteen overmeesterd'. Hulde aan de redactie voor deze correcte berichtgeving.

1 Reactie
Muis1kat
Muis1kat20 nov. 2023 - 21:51

Het geeft hoop. Ik heb ook vrienden die totaal anders stemmen dan ik, en dat kan wel eens een verhitte discussie opleveren. Liever heb ik het dan ook met hen over bijvoorbeeld Rotterdam, voetbal, whisky en uiteraard katten.

TheBigLebowski
TheBigLebowski20 nov. 2023 - 18:07

Deze reactie is verwijderd

mensdenkna
mensdenkna20 nov. 2023 - 17:57

Links of rechts, dit is gewoon fout

2 Reacties
Andreas4
Andreas421 nov. 2023 - 6:50

Nee, dit is gewoon menselijk en voorspelbaar. En... er gebeuren veel ergere dingen in dit kleinburgerlijke landje en de rest van de wereld.

Peterrr3
Peterrr321 nov. 2023 - 22:02

@Andreas4, ik hoop dat je dit ook in je omgeving hardop durft te zeggen en dat er iemand is die je uitlegt hoe groot de kronkels in je hoofd zijn.

Joop  den Uil
Joop den Uil20 nov. 2023 - 17:50

Och jee... nog wel in Groningen die toch echt veel goodwill moet kweken in Den Haag en dan helpen dit soort fanatieke akties niet !

1 Reactie
Rodoorn
Rodoorn20 nov. 2023 - 20:29

pardon? dus voor een falende aanpak vanuit Den Haag moeten de Groningers zelf eerst goodwill kweken en als er een puber dan een politicus aanvalt dan heeft Groningen het gedaan? die is lekker.....

Erikbo
Erikbo20 nov. 2023 - 17:49

Totaal onacceptabel. Met een fles iemand op het hoofd slaan. Wat denken die mensen dat je hier mee bereikt?

2 Reacties
Gentleman
Gentleman20 nov. 2023 - 18:47

Pijn in zijn hoofd?

Andreas4
Andreas421 nov. 2023 - 6:53

"Met een fles iemand op het hoofd slaan." Vind ik ook hoor, er zit toch wel even 15 ct statiegeld op zo'n flesje. Maar ja, je denkt eigenlijk ook niet na bij zo'n actie.

Leman
Leman20 nov. 2023 - 17:37

Deze reactie is verwijderd

Pedas
Pedas20 nov. 2023 - 17:31

Heftig filmpje. De dader loopt gewoon met een fles of glas op zijn hoofd te timmeren met enorme kracht.

1 Reactie
Andreas4
Andreas421 nov. 2023 - 6:56

"...met enorme kracht" Ja hè, alcohol geeft mensen ongelofelijke krachten, en hij bleef maar timmeren en beuken, een menselijke heimachine!! Oftewel, je kan ook overdrijven zeg.

Max89
Max8920 nov. 2023 - 17:30

24/7 beveiliging nu. En HARD straffen de aanvaller. Is het al bekend uit welke hoek deze aanval kwam? Links oder rechts?

3 Reacties
Pedas
Pedas20 nov. 2023 - 18:48

Deze reactie is verwijderd

Muis1kat
Muis1kat20 nov. 2023 - 21:55

Of geen van beide.

Andreas4
Andreas421 nov. 2023 - 6:57

Op het filmpje komt de aanval duidelijk van rechts, voor de filmer althans.

Volrin
Volrin20 nov. 2023 - 17:27

Stomme actie.

8 Reacties
Willem D2
Willem D220 nov. 2023 - 17:31

We zijn het eens

Max89
Max8920 nov. 2023 - 17:32

Deze reactie is verwijderd

Pedas
Pedas20 nov. 2023 - 17:32

Ja, de dader is echt een stommerik.

Nejras
Nejras20 nov. 2023 - 18:12

Inderdaad. Idioot gewoon.

Pedas
Pedas20 nov. 2023 - 20:36

Volrin, iemand met een fles gewoon een paar keer keihard op zijn hoofd slaan, vind jij “stom”?

Volrin
Volrin21 nov. 2023 - 4:51

@Pedas Het is anders heel simpel Nederlands wat ik geplaatst heb. Ik ken de persoon verder niet, dus kan geen oordeel over hem vellen als persoon. Deze specifieke actie van hem vind ik stom, onacceptabel, idioot.

Andreas4
Andreas421 nov. 2023 - 7:01

Klopt, er werd waarschijnlijk niet nagedacht bij deze (re)actie van de zogenoemde aanvaller. Drank maakt meer kapot dan je lief is... maar dat wisten we toch al? Ik begrijp al die overtrokken reacties niet van sommige schreeuwers op dit forum. Alsof t zo bijzonder is dat iemand in een kroeg een keer impulsief uithaalt...

Geo1
Geo121 nov. 2023 - 9:05

@andreas4, je loopt hier de aanval flink te bagatelliseren middels je uitermate domme reacties op anderen maar ik kan je vertellen dat je wel anders zou piepen als het jezelf was overkomen ouwe toetsenbordridder. Een aanval met een fles kan potentieel dodelijk zijn of in ieder geval mogenlijk zware verwondingen opleveren snap je dat? https://www.quora.com/Can-someone-die-from-having-a-glass-bottle-smashed-on-their-head https://en.m.wikipedia.org/wiki/Glassing Dus hou je domme commentaar aub voor je...