Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Man slaat Baudet met paraplu op hoofd in België

  •  
26-10-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6070 keer bekeken
  •  
Scherm­afbeelding 2023-10-26 om 20.55.20

Thierry Baudet is met een voorwerp op zijn hoofd geslagen bij aankomst voor een lezing aan de universiteit van het Belgische Gent. Dat melden Belgische media. Op beelden is te zien dat het gaat om een opvouwbare paraplu. De dader zou een antifascistische leus hebben geroepen. Hij is aangehouden.

"De dader begon te roepen in het Oekraïens en heeft Baudet geslagen met een opvouwbare paraplu", aldus VRT-journalist Ward Schouppe die het incident zag gebeuren. De man riep daarbij ook "nee tegen fascisme, nee tegen Poetinisme" naar de Kremlin-gezinde Baudet.

Rond de lezing was op voorhand al veel ophef. Baudet was uitgenodigd door de extreeemrechtse Vlaamse studentenvereniging KVHV. Die had een zaal van de universiteit gereserveerd voor de lezing nadat verhuurders van andere locaties Baudet weigerden te ontvangen. Maar het universiteitsbestuur wilde de FVD-leider ook niet te gast heben, omdat het de veiligheid van spreker en publiek niet zou kunnen waarborgen. Eerdere KVHV-optredens van onder anderen Filip Dewinter van het extreemrechtse Vlaams Belang liepen uit de hand.

De studentenvereniging stapte daarop naar de Belgische Raad van State en kreeg gelijk. De universiteit schikte zich naar dat oordeel.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (187)

Joost Spits
Joost Spits28 okt. 2023 - 19:51

- Baudet de Vernachelaar - Indien Baudet ooit aan de macht zou komen, zal hij aanzienlijk meer schade veroorzaken dan een mep met een paraplu, dat mag duidelijk zijn... Al is het niet goed te keuren,  begrijp ik die Oekraïnische man wel. Als je familie, vrienden, kennissen en landgenoten op gruwelijke wijze worden uitgemoord in opdracht van Putin is het zeer moeilijk te verkroppen dat iemand als Baudet pleit voor geen militaire ondersteuning en bescherming en daarbij ook nog eens pro-Putin is. Veel Oekraïnische mensen zijn inmiddels zwaar getraumatiseerd. Ik wil niet beweren dat de man hiermee een rechtvaardigheidsgrond heeft, maar dat hij zich getergd voelt, daar kan ik mij wel iets bij voorstellen. Thierry Baudet is ontegenzeggelijk een van de grootste missers en hét dieptepunt van de Nederlandse politiek. Dat zo' n figuur nog aanhang heeft, is buitengewoon alarmerend en geeft aan hoe kwetsbaar een democratie kan zijn. Mensen hebben geen historisch besef meer. Figuren á la Baudet hebben de mensheid vaker geteisterd... Forum voor Democratie... het woord   Democratie is louter om de iedereen te vernachelen, deze partij is juist een ondermijning van de democratie.. ik trap er niet in...

Eriksen
Eriksen28 okt. 2023 - 16:15

Je hoeft het niet met baudet eens te zijn (persoonlijk liever niet zelfs), maar het gaat nergens over om iemand een klap met een voorwerp te geven.

3 Reacties
Gimli1955
Gimli195529 okt. 2023 - 15:09

Het onbetrouwbare links keurt een aanval goed of vindt het begrijpelijk. Ben je enigszins integer, dan behandel je je tegenstander volgens de wijze waarop je eigen politici behandeld willen worden. Dat heet fatsoen en een gezond ethisch en moreel kompas. Zodra je afwijkende meningen op een principiële manier anders behandeld, kun je je afvragen hoe ver de interpretatie van links is gezonken. Ik schaam me voor de handelwijze van sommige zichzelf links noemende reageerders. Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden, is mijn overtuiging. Derhalve als je dit goedkeurt, keur je dat gedrag jegens je eigen politici ook goed. Volgens de grondwet zijn we nog altijd gelijk of gelijkwaardig. Sommigen bij links acteren dus zelfs tegen de grondwet, en zijn daar nog trots op ook. Het zegt meer over hun ethisch en moreel kompas, dan over de overtuigingen van Baudet. Wijzen naar de rampzalige gevolgen, die bij Baudet worden voorspeld, zijn tijdens Rutte 1 tm 4 al werkelijkheid geworden voor 10.000 gezinnen met het Toeslagschandaal, gaswinning, Q-koort afhandeling, Chroom 6 debacle, en nog een reeks benoemd door de Ombudsman in zijn laatste rapport over het falen van de overheid, waar de PvdA een groot deel mede verantwoordelijk is. Dat negeren, omdat het niet uitkomt, is ongeloofwaardig en zegt ook nu weer, iets over het gebrek aan een ethisch en moreel kompas. Links is niet meer links, en vooral anti(extreem)rechts en is de ideologie van de Internationale verloren.

Norsemen
Norsemen30 okt. 2023 - 14:09

Deze reactie is verwijderd

vdbemt
vdbemt30 okt. 2023 - 16:40

@Gimli. "Het onbetrouwbare links......" In jouw ogen staat links voor: onbetrouwbaar. Een vraag aan jou: welke betrouwbaarheid moeten wij als voorbeeld nemen? Die van Rutte, Fred Teeven, Kamp?

Joost Spits
Joost Spits27 okt. 2023 - 20:01

- Baudet ondermijnt de democratie - Indien Baudet ooit aan de macht zou komen, zal hij aanzienlijk meer schade veroorzaken dan een mep met een paraplu. Bovendien begrijp ik die Oekraïnische man wel. Als je familie, vrienden, kennissen en landgenoten op gruwelijke wijze worden uitgemoord in opdracht van Putin is het zeer moeilijk te verkroppen dat iemand als Baudet pleit voor geen militaire ondersteuning en bescherming en daarbij ook nog eens pro-Putin is. Veel Oekraïnische mensen zijn inmiddels zwaar getraumatiseerd. Ik wil niet beweren dat de man hiermee een rechtvaardigheidsgrond heeft, maar dat hij zich getergd voelt, daar kan ik mij wel iets bij voorstellen. Thierry Baudet is ontegenzeggelijk een van de grootste missers en hét dieptepunt van de Nederlandse politiek. Dat zo' n figuur nog aanhang heeft, is buitengewoon alarmerend en geeft aan hoe kwetsbaar een democratie kan zijn. Mensen hebben geen historisch besef meer. Figuren á la Baudet hebben de mensheid vaker geteisterd... Forum voor Democratie.. Het woord Democratie wordt gebruikt als façade...ik trap er niet in...

Martin van der Linde
Martin van der Linde27 okt. 2023 - 18:50

Wat ik vreesde gaat nu ook gebeuren. Bij gebrek aan echt nieuws, een politieke opvatting of iets anders dat stemmen oplevert, wordt de klap maximaal uitgemolken. Alle activiteiten worden een paar dagen stil gelegd. Verder wordt een financiële bijdrage gevraagd om meer beveiliging aan te trekken. Ik zou eerder pleiten voor betere beveiliging. Waarom liep er niemand voor Baudet uit om de omgeving te controleren? Of komen zijn mannen alleen in actie om tegenstanders te molesteren zoals we in Den Bosch zagen? Het feit echter dat Baudet niet genoeg heeft aan ongeoorloofde commerciële inkomsten en nu het handje ophoudt vanwege een bult op zijn hoofd is indicatief voor het niveau van de man.

1 Reactie
PVDB2
PVDB228 okt. 2023 - 12:59

Inderdaad Martin. Het is overigens hetzelfde als met de PVV. Wilders staat te janken dat hij geen subsidie krijgt zoals de anderen partijen en daarom vraagt of zijn kiezers geld willen doneren. Dat die andere partijen leden hebben (minimaal 1000) en democratisch een lijsttrekker kunnen kiezen (in plaats van dictator Wilders die al 17 jaar op het pluche zit van het clubje dat zich PVV noemt en daar wil blijven zitten), is dat bij de PVV niet aan de orde. En graag zo wil houden. Waar andere partijen de leden tijdens een congress inspraak hebben is dat bij de PVV ook niet het geval (geen leden is geen congres is geen inspraak voor de achterban. Die overigens al gemakzuchtig en goedgelovig genoeg is). Geen leden is geen subsidie. Misschien wat geld van zijn extreem-rechtse Russische vriend Leonid Slutsky. Naast een uitnodiging voor het Kremlin en een speldje. Baudet met Kornilov, welke tevens banden heeft met het Kremlin. Alles om tweespalt te zaaien.

Nils2
Nils227 okt. 2023 - 18:04

Nee, dit zou ik ook geen corrigerende tik meer noemen.

guy yacobi
guy yacobi27 okt. 2023 - 18:02

......................................wie haat zaait, oogst geweld...................... of was ie anders........................ de "dader" is Oekraïner nou als die gaan meppen dan is er toch echt wel iets aan de hand wat mij betreft: ik zou hem vrijspreken

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai27 okt. 2023 - 16:58

Die sukkel wordt bedankt, aandacht voor deze meneer is niet wat je wilt in verkiezingstijd. Het is dom en ik keur geweld af!!

2 Reacties
henk-alexander
henk-alexander28 okt. 2023 - 10:56

Dom ook vanwege een 'Pim-effect' dat hiermee kan worden bereikt.

vdbemt
vdbemt30 okt. 2023 - 16:43

De sukkel is een Oekraïner, die in België uit de oorlog veiligheid heeft gezocht. Die houdt zich niet bezig met onze verkiezingen. Die voelt zich in al zijn ellende en verdriet nog eens diep gekwetst door uitspraken van de Poetinfan Baudet. En doet iets wat niet mag.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin27 okt. 2023 - 16:56

Soms kan geestelijk geweld een grotere impact hebben dan fysiek geweld, ik herinner me een clipje, Baudet aan de boksbal waarbij hij zich nogal agressief uitliet naar Klaver, die zou klappen krijgen was de suggestie, voeg daaraan toe het opzoeken van politici aan huis ahw op instigatie van leden van fvd, dan hoor je hem niet, als je dit soort slachtoffers zou vragen wat wilt u liever een klap met een plu of dit soort huisbezoekjes zou ik kiezen voor de plu, kortom wat u niet wilt dat u geschiedt, doe het ook een ander niet dus kan ik er niet zo mee zitten zeker waar het misschien een leerles is om niet stiekem geweld uit te lokken tegen anderen.

Farmer3.0
Farmer3.027 okt. 2023 - 16:47

Ik lees dat het een kerel uit Oekraïne is. Wat ik mij dan afvraag; waarom ga je niet in Oekraïne aan het front om je heen meppen?

2 Reacties
Zandb
Zandb28 okt. 2023 - 7:55

Farmer Wat ik me afvraag: "Waar hebt u leren 'lezen', als afkomst uit de Oekraïne betekent dat je daar moet gaan vechten".

vdbemt
vdbemt30 okt. 2023 - 16:45

Wat een fijn begrip voor in oorlog zijn.

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 okt. 2023 - 16:40

Dat was niet zomaar een tik met een plu, Baudet heeft er een lichte hersenschudding aan overgehouden blijkbaar.

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe28 okt. 2023 - 9:09

Paar dagen verplichte rust.

Vuurrood
Vuurrood28 okt. 2023 - 9:20

Hersenschudding? Baudet?

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 okt. 2023 - 16:38

Je zou verwachten dat al die rechtse rakkers tegen geweld die boodschap ook onder het bericht over de vrachtwagenchauffeur zouden hebben geplaatst, maar helaas, ze blijven liever hierzo roepen dat de mening er niet toe doet, dat je mensen nooit aan mag vallen.

Scheef ehh ninger
Scheef ehh ninger27 okt. 2023 - 16:28

Wat je ook van Baudet vindt, dit is erg dom! Allereerst is dit voor alle politici een gevaarlijk moment want aanhangers van Baudet zullen nu eerder eenzelfde actie overwegen. Ook publicitair is dit ronduit stupide. Het is gratis extra reclame voor de partij van Baudet. De campagne wordt nu met veel extra media-aandacht stilgelegd en in alle journaals krijgt Baudet veel extra aandacht. Dom dus… oliedom! Niet eens een beetje!

MichielV2
MichielV227 okt. 2023 - 10:36

Hoe is het met de plu?

9 Reacties
Joost Spits
Joost Spits27 okt. 2023 - 13:05

Tja, daar maakte ik mij ook zorgen over. Ik hoop dat de plu nog te gebruiken is; ik weet namelijk niet hoe hard de klap aankwam. Hopelijk sterker dan de bult op het hoofd...

Olav Meijer
Olav Meijer27 okt. 2023 - 13:09

In preventieve hechtenis bij de politie.

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 okt. 2023 - 13:37

In iedere politieserie stopt de politie bewijsmateriaal in plastic zakjes.

Frans Akkermans3
Frans Akkermans327 okt. 2023 - 15:12

@Olav Wat u hier goed praat is het recht in eigen hand nemen.

Joost Spits
Joost Spits27 okt. 2023 - 15:44

Met de plu gaat het gelukkig goed... Het corpus delicti heeft het er goed vanaf gebracht...ondanks de buil...

Olav Meijer
Olav Meijer27 okt. 2023 - 19:32

@ Frans Akkermans: [@Olav Wat u hier goed praat is het recht in eigen hand nemen.] ????? Leg eens uit!

Frans Akkermans3
Frans Akkermans328 okt. 2023 - 7:09

@Olav Een dergelijke actie moet altijd direct, zonder maren veroordeeld worden, onafhankelijk van het slachtoffer en verdere kontekst. Dat is in het belang van de rechtstaat. Grappen daarover maken bagatelliseert de ernst van de zaak.

Vuurrood
Vuurrood28 okt. 2023 - 9:22

Franske, had dat dan ook gedaan bij het bericht over die chauffeur , weet je nog?

Olav Meijer
Olav Meijer29 okt. 2023 - 0:12

@ Frans Akkermans: Eerder schreef ik: "Heel foute actie, natuurlijk. Puur (zware) mishandeling." Dat vind ik voldoende. De rest is gewoon gezeur van jou.

EenMening3
EenMening327 okt. 2023 - 10:26

Baudet is een Putinversteher en dat is niet best. Iedereen die tegen Oekraïne en de NATO is, is zo wie zo fout. Maar dat rechtvaardigt nog geen geweld. Als we daar aan beginnen, is het eind zoek en ligt burgeroorlog om de hoek. Het is aan de AIVD, de MIVD en de politie om allerlei extreemlinkse, extreemrechtse en jihadistische groepen in de gaten te houden en indien nodig, hard in te grijpen.

1 Reactie
Gimli1955
Gimli195527 okt. 2023 - 13:46

Het is in België gebeurt. Daar heeft de AIVD, MIVD en de politie weinig te vertellen.

Vuurrood
Vuurrood27 okt. 2023 - 9:40

Gezien de reputatie van de Vlaamse studentenvereniging KVHV en de uitspraken van Baudet is het niet heel raar dat dit incident een keer moest gebeuren. Of het verwerpelijk is? Mijn gevoel zegt "boontje komt om zijn loontje". Mijn verstand zegt dat dit soort dingen niet kunnen.

Norsemen
Norsemen27 okt. 2023 - 9:13

Al die onzin hier dat dat je een politicus nooit, maar dan ook nooit, vanwege zijn standpunten of beleid fysiek mag aanvallen.

10 Reacties
Mirzas
Mirzas27 okt. 2023 - 11:34

En daar moet ik dan weer een beetje om lachen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 okt. 2023 - 11:57

Groot tegenstander van het fysiek aanvallen (ook )van (mannelijke) politici.

MichielV2
MichielV227 okt. 2023 - 12:08

De man in kwestie is de naam politicus niet waard. Los daarvan kan ik er geen traan om laten. Zijn "mening" mbt tot bv transgender mensen dragen bij aan het hoge zelfmoordpercentage onder transgender mensen.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa27 okt. 2023 - 12:35

Norsemen. Antifa zegt : fascisme is zo gevaarlijk, je moet het meteen in de kiem smoren. Want de parlementaire democratie kan er niet mee omgaan en ziet het gevaar niet in Punt is alleen dat antifa vervolgens alles ziet als 'het fascisme' en geweld dus altijd ziet als legitiem. Baudet een fascist? Want hij wilt vernietigingskampen bouwen en wilt de democratie afschaffen? En hij vind het goed wanneer zwarte mensen vermoord worden, op straat? Natuurlijk is Baudet geen fascsit. Net als dat Lilian Marijnissen geen maoïst is. Baudet is een soort verwarde nationalist/libertarier. Norsemen. Vind jij het dan ook een goede zaak wanneer 'een wappie' een Hugo de Jonge zou aanvallen, wegens zijn coronabeleid? Je gaat uit van een oorlogsituatie? Een pre burgeroorlog situatie? Een beetje jaren dertig Europa ?

Norsemen
Norsemen27 okt. 2023 - 14:37

@Danielle Ik ook. Maar ik ben nog net niet hypocriet genoeg om te beweren dat wat een politicus ook zegt, ik het gebruik van geweld in alle gevallen zou afkeuren.

Frans Akkermans3
Frans Akkermans327 okt. 2023 - 15:09

Iets van onderbouwing is welkom.

vdbemt
vdbemt27 okt. 2023 - 15:27

Gideon van Meijeren vindt dat dat moet kunnen. Die moet het niet erg vinden dat zijn grote leider nu zo ' vreselijk' mishandeld is.

DanielleDefoe
DanielleDefoe28 okt. 2023 - 8:58

Norsemen dat zijn zeer uitzonderlijke situaties.

Norsemen
Norsemen29 okt. 2023 - 12:26

@Danielle Uitzonderlijk, dat klopt. Maar wat uitzonderlijk is, is voor ieder mens weer anders. Persoonlijk heb ik er geen moeite mee, ik zou het zelf niet doen, dat iemand die andere mensen vanwege afkomst of geaardheid minderwaardig vindt een klap op zijn kop krijgt.

Norsemen
Norsemen30 okt. 2023 - 14:11

"Norsemen. Vind jij het dan ook een goede zaak wanneer 'een wappie' een Hugo de Jonge zou aanvallen, wegens zijn coronabeleid?" Nee, natuurlijk niet. Ik vind het ook geen goede zaak dat Baudet een klap heeft gekregen. Maar ik vind het ook niet erg.

Nicolay2
Nicolay227 okt. 2023 - 8:39

De woorden die uit de mond komen van deze fascist doen duizenden mensen veel meer pijn dan de bult op zijn hoofd.

16 Reacties
Hann63
Hann6327 okt. 2023 - 9:47

6 Mei 2002...... Niks van geleerd? Wat hij zegt hoef je niet mee eens te zijn (Ik ook niet), maar je valt iemand niet aan.

De gewone nederlander
De gewone nederlander27 okt. 2023 - 10:17

Jij kan iemand wel een fascist noemen maar dan is hij dat nog niet. Juist dit soort uitspraken zorgen ervoor dat idioten gevaarlijke dingen gaan doen.

Phantom3
Phantom327 okt. 2023 - 10:55

Fysiek geweld is altijd over de grens. In een democratie bestoken we elkaar met argumenten, niet met klappen.

Satya
Satya27 okt. 2023 - 11:52

"In een democratie bestoken we elkaar met argumenten, niet met klappen. " In een democratie worden onschuldige mensen tegen baudet en Wilders beschermd. De Nederlandse rechtsstaat laat onschuldige mensen in de kou staan.

Olav Meijer
Olav Meijer27 okt. 2023 - 11:55

@ Hann63, De gewone nederlander en Phantom3: Beter lezen! Nicolay praat geweld niet goed, maar maakt m.i. een juiste vergelijking van pijn.

De gewone nederlander
De gewone nederlander27 okt. 2023 - 13:13

@Olav Meijer Denk dat jij beter moet lezen. Ik zeg helemaal niet Nicolay geweld goed praat. Ik zeg dat hij niet zomaar iemand een fascist moet noemen. Dat kan aanleiding zijn voor sommige om geweld te gaan gebruiken.

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 okt. 2023 - 13:21

@NLer Baudet is geen fascist omdat hij zo genoemd wordt maar om wat hij zegt meldpunten tegen leraren berekeningen maken hoeveel treinen je no0dig hebt om minderheden het land uit te rijden Jouw wegkijken, dat is gevaarlijk.

Frans Akkermans3
Frans Akkermans327 okt. 2023 - 15:10

Het gaat niet om pijn maar om de wet.

Gimli1955
Gimli195527 okt. 2023 - 15:19

Neen, Olav. Dat doet hij niet. Nicolay2 beschuldigd hem van het zijn van een fascist. Dat is demoniseren, vergelijkbaar met wat in 2002 met Fortuyn ook werd gedaan. Die kreeg net als nu allerlei beschuldigingen toegeworpen, waar iemand zich niet tegen kan verweren. Het is een luie en gemakzuchtige beschuldiging, om iedere discussie dood te slaan. Het is de voorspelbare reactie van iemand, die niet in staat is om zich volgens democratische regels te gedragen. Er wordt een onterechte superioriteit aangemeten, die juist discriminerend overkomt. Iedereen met een afwijkende mening of standpunt, mag je van van alles beschuldigen, en iedereen heeft kunnen zien waar dat in 2002 naar geleid heeft. In een democratie kan iedereen zijn of haar zegje doen, en als alles niet meer gezegd mag worden, wat anderen pijn doet of kwetst. Dan wordt het wel een erg stille wereld en is jouw mening of standpunt voor anderen weer kwetsend. Het gaat in een vrije wereld om de vrijheid van meningsuiting en daar paal en perk aan stellen, ligt niet in handen van "links". Daar heb je de rechtspraak voor en daar zijn wetten voor aangenomen.

linksert
linksert27 okt. 2023 - 16:05

Gewone nederlander, wilt u nu beweren dat Baudet geen fascist is?

Olav Meijer
Olav Meijer27 okt. 2023 - 19:37

@ De gewone nederlander: [Ik zeg dat hij niet zomaar iemand een fascist moet noemen.] O, nou dat doet hij niet "zomaar". Hij heeft volkomen gelijk, dus wat mij betreft mag die waarheid gezegd worden.

Olav Meijer
Olav Meijer27 okt. 2023 - 19:39

@ Gimli1955: Idem dito.

De gewone nederlander
De gewone nederlander27 okt. 2023 - 20:29

@ linksert [Gewone nederlander, wilt u nu beweren dat Baudet geen fascist is?] Ja dat wil ik beweren. Ik vindt de anti fascisten (zoals antifa) veel fascistischer. Die zijn veel meer antidemocratisch, antiliberaal, antiparlementair en anti-intellectueel. Baudet is voorstander van referendums dus zeker niet antidemocratisch. Is behoorlijk liberaal en zeker niet anti-intellectueel. Hij is inderdaad wel antiparlementair en nationalistisch. Maar om alleen die reden iemand fascist te noemen gaat mij veel te ver.

Gimli1955
Gimli195527 okt. 2023 - 22:22

De enigen die onschuldige mensen hebben vernietigd, is de overheid geweest met het Toeslagschandaal en de gaswinning. Gedaan door de regeringspartijen, die nu pretenderen zo ethisch en moreel verheven te zijn. Vooral ongeloofwaardig, leugenachtig en onbetrouwbaar. Niets geleerd sinds 2002 en nog steeds dezelfde streken, het ligt altijd aan anderen. Terwijl ze zelf het institutioneel racisme en discriminatie hebben uitgevoerd over tienduizenden gezinnen. Kwestie van een boterberg uit vervlogen jaren op het hoofd, waardoor de spiegel onzichtbaar is geworden.

Satya
Satya28 okt. 2023 - 9:40

Gimli Onschuldige mensen worden door het angst zaaien van politici de zee ingesmeten. Onschuldige mensen worden door de haatzaaierij van Baudet op straat uitgescholden. De rechtsstaat laat Onschuldige mensen in de steek. Met je gejammer over afwijkende meningen en andersdenkenden. Haatzaaien wat Wilders en baudet doen is geen gedachte of mening maar een actie. Gabrielle d'Annunzio als je over fascisme wilt meepraten eerst hem bestuderen. Baudet en Wilders zijn proto fascisten, dat is prima te onderbouwen. Vind je dat vervelend om te horen omdat je jezelf in hen herkend?

Satya
Satya28 okt. 2023 - 9:42

"Terwijl ze zelf het institutioneel racisme en discriminatie hebben uitgevoerd over tienduizenden gezinnen." Ik ben Pieter Omtzigt niet joh, ik heb die ellende niet veroorzaakt. Dat Omtzigt hiervoor de ruimte kreeg is het gevolg van mensen als jij die niet solidair met minderheden willen zijn.

Jan Wijn
Jan Wijn27 okt. 2023 - 8:30

Fysiek aanvallen van politici is niet alleen dom maar ook verwerpelijk. Thierry Baudet zal er zijn voordeel mee doen wanneer hierdoor zijn warrige gedachtengoed op een rijtje geparapluut is.

3 Reacties
Norsemen
Norsemen27 okt. 2023 - 9:09

"Fysiek aanvallen van politici is niet alleen dom maar ook verwerpelijk" Onzin Iedereen heeft een grens, ook jij lijkt me.

Olav Meijer
Olav Meijer27 okt. 2023 - 11:49

@ Jan Wijn: Dat op een rijtje krijgen zal niet lukken, zelfs niet met paraplu's.

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 okt. 2023 - 16:42

Dat iemand een grens heeft en dat iemand anders daar overheen kan gaan maakt toch niet dat het dan OK is om iemand aan te vallen? Je mag emoties hebben en tonen, maar niet zo.

Ivan61
Ivan6127 okt. 2023 - 7:25

Dat is echt erg. Laf ook. Baudet staat 180 graden tegenover mij en ik ben in alles tegen hem en zijn standpunten maar geweld kan en mag niet.

android1984
android198427 okt. 2023 - 7:21

Het is ontoelaatbaar dat er inmiddels kennelijk tribunalen zijn opgericht waar dit soort geweld uit voortvloeit. Ik pleit voor een motie waarin baudet oproept om tribunalen te voorkomen.

2 Reacties
Olav Meijer
Olav Meijer27 okt. 2023 - 11:48

@ android: Dat idee van "tribunalen" is sowieso onzinnig en wereldvreemd. Maar het is wel een agressieve en opruiende manier van politiek bedrijven.

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 okt. 2023 - 16:43

Linkje, en tribunalen worden vooral beloofd door Baudet en de zijnen, niet door de NL vereniging van pludragers?

Paul Spijkers
Paul Spijkers27 okt. 2023 - 7:14

Ik kan liever een slachroomroom taart gezien.

Gimli1955
Gimli195527 okt. 2023 - 6:28

De korte rokjes mentaliteit slaat weer toe, en zegt eigenlijk genoeg over de personen met die mentaliteit. De personen met een integere mentaliteit bedankt. Ongeacht of je het niet eens bent met zijn standpunten en denkbeelden, is het onacceptabel om die actie op een of andere wijze, goed te keuren of begrijpelijk te vinden. Niemand maar dan ook niemand mag op zijn of haar standpunten of mening fysiek aangevallen worden.

19 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens27 okt. 2023 - 12:29

@ Gimli1955 Jij schrijft: iemand maar dan ook niemand mag op zijn of haar standpunten of mening fysiek aangevallen worden. O, waarom niet? Waar is hier de onderbouwing? De voorbeelden? De argumenten? En volstrekt loze bewering dus. En wie ben jij om te bepalen wat de goede mentaliteit is? Hoe kom je aan die arrogantie? En ook hier mist weer alles. Geen onderbouwing, geen argument, geen voorbeeld. Waarom denk jij dat jij kan bepalen wat de goede mentaliteit is? En wie aan jouw criteria voldoen. Als met al laat je in enkele regels zien dat je er nogal dictatoriale mentaliteit hebt. En dan graag anderen dingen verwijt.

Frans Akkermans3
Frans Akkermans327 okt. 2023 - 13:16

@Ouwens Iemand aanvallen is bij wet verboden. Vreemd dat u dat niet weet.

Gimli1955
Gimli195527 okt. 2023 - 13:56

@Daan Dat valt onder fatsoen, ethisch en moreel kompas en als je dat goedkeurt, ben je geen haar beter dan die Hamas aanhangers en massa moord goedpraters. In een democratie strijden we met woorden en we hebben de rechtsstaat om rechts te spreken. Wijk je daarvan af, en praat je dat goed, ben je ondemocratisch en dat is niet dictatoriaal. Leg eens uit waarom fatsoen en een gezond ethisch en moreel kompas dictatoriaal is? Los alles maar op door een ander de hersens in te slaan, is geen oplossing. Dat is juist dictatoriaal, de ander afmaken want hij of zij heeft een afwijkende mening.

Satya
Satya27 okt. 2023 - 14:58

"De korte rokjes mentaliteit slaat weer toe, en zegt eigenlijk genoeg over de personen met die mentaliteit." Wat zegt dat dan? Schreef je ook maar eens zoiets als er weer genormaliseerd wordt dat vluchtelingen in zee worden gegooid. Ik vind een dubbele moraal veel meer zeggen. Baudet mag dusdanig opruien met zijn Europese ideologisch metgezellen wat tienduizenden mensen het leven kost. Dan ben je stil, allemaal mensen uit de arbeiders klasse, slachtoffers van het kapitalisme.

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 okt. 2023 - 16:47

Gimli, Is er nou een reden dat je deze tekst wel onder dit artikel neerzet, maar niet onder de vrachtwagenchauffeur die milieuactivisten omver wil rijden?

DaanOuwens
DaanOuwens27 okt. 2023 - 18:42

@ Frans Akkermans3 Jij schrijft: Iemand aanvallen is bij wet verboden. Vreemd dat u dat niet weet. Ik weet het maar waarom zou iemand dat niet moeten doen?

DaanOuwens
DaanOuwens27 okt. 2023 - 18:46

@ Gimli1955 Jij schrijft: . In een democratie strijden we met woorden en we hebben de rechtsstaat om rechts te spreken. De democratie kan heel goed falen. Dat soort betogen hou jij hier met grote regelmaat. En beweer jij ook dat de rechtstaat geen recht spreekt. Dus waarom weet jij weer niet te onderbouwen waarom geweld niet mag? En: Leg eens uit waarom fatsoen en een gezond ethisch en moreel kompas dictatoriaal is? Er is niet mis met fatsoen en een gezond ethisch en moreel kompas. Er is iets mis met jouw bewering dat jij kan bepalen voor alle anderen wat fatsoen en een gezond ethisch en moreel kompas precies is. De dictator ben jij niet het kompas.

Gimli1955
Gimli195527 okt. 2023 - 19:06

Ja maar betekent eigenlijk Nee. Derhalve wordt het goedgepraat, het is begrijpelijk en hij os toch maar een fascist, zoals in de 50er jaren de communisten de pineut waren en nog maar 21 jaar geleden een ander iemand met een afwijkende mening de pineut was. Als je vergelijkingen met de WW2 trekt, kun je ook de vergelijking met Fortuyn trekken. Die truckchauffeur deed iets fout, wat gerechtelijk wordt behandeld en dat hoort bij dit onderwerp ook. De suggestie die ik voorbij heb zien komen om de dader vrij te spreken, zegt meer over de schrijver van die opmerking. Ik heb niets toe te voegen aan de zaak van de truckchauffeur, alles is al door anderen gezegd. Her is wel frappant dat er altijd personen blijken te zijn, die hun mening aan anderen willen opleggen. Liefst op hun wijze in afwezige inhoud. Ik ga over mijn eigen bijdragen en ik heb ook nog een leven naast Joop, waar ik een hoop plezier aan beleef. Dat heet vrijheid van meningsuiting op het tijdstip dat ik uitkies en op een manier waarop ik bepaal. Daar heeft niemand iets mee te maken, en de likes wel of niet, interesseren mij geen bal. Naast radicaal links ben ik ook nog pacifist, iets wat ooit lang geleden ook beleden werd door de PSP en PPR, waar GL uit is voortgekomen. Zowel de PvdA als GL is ver afgedwaald van hun oude principes. Terwijl ze nog steeds pretenderen die te hebben, om die noodzakelijke stemmen te vergaren.

Gimli1955
Gimli195527 okt. 2023 - 19:13

@Daan Als jij niet snapt dat geweld niet de oplossing is om een verschil van mening je richting op te dwingen, kan ik je dat niet uitleggen. Heeft zijn klap de democratie geholpen? Is Baudet op zijn schreden teruggekeerd en heeft hij zijn standpunten en mening aangepast? Je blijft je woorden herhalen, maar iemand de mond willen snoeren en dat met geweld afdwingen, is juist dictatoriaal bezig. Die mist het respect voor afwijkende meningen en standpunten. Die schermt met diversiteit, behalve als het om meningen en standpunten gaat, dan wil hij liefst de ander de mond snoeren met nietszeggende beschuldigingen met een zelfde werkwijze waar hij de andersdenkende van beschuldigd. Zoals ik al zei, een beetje ongeloofwaardig en hypocriet.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa28 okt. 2023 - 9:13

Daan In een dictatuur mag je geen afwijkende mening hebben. Dit soort activisten gedragen zich als dictators. Iemand fysiek aanvallen, als hij/zij een afwijkende mening heeft Als ik mensen ga slaan die anders denken dan ik, dan kan ik iedereen wel op zijn hoofd gaan rammen Ik vind dat bijna iedereen belachelijke standpunten heeft. Zou ik al die mensen moeten aanvliegen, om 'een punt' te maken ? Dit soort acties leiden er ook toe dat mensen niet meer zeggen wat ze denken en dat leidt weer tot een oorlogsstemming mensen snappen niet wat free speech is. Free speech gaat heel erg ver. Je mag de meest bizarre meningen hebben. Je mag geloven in een platte aarde, je mag tegen homo's zijn, je mag voor Stalin zijn etc, etc. Pas wanneer je aanzet tot geweld, stapt de rechter in (als het goed is) Gimli en ik zijn op een bepaalde manier liberaal, omdat we de freedom of speech begrijpen

Satya
Satya28 okt. 2023 - 9:46

"Her is wel frappant dat er altijd personen blijken te zijn, die hun mening aan anderen willen opleggen. Liefst op hun wijze in afwezige inhoud." Zoals jouw radicaal links? Mij dwingen belasting te betalen zonder mij er iets voor terug te geven, bescherming tegen de haatzaaiende acties van Baudet en Wilders bijvoorbeeld. Over wil opleggen gesproken zeg. Regel je eigen collectief maar laat mij erbuiten.

stokkickhuysen
stokkickhuysen28 okt. 2023 - 12:01

@Gimli Ik suggereer helemaal niet dat je de vrachtwagenchauffeur vrijpleit? Ik zeg dat je altijd extreemrechts verdedigt onder het mome van vrijheid van meningsuiting, maar niet de andere kant. Dan ben je stil. Want je hebt niks toe te voegen. Maar onder dit artikel wel? Alles wat je schijft is ook door anderen onder dit artikel geschreven. Kijk eens in die spiegel van je.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa28 okt. 2023 - 12:11

Zoals jouw radicaal links? Mij dwingen belasting te betalen zonder mij er iets voor terug te geven, bescherming tegen de haatzaaiende acties van Baudet en Wilders bijvoorbeeld. Over wil opleggen gesproken zeg. Regel je eigen collectief maar laat mij erbuiten. Satya We hebben het nu niet over het hele belasting/anarcho kapitalisme debat, dat heel diep en complex is en voor nu even niet relevant We zouden het daar een andere keer over kunnen hebben Ik dwing jou niet om belasting te betalen. Ik ben niet de staat. Ik werk ook niet voor de staat. En je hebt gelijk dat je steeds minder terugkrijgt, voor de belasting die je betaald. Veel verdwijnt in de diepe zakken van 'bestuurders' Maar we hadden het nu over de aanval op Baudet. Ik vind politiek geweld niet iets waar je zo luchtig mee om moet gaan. Ja, een aanslag op een Hitler snap ik nog wel. Maar Baudet is natuurlijk niet Hitler, of Mao, of Stalin, of een andere dictatoriale teringlijer. Baudet is een liberaal en een nationalist en op zekere hoogte een conservatief. Maar hij pleit niet voor massamoord op een bevolkingsgroep

DaanOuwens
DaanOuwens28 okt. 2023 - 12:38

@ Gimli1955 Jij schrijft: Als jij niet snapt dat geweld niet de oplossing is om een verschil van mening je richting op te dwingen, kan ik je dat niet uitleggen. Ik zie dat je het niet kan uitleggen omdat je het ook niet kan onderbouwen. Je roept maar wat. En: Is Baudet op zijn schreden teruggekeerd en heeft hij zijn standpunten en mening aangepast? Dat heeft hij ook niet is discussies gedaan. In de tweede kamer ook niet. Zijn uitingen worden steeds extremer. Dus wat is de zin van de discussie. Overigens jouw eigen opvattingen veranderen ook niet door inhoudelijke kritiek. Kortom je weet niet te onderbouwen waarom niemand op zijn of haar standpunten of mening fysiek aangevallen mag worden. Geen inhoud en geen argumenten dus.

DaanOuwens
DaanOuwens28 okt. 2023 - 12:46

@ Baloemparoempaloempa Jij schrijft: mensen snappen niet wat free speech is. Free speech gaat heel erg ver. Je mag de meest bizarre meningen hebben. Je mag geloven in een platte aarde, je mag tegen homo's zijn, je mag voor Stalin zijn etc, etc. Nee jij snapt niet wat de vrijheid van meningsuiting is. Dat jij voor jezelf hebt bedacht wat free speech is mag best. Iedereen mag onzin bedenken. Maar alle anderen, baudet en jijzelf moeten zich gewoon aan de beperkingen van de vrijheid van meningsuiting houden. Verder gaat het hier niet om wat wel en niet wettelijk mag. Ik reageer op de zin van gimli die beweert dat ook niemand mag op zijn of haar standpunten of mening fysiek aangevallen mag worden. Ik stel vast dat hij die stelling op geen enkele manier weet te onderbouwen. En het feit dat er wetten zijn die het aanvallen van mensen verbieden is ook niet zo relevant. De vraag is namelijk of het werkelijk moreel te onderbouwen is dat baudet niet geslagen mag worden. En als je dan niet eens de democratische meerderwaarde van de vrijheid van meningsuiting van baudet kan beargumenteren dan heb je wel een erg inhoudsloos betoog. En die overeenkomst hebben zowel jouw tekst als die van gimli.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa28 okt. 2023 - 15:07

Ok, Daan Ja, je kan dit soort acties uitvoeren natuurlijk. Ik bedoel, je hebt de existenciele vrijheid om dit te doen. Dat spreekt voor zich Wettelijk mag het niet en wettelijk mag Baudet zijn meningen verkondigen Maar of je je aan de wet houd, is nog altijd aan jou natuurlijk. Als je een anarchist bent, is de wet niet zo relevant voor je. Deze aanvaller was vermoedelijk ook een antifa anarchist. Ik vind het alleen belachelijk. Zoals ik eerder al zei, dan kan ik iedereen wel met paraplu's gaan slaan. Ik vind CDAers belachelijk, moet ik die dan ook maar aanvliegen? En dan ? In een soort oorlog geraken, waar we op elkaar gaan inrammen ? Jullie gaan veel te luchtig om met politiek geweld. Voor de zoveelste keer. Heb je het niet op FVD? Concurreer ze weg, met iets beters ! Zorg dat je D66 of je GL sterker en sterker word. Ontkracht de stellingen van Baudet, in artikelen. Ontkracht zijn libertarisme/neoliberalisme, in stukken. Ontkracht zijn nationalisme en onderbouw je pro EU visie etc, etc

DaanOuwens
DaanOuwens28 okt. 2023 - 16:40

@ Baloemparoempaloempa Jij schrijft: Zoals ik eerder al zei, dan kan ik iedereen wel met paraplu's gaan slaan. Dat is nu net het probleem met jouw reacties. Jij denkt dat anderen net zo in elkaar zitten als jij. Als ik jouw tekst lees zie ik helemaal niets gemeenschappelijks. Ik zie iemand onzinnige extremistische dingen opschrijven vanuit een visie die krankzinnig is. Dus dat jij CDA-s zou willen slaan is vooral jouw vraagstuk. Ik vind dat jouw probleem en dat van het CDA. Baudet is gewoon een politieke stroming in Nederland met mensen die overtuigd zijn van de juistheid van hun ideeën. Iedere discussie met hen of Baudet is totaal zinloos. Met jou overigens ook. De vraag is nog steeds of geweld nooit een optie kan zijn. Volgens Baudet dus wel gezien zijn uitspraken. Kortom het is niet logisch om geweld af te wijzen als je tegenstander bent van bijvoorbeeld Baudet. En ook jij weet geen zinnig argument op tafel te brengen dat een andere opvatting mogelijk maakt.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa28 okt. 2023 - 16:54

Deze reactie is verwijderd

Olav Meijer
Olav Meijer29 okt. 2023 - 0:58

@ Baloem enz.: [Pas wanneer je aanzet tot geweld, stapt de rechter in.....] Onjuist. Strafrechtelijke sancties bestaan ook op belediging, smaad en laster, en belediging of discriminatie van groepen mensen wegens bepaalde, in de wet vermelde kenmerken.

Proletarier
Proletarier27 okt. 2023 - 6:17

Nu moeten we zeker medelijden hebben? Ik lees dat meneer Baudet van mening is dat hij een boodschap van liefde verkondigd. Graag breng ik even in herinnering dat de partij van Dhr. baudet politici (die ze niet mogen) afbeelden met een nazi vlag. Dat ze tweedeling veroorzaken door het ontkennen van wetenschap, zie standpunten over klimaat en corona. Dat ze er een sport van maken om mensen zoveel mogelijk op te juinen en tegen elkaar op te zetten. Moet je dan op je hoofd geslagen worden, nee natuurlijk niet. Maar moet ik dan met je meehuilen? Nee natuurlijk niet. Het is hetzelfde als Israel palestina. Israel creeerd de giftige omstandigheden waarin Hamas de aanslagen pleegt. Israel had de Palestijnen ook een eigen land kunnen geven, dat had ook een keuze kunnen zijn. Die keuze is niet gemaakt en nu is het huilen. Baudet had zijn standpunten gewoon op wetenschap kunnen baseren. Dat had een keuze kunnen zijn. Die keuze is niet gemaakt. Er is actief gekozen om leugens te vertellen en mensen tegen elkaar op te zetten. Je moet niet raar op staan te kijken als je er een sport van maakt om te liegen en te bedriegen dat dat op een gegeven moment gevolgen heeft in de vorm van een doorgedraaid iemand die je aanvalt. Nogmaals voor de rechtse huilers hier. Ik keur het niet goed, ik duid het alleen in de context van de extreem rechtse fascistische demagogie die dhr baudet voorstaat.

1 Reactie
Olav Meijer
Olav Meijer27 okt. 2023 - 11:43

@ Proletariër: Helemaal met je eens. Laten we maar ervan uitgaan dat Baudet en de zijnen nooit de kans zullen krijgen dat verzet tegen hen gewelddadig moet.

Radio-Head
Radio-Head27 okt. 2023 - 6:14

Ik las dit gedicht van Gerrit Komrij ergens, hij schreef het na de moord op Pim Fortuyn. "Hij heeft nog nooit gedanst. Hij kent zijn doel. Nog nooit is op zijn vale klerkensmoel Zomaar een lach verschenen, maar die nacht, Nadat de gek de nar had omgebracht, Kroop hij zijn bed uit, glimmend van de pret, En maakte onbespied een pirouette. Dank, dank, riep hij, het monster is geveld. Hij oefende het woord 'geschokt' voor morgen En sliep als twintig ossen kunnen slapen. Straks is hij, voor de camera, vol zorgen. Natuurlijk is hij zwaar tegen geweld. Daar klinkt verdomd weer zijn belegen lied. Hij loopt op straat, ondraaglijk rechtschapen, En ziet nog steeds het echte monster niet." En in dit geval vredes besprekingen moeten dood, het uitmoorden is goed, ook als het je eigen bevolking betreft, die je glimlachend minacht. Want voor hun is een mensenleven, zeker niet meer dan een opgelost suikerklontje in een kopje koffie. Rutte -Zelensky tijden een NAVO top "Neenee, jij bent in oorlog. Dit is jouw koffie." hahahaha, https://twitter.com/fonslambie/status/1679094586747101186

2 Reacties
Frans Akkermans3
Frans Akkermans327 okt. 2023 - 13:23

Waarom u dit gedicht hier citeert ontgaat me. Hij beschrijft hier namelijk Melkert. De nar is Fortuin.

Radio-Head
Radio-Head28 okt. 2023 - 7:21

Hij beschrijft een (mogelijk) menselijk gedrag van personen, dat jij daar namen bij wil hebben uit die tijd, vind ik prima, want ook dat (willen (simplificeren) van een gedicht naar aanleiding van dit soort gebeurtenissen, zegt iets over een persoon. Fijn weekend.

Ejoth
Ejoth27 okt. 2023 - 6:11

Bijzondere reacties. Als het dhr Timmermans was overkomen was het land te klein. Fijne dag.

4 Reacties
LaBou
LaBou 27 okt. 2023 - 11:20

Zo de reacties lezend nu ook. De reaguurder heeft dus niets te klagen.

Olav Meijer
Olav Meijer27 okt. 2023 - 11:39

@ Ejoth: Het is nu eenmaal zo dat Timmermans in geen enkel opzicht gelijk gesteld kan worden aan Baudet.

Ejoth
Ejoth27 okt. 2023 - 14:12

Het is vooral ook…….een mens Olav. Denk daar maar eens over na.

Martin van der Linde
Martin van der Linde27 okt. 2023 - 18:20

Maar het is Timmermans niet overkomen, dat zegt genoeg. Of is uw reactie een oproep om dat alsnog te doen?

Mirzas
Mirzas27 okt. 2023 - 5:32

De na-foto met de prachtige 'what-the-fuck blik van Baudet maakt hem voor mij weer even wat menselijker. Het was een harde klap, zo te horen.

Karingin
Karingin26 okt. 2023 - 22:55

Sjezus, dat gun je die gast nou ook weer niet! Wel frappant dat een Oekraïner in België weet heeft van Baudet...

7 Reacties
Satya
Satya27 okt. 2023 - 5:48

Denk dat Baudet onder Oekraïners best bekend is. Veel hebben slachtoffers binnen familie of vrienden door Putin en een politicus die Putin verheerlijkt als Europese politicus zal binnen die gemeenschap vast heel berucht zijn.

Proletarier
Proletarier27 okt. 2023 - 6:56

@ Karingin Ik moet er geen traan om laten. Tuurlijk is het niet ok maar empathie is echt een brug te ver. Ik heb geen empathie met leugenachtige nazis, waarom zou je?

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 okt. 2023 - 8:29

Baudet heeft zich in het verleden regelmatig pro-Russisch uitgelaten, kennelijk is dat ook elders bekend.

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 okt. 2023 - 8:30

PS volgens de NOS was er ook een kleine demonstratie gaande. Daar hadden ze het bij moeten laten.

Olav Meijer
Olav Meijer27 okt. 2023 - 11:36

@ DanielleDefoe: Je bedoelt ongetwijfeld "pro-Poetin", in plaats van "pro-Russisch". Ik ben zelf nog steeds een beetje "pro-Russisch" in de zin dat ik de cultuur en taal zeer waardeer.

Nicolay2
Nicolay227 okt. 2023 - 12:51

Olav Meijer 27 okt. 2023 - 13:36 Ja ik luister ook nog graag naar de muziek van Tchaikovsky en Rachmaninoff en naar Dimitri Hvorostovsky, die helaas veel te jong is overleden, en naar Anna Netrebko, Rolando Villazón en het Kozakken koor, hoewel ik vind dat De twaalf rovers beter door de Bariton en het koor van de Maastrichter Staar word gezongen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 okt. 2023 - 13:43

De literatuur waardeer ik ook en op zomercusrus in Oslo heb ik diverse aardige Russische studenten leren kennen. Neemt niet weg dat vele Russen achter Putin staan.

Martin van der Linde
Martin van der Linde26 okt. 2023 - 22:26

Dit moet niet. Los van de lichamelijke gevolgen schrik je je rot als je zoiets overkomt. En realiseer je je dat het veel slechter had kunnen aflopen. De dader? Laten we het op een verwarde man houden.

4 Reacties
Jan Wijn
Jan Wijn27 okt. 2023 - 9:02

Of twee verwarde mannen: de dader en het slachtoffer.

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 okt. 2023 - 9:10

In dit geval waarschijnlijk geen verwarde man.

Proletarier
Proletarier27 okt. 2023 - 9:12

@ Martin Het was een oekraiener. Een land waar kinderen gestolen worden en waar misdaden tegen de mensheid worden gepleegd. De dader van deze misdaden is een held van Baudet. De enige die hier verward is is Baudet zelf.

Abma
Abma27 okt. 2023 - 11:21

Nee natuurlijk geen verwarde man maar iemand waarvan zijn land al jaren wordt bestookt . Vanuit dit perspectief heel begrijpelijk dat hij Baudet aanvalt. Wij zijn door Gaza alweer teveel vergeten dat Oekraïne voor ons de kolen uit het vuur haalt. B is ge woon een verwend sujet dat zijn Geld op de makkelijke manier verdient in de kamer.

Hemk
Hemk26 okt. 2023 - 21:25

Geweld moet natuurlijk altijd worden afgekeurt, maar begrijp ergens wel waar de beste man vandaan komt. Dit soort geweldadige reacties ontstaan niet in een vaccuum.

4 Reacties
De gewone nederlander
De gewone nederlander27 okt. 2023 - 10:25

Klopt, die soort reacties worden uitgelokt door demonisering. Door allerlei mensen wordt Baudet vergeleken met de nazi's of andere verwerpelijke vergelijkingen. Intelligente mensen begrepen dat dit nergens op slaat. Maar er lopen altijd idioten rond die dit soort dingen geloven en dan denken dat alles met geweld kan worden opgelost.

alweertelaat
alweertelaat27 okt. 2023 - 12:26

Toen er bij Kaag een FvD-er met een fakkel voor de deur stond zei Baudet, "ik heb daar wel begrip voor". Maar dat zijn zijn niet zo intelligente adepten alweer vergeten.

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 okt. 2023 - 13:28

'Intelligente mensen begrepen dat dit nergens op slaat.' Nee, domme mensen begrijpen niet dat dit hout snijdt, daarom zitten we nu met zoveel guurrechtse mensen, die denken dat wat er uit Baudet's mond komt 'gewoon een andere mening is'.

De gewone nederlander
De gewone nederlander27 okt. 2023 - 20:31

@stockickhuysen [die denken dat wat er uit Baudet's mond komt 'gewoon een andere mening is'. ] Dat is het ook. Als jij denkt dat het meer is en strafbaar is voel je dan vrij om naar de rechter te gaan.

HarrieV2
HarrieV226 okt. 2023 - 20:51

Zie het net op TV. Eerste reactie is 'och Baudet'. Kan het echter natuurlijk niet goedkeuren. Nu is het een paraplu, straks is het misschien erger.

Olav Meijer
Olav Meijer26 okt. 2023 - 20:45

Heel foute actie, natuurlijk. Puur (zware) mishandeling. (Hij was trouwens toch al (van Lotje) getikt?).

1 Reactie
linksert
linksert27 okt. 2023 - 8:42

De buil van minerva

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa26 okt. 2023 - 20:34

waarom heeft hij geen beveiliging? Dat heb ik nooit begrepen Antifa gaat uit van : geweld tegen fascisten, om ze tegen te houden, in de kiem te smoren Volgens de meeste antifa's is Baudet een fascist. Althans, ze noemen hem altijd een fascist

11 Reacties
linksert
linksert27 okt. 2023 - 8:43

Hij is een fascist.

De gewone nederlander
De gewone nederlander27 okt. 2023 - 10:27

Dat is helaas waar. Het is wat Churchill al voorspelde “Het nieuwe fascisme zal zich antifascisme noemen”.

Satya
Satya27 okt. 2023 - 11:58

"Het is wat Churchill al voorspelde “Het nieuwe fascisme zal zich antifascisme noemen”." Laat eens zien waar Churchill dat zei. Churchill was een genocide pleger en net zo'n maniak als Hitler en Stalin. Misschien eens leren waar fascisme vandaan komt, het is een hardnekkige misverstand dat dat Mussolini was.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa27 okt. 2023 - 12:39

Ja en stel dat hij nou doodgeschoten was? Dan heb je totale politieke chaos in Nederland. Dan ontaard de boel echt helemaal. Dat willen jullie? Willen jullie dat alles compleet escaleert? Linksert. Voor de duizendste keer. Ik heb mij verdiept in Italiaans fascisme. Ik las boeken over fascisme. Fascisme was honderd keer agressiever/venijniger dan FVD. Een echte fascistische politicus, zorgt trouwens echt wel voor bewaking. Baudet is veel te goedgelovig om een fascist te kunnen zijn. In deze tijd moet je meer denken aan een dictator als Sadam Hoessein, als je aan fascisme denkt. Waar hij voor stond, dat lijkt nog het meest op het fascisme van de vorige eeuw

De gewone nederlander
De gewone nederlander27 okt. 2023 - 13:14

@ linksert [Hij is een fascist.] Dat bepaal jij niet!

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 okt. 2023 - 13:31

Kun je me een link sturen naar waar je dit vandaan hebt?

linksert
linksert27 okt. 2023 - 14:36

Gewone Nederlander, dat heeft Churchill nooit gezegd. Overigens klopte de stelling toen Wilders de islam fascistisch noemde.

Satya
Satya28 okt. 2023 - 9:51

Fascisme was honderd keer agressiever/venijniger dan FVD. " Welnee, d'Annunzio was over het algemeen een rustig spreker en had hele mooie woorden. Niet voor niets dichter en cassanova. Wel de eerste fascist. Het probleem is dat jij niet de periode bekeken hebt die voorafging aan het fascisme. Waarom beschuldig je mensen van geweld tegen baudet goedpraten? Altijd hetzelfde met extreemrechtse politici je mag ze niet bekritiseren van hun volgelingen. Baudet heeft sowieso wel iets van d'Annunzio, lees maar wat gedichten.

Satya
Satya28 okt. 2023 - 9:53

"Dat bepaal jij niet!" Jij hebt iig de kennis niet om dat te bepalen.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa28 okt. 2023 - 15:32

Deze reactie is verwijderd

vdbemt
vdbemt30 okt. 2023 - 16:51

@gewone nederlander "Dat bepaal jij niet". Nee. Linksert bepaalt dat niet. Dat bepaalt Baudet zelf. Hij maakt die keuzes. Waardoor wij kunnen constateren dat zijn verdwaalde geest in het fascisme is beland.

Eric Minnens
Eric Minnens26 okt. 2023 - 20:29

Verwerpelijk natuurlijk, maar maak je geen zorgen om Baudet. Hij kan echt wel wat hebben. Was als klein jongetje al op zijn achterhoofd gevallen. Heeft op school een klap van de molen gehad. Liep als student vaak tegen muren aan. Kreeg als politicus een bord voor zijn kop. Kent het klappen van de zweep als geen ander. Heeft een oliefantshuid. Plus een ziel van gewapend beton.

21 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe26 okt. 2023 - 20:31

Maar dit kan echt niet.

Gimli1955
Gimli195526 okt. 2023 - 20:39

De ontmenselijking grijpt weer om zich heen, schaam je diep Eric.

Karingin
Karingin26 okt. 2023 - 22:57

Again: 🤣 too soon!

Westen2
Westen226 okt. 2023 - 23:05

Misselijkmakende reactie van Eric Minnens. Verwerpelijk [...], maar... Everything before 'but' is bull zoals de Amerikanen zeggen, en ik voeg daar aan toe: wat je zegt dat ben je zelf, Minnens.

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 okt. 2023 - 9:15

Taarten gooien is minder gevaarlijk.

Prisunic
Prisunic27 okt. 2023 - 9:24

Baudet is met de helm geboren, maar daarom hoeft men hem nog niet voor zijn hoofd te slaan.

De gewone nederlander
De gewone nederlander27 okt. 2023 - 10:29

Proberen grappig te reageren op geweld is nooit goed. Ben benieuwd of je dit ook zou schrijven als Timmermans klappen krijgt.

vdbemt
vdbemt27 okt. 2023 - 11:13

Dit is nou humor. Voor de ontmenselijking, Gimli, moeten we juist weer bij Baudet zijn, de uitgesproken fan van Poetin en Trump.

Eric Minnens
Eric Minnens27 okt. 2023 - 11:14

@Westen "Everything before 'but' is bull zoals de Amerikanen zeggen" Oppervlakkige analyse. 'Ja maar' kan heel verhelderend zijn. Net zoals 'Enerzijds, anderzijds'. Of wou je die taaloptie ook cancellen? Als ik nu de opmerking gemaakt had 'Verwerpelijk natuurlijk, maar wel begrijpelijk', had je wellicht een punt gehad. Dàn had mijn 'ja maar' gewoon 'niet verwerpelijk' betekend. Maar ik heb het woord 'begrijpelijk' nergens gebruikt. Ik heb alleen maar gezegd dat Baudet weinig last van de klap zal hebben gehad (op ironische wijze, om de man te typeren). In dit geval is mijn 'maar' dus veel meer een 'én'. 'En' ik vind dat geweld verwerpelijk (enerzijds), 'En' ik wijs op de olifantshuid van Baudet (anderzijds). Je mag het van mij overigens best een 'sick joke' noemen, omdat het een grap betreft over het slachtoffer van een bepaalde situatie. Daar ging ook Karingin met haar uitroep op in. Ook zij vond mijn reactie ongepast, maar moest er toch om lachen. (Toch Karin?) Maar je mag niet twijfelen aan mijn veroordeling van het toegepaste geweld. Want nu is het nog een paraplu, maar wat is het de volgende keer.

Satya
Satya27 okt. 2023 - 12:00

"Proberen grappig te reageren op geweld is nooit goed." Die lieve Eric propageert iig geen collectieve schuld wat een van de belangrijkste kenmerken van fascisme is. Ga jij maar samen met Wilders en Baudet vluchtelingen in zee gooien en verder met parasiteren op de rijkdom van anderen.

Eric Minnens
Eric Minnens27 okt. 2023 - 12:42

@Gimli Jij begrijpt er ook niets van Gimli, en dat schamen laat ik daarom maar aan jou over. Dat hoeft niet eens diep hoor, wat mij betreft, een beetje is genoeg. Maar wel doen hoor!

Eric Minnens
Eric Minnens27 okt. 2023 - 12:50

@De gewone Nederlander "Proberen grappig te reageren op geweld is nooit goed" Oké, mag je vinden, maar dan vind je Arjen Lubach (over Israël- Palestina) vast ook niet leuk.

De gewone nederlander
De gewone nederlander27 okt. 2023 - 13:20

@Eric Oké, mag je vinden, maar dan vind je Arjen Lubach (over Israël- Palestina) vast ook niet leuk. Klopt, al is die over het algemeen wel een stuk grappiger als jou.

Eric Minnens
Eric Minnens27 okt. 2023 - 13:55

@De gewone Nederlander "Timmermans" Ik hoop dat je begrijpt dat mijn humor proportioneel is. Ik zou die grap over Baudet niet gemaakt hebben als hij met een wapen was gestoken en ernstig verwond. Een vergelijkbare proportionaliteit zou ik hanteren bij Frans Timmermans. Ik kan me voorstellen dat ik een grap kan maken over zijn ijdelheid of zelfs zijn fysieke omvang (ja ik weet dat iedereen daar anders over denkt). Zelfs sick jokes zijn dan denkbaar... Maar het kernwoord is, lijkt mij dus: proportioneel.

Gimli1955
Gimli195527 okt. 2023 - 14:08

Personen met afwijkende meningen hebben het altijd verkeerd begrepen, zijn naïeve, populistisch of andere -ismen. Links pretendeert voor diversiteit te staan, echter niet in standpunten of meningen. Dan is opeens alles toegestaan en daar heeft Nederland al ervaring mee opgedaan in 2002. Alle huidige beschuldigingen gingen toen ook over de media heen, tot er 1 idioot de daad bij het woord voegde. Net als eerder kreeg toen Fortuyn ook een taart in zijn gezicht en dat werd lachend afgedaan als een kwajongenstreek. Links heeft sinds 2002 nog steeds niks geleerd en zit nog met een onterecht superioriteitsgevoel anderen de maat te nemen. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen en hulde aan hen. Ik ben radicaal links, al beschuldigen anderen mij van van alles, echter ik heb sinds Fortuyn geleerd dat links ook minder positieve kanten heeft. Denk aan Rara en de aanslag op het huis van Kosto. Het is bij links vooral de strijd van het eigen gelijk, ongeacht of dat terecht is. Nu is het goedpraten fout en blijft fout, Net als de moord op Fortuyn door een linkse activist. De tegenstander niet meer als mens willen zien, zorgt voor dit soort gebeurtenissen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 okt. 2023 - 15:12

Lubach vind ik best leuk, tenminste in de uitzendingen die ik gezien heb.

Satya
Satya27 okt. 2023 - 18:35

"De ontmenselijking grijpt weer om zich heen, schaam je diep Eric." Dat zeg jij? Degene die minderheden niet dezelfde rechten wilt geven als de meerderheid. Bespottelijk.

Eric Minnens
Eric Minnens27 okt. 2023 - 19:31

@Gewone Nederlander "Klopt, al is die (Lubach) over het algemeen wel een stuk grappiger als jou" Zonder meer mee eens. Vind ik zelf ook.

Eric Minnens
Eric Minnens27 okt. 2023 - 19:43

@Gimli Ik heb gezegd dat ik het verwerpelijk vind. Maar nuances zijn blijkbaar niet aan jou besteed. Welnu, jouw opgekropte stropopredenering is dan weer niet aan mij besteed.

Eric Minnens
Eric Minnens27 okt. 2023 - 20:01

@Satya "Die lieve Eric" 🤭 Pas op hé, met deze oude man. (Zo lief ben ik ook niet...) Maar toch bedankt. 🙃

Olav Meijer
Olav Meijer29 okt. 2023 - 0:29

@ Gimli: [Ik ben radicaal links.....] Dat kan alleen maar een mislukte poging tot humor zijn.

Thuiszitter
Thuiszitter26 okt. 2023 - 19:59

Zag net het filmpje , dat was een aardige knal zeg. Dit past natuurlijk voor geen meter. Aan de andere kant eigen schuld dikke bult gaat hier wel op. Hij zal zeker een bult hebben.

7 Reacties
Gimli1955
Gimli195526 okt. 2023 - 20:40

De ontmenselijking slaat weer toe, schaam je Thuiszitter

BastiaanvandenBerg
BastiaanvandenBerg26 okt. 2023 - 20:57

Eigen schuld dikke bult. Of het nu een taart in je gezicht is, ketchup over je heen, een gek met een fakkel voor je deur en uiteindelijk een kogel in de duisternis. Ik hoop dat je nog eens heel goed gaat nadenken over je reactie.

Proletarier
Proletarier27 okt. 2023 - 9:14

@ Bastiaan Oh ja die gestoorde fakkeldrager. Waar geloofde die ook weer in? Oh ja leugens en samenzweringen die door Baudet de wereld in zijn geholpen. Ik zou je tranen bewaren voor mensen die het echt verdienen.

Henk Douma
Henk Douma27 okt. 2023 - 10:56

En dan te bedenken dat je een voormalig agent bent! Schaam je voor je reactie!

Thuiszitter
Thuiszitter27 okt. 2023 - 11:58

Ontmenselijking nogwel . Zoals ik al zei het past niet, het mag dus niet. Het is juist menselijk te bedenken dat niet iedereen zijn uitlatingen pikt. En van iemand uit de Oekraïne kun je zoiets verwachten. De man is aangehouden, wordt later verhoord en zal voor moeten komen en zijn straf moeten ondergaan. En wat die ezel betreft die stoot zich gerust nog een keer aan dezelfde steen wat dat betreft doet hij zijn naam geen eer aan. Voir eigen schuld dikke bult ga vd ik mijn niet schamen ook niet als oud diender ( wat heeft dat er trouwens mee te maken ? ) .

Eric Minnens
Eric Minnens28 okt. 2023 - 2:19

@Thuiszitter "eigen schuld dikke bult" Geweldig grapje! Zeg ik maar even expliciet, omdat ook ik wordt gebasht om mijn grapjes. En dat bashen komt zowel van links als van rechts, maakt niet uit. Maar ik zie dat jij je er, net als ik, niks van aantrekt. Humor is nu eenmaal vaak op het randje, maar is nodig ter relativering en bespiegeling. Natuurlijk is het de kunst niét óver het randje te gaan, het moet proportioneel blijven, maar wie jouw woordgrapje over die 'bult' óver het randje vindt gaan, durf ik hier simpelweg het stempel 'droogkloot' op te drukken. Hoe dan!? Dat kan toch niet waar zijn, in ons landje met onze rijke stoet aan humoristen, van Toon tot Freek tot Youp tot Hans tot... nou ja, zo kan ik nog wel even doorgaan tot mijn 1500 tekentjes op zijn.

Eric Minnens
Eric Minnens28 okt. 2023 - 2:21

ik wordt =ik word

Volrin
Volrin26 okt. 2023 - 19:44

Onacceptabel.

1 Reactie
Bert van der Neut
Bert van der Neut27 okt. 2023 - 9:59

En zo is het!

Adaestuo
Adaestuo26 okt. 2023 - 19:17

Wel zonde van die paraplu.

6 Reacties
Karingin
Karingin26 okt. 2023 - 22:57

🤣 too soon!

Eric Minnens
Eric Minnens27 okt. 2023 - 0:41

@Karingin Leuke uitdrukking.

chillipepper
chillipepper27 okt. 2023 - 7:12

Vreemde opmerking. In een democratie maak je met woorden duidelijk dat je het niet eens bent met elkaar, zeker niet met geweld. Dit geldt voor alle politici.

De gewone nederlander
De gewone nederlander27 okt. 2023 - 10:31

Misschien kunnen ze de paraplu nog gebruiken om uw hoofd te bewerken.

alweertelaat
alweertelaat27 okt. 2023 - 12:30

Worden we nou bedreigd door de gewone nederlander?

De gewone nederlander
De gewone nederlander27 okt. 2023 - 20:45

alweertelaat [Worden we nou bedreigd door de gewone nederlander?] Ik ben altijd zeer tegen enige vorm van geweld. Maar Adaestuo vindt het zonde van de paraplu. Waarschijnlijk kan die paraplu best opnieuw gebruikt worden. Als hij er zelf geen enkel bezwaar tegen heeft vindt ik het, gezien zijn opmerking, prima om de paraplu op zijn hoofd "op te maken". Duurzaamheid is ook belangrijk.

Sonic2
Sonic226 okt. 2023 - 19:09

Wat mij betreft ver over de grens van het toelaatbare. Ik kan Baudet alleen maar sterkte en beterschap wensen. In woorden ben ik een zeer sterke bestrijder van Baudet en ook Wilders, maar ik vind dit wel next Level. En niet in de positieve zin. Hoop dat ze die gek opsluiten.

12 Reacties
FonsRietdijk
FonsRietdijk26 okt. 2023 - 19:26

En dat siert je Sonic, ondanks je afkeer, dit toch zonder mitsen of maren afkeuren.

vdbemt
vdbemt26 okt. 2023 - 20:01

Zo. Een paraplu. Hoe moet jij wel niet uit je dak gaan als het om iets serieus gaat?

Sonic2
Sonic226 okt. 2023 - 20:34

@ vdbemt Het hoofd( en vooral de slaap) is een kwetsbaar gebied van het menselijke lichaam. Nu werd Baudet niet op zijn slaap geslagen, maar volgens mij is het goed dat we collectief een rode lijn trekken. En voor rest uit mijn dak gaan? Ik keur gewoon elke vorm van geweld tegen politici af. Vind het best een prestatie dat er nog mensen die iets negatiefs in mijn reactie weten te vinden. @ FonsRietDijk Dank

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa26 okt. 2023 - 20:35

Sonic Als hij op zijn slaap was geraakt, had hij kunnen overlijden met deze klap

Gimli1955
Gimli195526 okt. 2023 - 20:43

Dank Sonic2, Danielle en Volrin.

Ivan61
Ivan6127 okt. 2023 - 7:27

Sonic2, Geweldige reactie van jou. Vdebemt, Is dat jouw poging om geweld goed te praten of "humor"?

vdbemt
vdbemt27 okt. 2023 - 8:28

@Sonic. Laat wel wezen: ik keur het af. Ofwel: het is niet toelaatbaar. Maar "ver over de grens van het toelaatbare" ?????? Ver over de grens van het toelaatbare vind ik het racistische gedrag en framen van situaties door Baudet en zijn volgelingen. Zoals dit: "Baudet verspreidde vrijdag via sociale media het verhaal dat vier Marokkanen zijn ‘dierbare vriendinnen’ in de trein ‘ernstig’ hadden lastiggevallen." Of: er volgen tribunalen. Het zou mij niets verbazen als hij, gelijk al die vele valse, nietkloppende, filmpjes die ze over andere politici maken, dit zelf georganiseerd heeft. Wat kan immers een paraplu voor schade aanrichten?

Gimli1955
Gimli195527 okt. 2023 - 10:08

Ja, maar betekent het afkeuren en tegelijkertijd goedkeuren. Dat kan niet tegelijk en komt op mij wat schizofreen over, geen keuze kunnen maken tussen afkeuren en goedkeuren. Het zegt genoeg over je moreel en ethisch kompas.

De gewone nederlander
De gewone nederlander27 okt. 2023 - 10:33

@vdbemt [Ver over de grens van het toelaatbare vind ik het racistische gedrag en framen van situaties door Baudet en zijn volgelingen.] Dan ga je naar een rechter. NOOIT geweld gebruiken.

Rene712
Rene71227 okt. 2023 - 10:50

@Sonic2 Helemaal eens. Respect dat je - ondanks je afkeer van Baudet - toch deze grens weet te trekken.

vdbemt
vdbemt27 okt. 2023 - 15:37

@Gimli. "Ja, maar betekent het afkeuren en tegelijkertijd goedkeuren." Mijn 'maar' betreft niet die klap. Die keur ik niet goed. Mijn 'maar' betreft de interpretatie van die klap door Sonic, alsof er de meest gruwelijke daad heeft plaatsgevonden. Het hoort niet. Het mag niet. Het is dom geweld. Die tot een bult op zijn hoofd heeft geleid.

vdbemt
vdbemt27 okt. 2023 - 15:39

@ de gewone nederlander. Ik kan dat ook vinden zonder naar de rechter te gaan. Ben het verder met je eens: nooit geweld gebruiken.

Haz
Haz26 okt. 2023 - 19:04

Dom van de dader en tegelijkertijd kan Baudet weer op een aantal extra stemmen rekenen door deze actie.

1 Reactie
Zandb
Zandb27 okt. 2023 - 7:11

Haz Als dat werkelijk zo is, dan ben ik bang dat vandaag of morgen iemand op het idee komt om daarvoor iemand in te huren.