Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Arib boos op liegende Krol

  •  
04-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2021-02-04 om 20.15.57
Voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib heeft Henk Krol (ex-VVD, ex-50Plus, ex-Groep Krol/van Kooten-Arissen, ex-PvdT) er stevig van langs gegeven, nadat hijhad beweerd dat het parlement “vijf weken op vakantie” gaat. Bij een videofragment van hemzelf schreef Krol op Twitter:
Volgende week gaat de Kamer (ja echt waar) bijna anderhalve maand met vakantie. In crisistijd! Ongelooflijk…. Tijdens het #coronadebat protesteerde ik er tegen. Net als tegen gedwongen opname van mensen die verdacht worden van Corona en nog veel meer
Donderdagavond reageerde Arib fel. Ze wees Krol erop dat het geen anderhalve maand vakantie is, maar een traditie die al meer dan honderd jaar teruggaat en samenvalt met schoolvakanties, waarin de Kamerleden extra tijd hebben om zich voor te bereiden op onder meer de verkiezingscampagnes. Ook maakte ze duidelijk dat in tegenstelling tot wat Krol suggereert, de Kamerleden helemaal geen vakantie hebben maar gewoon aan het werk blijven en ook debatten blijven voeren.
Het tweede deel van de tweet van Henk Krol klopt overigens ook niet. Er is op geen enkele wijze sprake van gedwongen opname van mensen die verdacht worden van corona. Er zijn een aantal bedden gereserveerd, onder meer in een tbc-kliniek in Haren, waar mensen die daadwerkelijk besmet zijn in het uiterste geval gedwongen kunnen worden opgenomen. Het gaat dan om mensen die niet in quarantaine kunnen of willen, maar een groot verspreidingsrisico zijn. Hetzelfde gebeurt nu soms bij dakloze tubercolosepatiënten. Er is in Nederland nog nooit een coronapatiënt gedwongen opgenomen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (59)

Minoes&tuin
Minoes&tuin7 feb. 2021 - 2:20

Reces: Een vergaderloze periode van het parlement heet reces. Dergelijke perioden komen als regel voor in de zomermaanden (juli, augustus), voor en na Kerstmis en in het voorjaar. ... Tegenwoordig houdt de Kamer eind juni/begin juli op en begint zij eind augustus weer te vergaderen.

4 Reacties
Libertain
Libertain7 feb. 2021 - 11:13

@Minoes, bedoel je te vertellen dat de Tweede Kamer blijft hard werken tussen alle recessen tegenwoordig?

Minoes&tuin
Minoes&tuin9 feb. 2021 - 5:16

Libertain Ik zou dat niet weten, ik ben er niet bij. Sommigen moeten wel nl. de kleine partijen die met minder mensen veel meer werk moeten verzetten, ook nog minder ondersteuning hebben. Ik moet ze geloven op de kleur van hun ogen. Sommige mensen die al 4 jaar in die Tweede Kamer zitten heb ik soms nog nooit bij een debat gezien. Maar ja, als je weet dat je enkel maar mee behoeft mee te stemmen met het kabinet omdat je partij daarin zit waarom zou je je dan nog uitsloven. Ik weet het niet.

Minoes&tuin
Minoes&tuin9 feb. 2021 - 5:19

Oh wat een taalgebruik. -/- soms maar mee behoeft mee te stemmen= mee behoeft te stemmen......

Minoes&tuin
Minoes&tuin9 feb. 2021 - 5:21

Wat ik hier bedoelde was dat ik geloof dat ze 'nu' afgesproken hebben enkele debatten te doen. Normaal is dat volgens mij niet. Maar 'nu' als uitzondering vanwege de pandemie denk ik en de eventuele maatregelen. Ik meende zoiets tijdens een debat opgevangen te hebben.

Minoes&tuin
Minoes&tuin6 feb. 2021 - 5:01

Hij liegt hier niet, zij het dat er geloof ik afgesproken is ( als uitzondering' op de regel dat er eventueel nog wel (2) debatten zijn heb ik begrepen, al weet ik dat niet zeker) Overigens zijn die de beste campagne voor je partij, dat zien we nu al iedere dag. Beter kun je mensen niet bereiken, zeker nu niet. Beter kunnen mensen niet zien waarvoor je werkelijk staat. Moet er niet aan denken dat al die politici de straat opgaan, al die bewegingen! Het moest verboden worden.

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin6 feb. 2021 - 5:07

Moet zijn; waarvoor je zegt te staan en wat je doet. Het zal mij eerlijk gezegd allemaal een worst zijn. Er zijn er meer die liegen dan die dat niet doen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin6 feb. 2021 - 5:07

De haakjes staan verkeerd maar voilà.

ton14024
ton140245 feb. 2021 - 15:43

G, dan komen er heeeeeel veel meningen in de kamer.

Norsemen
Norsemen5 feb. 2021 - 15:27

Krol, er is toch geen mens die hem ooit serieus heeft genomen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen5 feb. 2021 - 15:15

Als ik de voorzitter van de tweede kamer was had ik de honderd jaar lange traditie minder belangrijk gevonden dan de gezondheid van de bevolking, het ademt volledig onbegrip voor de huidige crisis. Als je een politicus bent vormt de actualiteit jouw agenda, niet de geschiedenis.

2 Reacties
Jozias2
Jozias26 feb. 2021 - 13:53

Want de kamerleden moeten op de IC werken of prikken uitdelen?

stokkickhuysen
stokkickhuysen7 feb. 2021 - 13:31

Nee, de tweede kamer controleert de regering. Je moet maar eens een krant openslaan, maar als je ziet hoe deze regering tot nu toe de Covid crisis heeft aangepakt dan is een reces op dit moment overbodige luxe.

Martinel
Martinel5 feb. 2021 - 15:00

Wat gebeurt er tijdens recessen behalve twitteren? En nu verkiezingsreces, ja blijkbaar al 100 jaar een traditie..( ook tijdens pandemieën?) Wat gebeurde er tijdens het zomerreces? De Jonge lag ergens in Frankrijk bruin te worden, Rutte zie of hoor je sowieso nooit tijdens welk reces dan ook en de tweede kamer kan papa-en mamadagen tijdens het twitteren gewoon voortzetten. Bijna elk aangevraagd spoeddebat wordt overigens tijdens alle recessen gewoon genegeerd door de Kamerleden, want....reces. Rutte kan dus ongegeneerd doorgaan met verkiezingscampagne als 'staatsman', want hij is degene die met al zijn trucjes de rest offert. En dat al 10 jaar lang. De Kamer zou moeten zeggen dit jaar geen reces, want campagnes kunnen toch niet en hem raken (hoewel raken, alles glijdt als sneeuw van hem af..) kan slechts door hem steeds als verantwoordelijke naar die Kamer te halen. Dat zou pas campagne zijn. Ze zullen vast wel een beetje door werken (mag ook wel voor dat salaris waar nog nooit tijdens corona een fractie van afgegaan is, terwijl miljoenen mensen het eind van de maand niet eens meer halen), maar reces van 5 weken is natuurlijk absurd in deze tijd En natuurlijk is het een halve vakantie.

Sonic2
Sonic25 feb. 2021 - 13:25

Henk Krol die liegt wel eens ja. Henk Krol maakt wel eens ruzie. Henk Krol is ijdel. Henk Krol wordt door te veel mensen geschikt geacht als politicus. En Henk Krol heeft de verkeerde voorbeelden. Zoals zijn bewondering voor Baudet. En Henk weet totaal niet waar hij over praat. Dus dat hij dit er uit gooit zonder enige kennis van zaken. Tja. Dat is Henk. Maar je mag net als bij ultra rechts niet hardop zeggen dat het nogal achterlijk is om op dit soort clubjes( en tel 50 Plus daar maar bij op) te stemmen. Henk Krol had nooit in die 2e kamer moeten zitten. En dat toont hij elke dag aan. Stem toch eens wat verstandiger Nederland. En dan vooral protesterend Nederland.

1 Reactie
LaBou
LaBou 5 feb. 2021 - 17:22

Jij gelooft écht dat al die recesperiodes niet gewoon eigenlijk ook een beetje vakantie zijn en dat die politici keihard doorwerken?

GHS
GHS5 feb. 2021 - 13:11

Het wordt nog meer lachen. De verkiezingslijst gezien? Als al die partijen 1 zetel krijgen, dan komen er heeeeeel veel partijen in de kamer. En dan?

Anoniempje5
Anoniempje55 feb. 2021 - 12:46

" Er is in Nederland nog nooit een coronapatiënt gedwongen opgenomen." In "nog nooit" lees ik dat het wel een optie is en daar kan je voor of tegen zijn dan en klopt het wat hij zegt. Anders krijg je vast na de eventuele eerste gedwongen opname weer te horen dat je niks hebt gezegd van te voren en dus dan ook niks meer erover mag zeggen. "Nooit" is, gezien Corona nog niet heel lang een pandemie is, ook wat overdreven, niet was voldoende geweest. Verder moet Krol denk ik lekker met pensioen gaan.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -5 feb. 2021 - 11:10

er werd een gevoelige zenuw geraakt bij Arib; schoot uit haar slof zelfs... had ze niet moeten doen maar zeer begrijpelijk bij de Krol nonsens - en van anderen- die ze dagelijks moet doorstaan.

Bouwman2
Bouwman25 feb. 2021 - 9:37

Het was passender geweest als de Kamer niet met reces zou zijn gegaan, maar de ontslagnemende regering had ondersteund bij haar gecompliceerde taak. In gecompliceerde tijden sluit je je aaneen. De ruzieachtige sfeer in de Kamer past wel bij een tijd van verwarring alom, maar eendracht maakt macht. Voor gedwongen opname is overigens een machtiging nodig van de verantwoordelijke burgemeester. Dat kan dus niet een hamerstuk zijn. Krol maakt gebruik van zijn om te zeggen wat hij wil, dat hij tot de orde geroepen wordt valt onder de crisis van het gezag. Arib zou beter vaststellen dat er een (tijdelijk) gezagsvacuüm is ontstaan. . There is something rotten in the State, is een regel uit de Hamlet. Die gaat over een sluipmoord op de koning van Denemarken. Hier wordt het gezag sluipenderwijs de nek omgedraaid. Het is hier dan wel geen rampjaar als 1672 .en de broers de Witt worden hier (nog) niet gelyncht, maar van radeloosheid bij de bevolking is weldegelijk sprake. Van een Kamervoorzitter mag als volksvertegenwoordiger en representant van het gezag van de Kamer meer verwacht worden aan stijl, en van elk lid van de Kmaer mag verwacht worden dat ie daar zit vanwege het gezag van de burgerij. De Kamer is als wetgever bedoeld het gezag te torsen, en is niet de dagelijkse markt waar de goedkoopste kraam en meeste bezoekers krijgt. Nu wil je natuurlijk weten of er ook Kamerleden zijn die stijlvoller, rustiger en beschaafder zijn. Zeker wel, er zijn er. Ik noem de Van Nispen van de SP. Die is voorbeeldig, rustig en beschaafd. Of Kees van der Staay, die ook nog heel geestig kan zijn. Maar ik neig er naar over om deze keer maar om niet te stemmen. Dan worden er vast wel weer mensen boos, maar dat moet dan maar.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt5 feb. 2021 - 10:56

Bekijk nog eens goed het betoog van Arib: "Ze wees Krol erop dat het geen anderhalve maand vakantie is, maar..." een periode " die ..samenvalt met schoolvakanties, waarin de Kamerleden extra tijd hebben om zich voor te bereiden op onder meer de verkiezingscampagnes. Ook maakte ze duidelijk dat in tegenstelling tot wat Krol suggereert, de Kamerleden helemaal geen vakantie hebben maar gewoon aan het werk blijven en ook debatten blijven voeren." Je bent niet scherp, Bouwman. Daarbij: niet stemmen, is ook stemmen. Dan vind je het allemaal wel goed, zoals het gaat.

Starter2
Starter25 feb. 2021 - 9:27

Zo gek is het punt niet dat Krol probeert te maken. Dat Arib zo uit haar slof schiet past niet bij haar rol en laat zien dat er wellicht een gevoelige snaar is geraakt.

5 Reacties
Zandb
Zandb5 feb. 2021 - 12:05

Starter Het punt is simpelweg dat Krol liegt, dat de Kamer anderhalve maand met vakantie gaat. Als u dat dat nog zo gek niet vindt, snapt u ook inderdaad niet waarom mensen daar niet van gediend zijn.

Starter2
Starter25 feb. 2021 - 13:56

Zandb, het is maar welke interpretatie je aan de definitie van reces geeft. De HRA wordt hier ook heel vaak als subsidie aangeduid, ook allemaal leugenaars? Veel te simpel allemaal, eensgelijks de reactie van Arib.

Zandb
Zandb5 feb. 2021 - 16:50

Starter Nee. Het is niet "wat je maar als definitie van een reces geeft." Een reces is een bepaalde tijdsduur waarin niet vergaderd wordt. Dat kan zijn vanwege een vakantie maar ook om andere redenen. En nu is er sprake van een reces t.b.v. de verkiezingen en is er blijkbaar afgesproken dat er wel vergaderd wordt. Hoe dat dan precies zit, weet ik niet. Maar dit is dus allesbehalve een vakantie van bijna anderhalve maand. En inderdaad is de aftrekbare rente t.b.v. een woning geen subsidie, zoals HIER vaak wordt beweerd. Maar wat dat met dit onderwerp, betreffende, de volksvertegenwoordiging en de strijd om de zetels te maken heeft.

Starter2
Starter25 feb. 2021 - 21:14

Ah Zandb, je zegt, ik weet niet hoe het zit, da's dan wel weer vermakelijk. Velen weten weten niet hoe het zit en dat hindert blijkbaar niemand. U ook niet, wat niemand natuurlijk impliceert. Het gaat om het begrip liegen en hoe dat hier wordt opgerekt.

Zandb
Zandb6 feb. 2021 - 7:34

Starter Niet liegen. U weet ook dat het om deze zin gaat: "Ook maakte ze duidelijk dat in tegenstelling tot wat Krol suggereert, de Kamerleden helemaal geen vakantie hebben maar gewoon aan het werk blijven en ook debatten blijven voeren." Ik weet niet precies hoe dat er in de praktijk dan uitziet. Maar ik heb geen reden om aan te nemen dat Arib liegt. Dat neemt dus niet weg, dat Krol gewoon liegt dat de er sprake is van vijf weken vakantie is. Dat heb ik met kloppende feiten aangetoond. Als u dat niet aanstaat, is dat uw probleem en niet het mijne.

Hakkepuf
Hakkepuf5 feb. 2021 - 9:09

Nu wordt het reces deze keer ook gebruikt en op te rekken om het debat over de toeslagenaffaire over de verkiezingen te tillen. Dat mogen we ook niet vergeten.

[verwijderd]
[verwijderd]5 feb. 2021 - 8:27

--- Dit bericht is verwijderd —

6 Reacties
Kuifje3
Kuifje35 feb. 2021 - 9:37

@pluis: ze doet het prima als kamervoorzitter. Kan het met veel mensen goed vinden en dat is belangrijk. Wel vind ik dat ze mensen wel erg vaak onderbreekt. Ik snap de reden, maar de manier waarop is dan vaak best irritant. In het geval van Krol gaat het om een definitiekwestie. Reces vanwege de naderende verkiezingen en vakantie is natuurlijk iets anders, maar om daar nou zo’n nummer van te maken was ook niet echt nodig. Krol had zeker wel een punt, maar drukte zich weer eens wat ongelukkig uit. Nog even en hij is vertrokken.

Bouwman2
Bouwman25 feb. 2021 - 10:00

De waarheid heeft veel facetten. Niemand heeft de waarheid in pacht. Wie van de daken roept: ik ben de weg, en de waarheid is een God in het diepst van zijn gedachten. Dat staat in een sonnet van Willem Kloos. Nou je weet hoe het Kloos is vergaan. Geheel vergeten en beschimpt ook nog. . Je moet dan maar eens het Orakel van Monte Carlo van Lucebert lezen. Wat is het toch jammer dat het literatuur onderwijs zo uitgeteld tegen het canvast ligt. in een hoek, terwijl in de tegenoverliggende hoek de winnaar probeert handtekeningen te zetten met zijn bebloede handschoenen nog aan. En nu zijn de scholen ook al gesloten. Zelfs de tijd houdt de adem in.

LaBou
LaBou 5 feb. 2021 - 11:33

"Wat is het toch jammer dat het literatuur onderwijs zo uitgeteld tegen het canvast ligt" Maakt helemaal niets uit. Bij de dominee blijkt het sowieso geen zoden aan de dijk te hebben gezet.

Jozias2
Jozias25 feb. 2021 - 12:29

@pluisje Het gaat niet (alleen) om het niet vertellen van de waarheid. Het gaat om het schenden van het aanzien van de kamer. En dat is iets waar ze in haar rol als voorzitster voor moet opkomen.

Jozias2
Jozias26 feb. 2021 - 13:56

@pluisje Als onafhankelijk voorzitter is het niet de inhoudelijke verantwoordelijkheid van Arib dat kamerleden de regering goed controleren. Dat moeten de kamerleden naar eigen dunken goed doen. Ze moet wel een ordelijk proces, het functioneren en het aanzien van de Kamer bewaken. Dus in het verlengde daarvan lijkt deze opmerking mij prima.

stokkickhuysen
stokkickhuysen6 feb. 2021 - 14:21

Moet 'literatuur onderwijs' niet aan elkaar geschreven worden?

Libertain
Libertain5 feb. 2021 - 8:09

Net paar dagen geleden verklaarde Rutte tegen een journalist dat wij "de ergste pandemie uit de geschiedenis beleven" - daarom gaat het Nederlandse Parlement juist op dit moment frivool met lange pauze, oftewel vakantie? Je zou precies op dit moment verwachten dat alle hens aan dek zouden moeten om in de ruwe zee te blijven sturen? Het is alsof men de woorden van Lanoye en Huma over de onbekwaamheid van de neoliberalen in ons land wil bevestigen en versterken.

Ryan2
Ryan25 feb. 2021 - 7:43

In de laatste alinea spreekt men zich tegen. Gewoon goed lezen. Er is op geen enkele wijze sprake van gedwongen opname.... Maar even verder... in een tbc-kliniek in Haren, waar mensen die daadwerkelijk besmet zijn in het uiterste geval gedwongen kunnen worden opgenomen. Het staat er dus wel degelijk, dat de mogelijkheid bestaat om mensen gedwongen op te nemen.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen5 feb. 2021 - 15:20

nee, geen tegenspraak tussen 'er zijn geen mensen gedwongen opgenomen wegens Covid' en 'in Groningen staan 10 bedden voor gedwongen opname wegens Covid'.

Fredje3
Fredje35 feb. 2021 - 7:08

Oh nee, een politicus die liegt!!!! Dat mag alleen maar als het ten goede komt van de politiek, maar nooit als dat tegen de politiek is, dan worden ze wel boos.

Eric Minnens
Eric Minnens5 feb. 2021 - 0:45

Zou Henk daar nou lang op geoefend hebben, op dat zoetgevooisde toontje? Ik weet niet wat hij daarmee bereiken wil, maar mijn broek zakt ervan af en ik haast mij gillend met buikloop naar de wc.

Kuifje3
Kuifje34 feb. 2021 - 22:51

Krol, ik dacht er een paar jaar geleden serieus over om op hem te stemmen (ik ben ruimschoots 50+), is voltooid verleden tijd. Na zijn flirt met die dikke, grijpgrage engert is zijn geloofwaardigheid volledig verdwenen. Waarom nog aandacht geven? Zijn aandeel in de politieke arena en in de peilingen is zo ongeveer nul komma nul nul nul nul zeven promille inmiddels.

1 Reactie
ton14024
ton140245 feb. 2021 - 15:36

Die eerste zin, kostelijk. Kom maar op met die kiesdrempel voor achterlijken.

Mr Ed
Mr Ed4 feb. 2021 - 20:26

Het is dus geen 5 weken vakantie, maar twee weken vakantie en 3 weken reces. Volgens de Van Dale is een reces: "(vakantie)periode waarin een college niet vergadert".

4 Reacties
sjaak5
sjaak54 feb. 2021 - 22:57

Ze hebben helemaal geen vakantie. Want dat doen ze al 100 jaar.. Dus nu ook tijdens deze crisis. Maar ze werken wel door hoor.?? Ook is er geen sprake van gedwongen opnames... daarom zijn er bedden gereserveerd in een tbc-kliniek in Haren waar mensen gedwongen kunnen worden opgenomen.??

JanDuine2
JanDuine25 feb. 2021 - 5:47

Heb je ook (inhoudelijk) geluisterd naar wat de kamervoorzitter heeft gezegd?

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen5 feb. 2021 - 7:53

Goed gelezen.... "college". Niet het parlement.

Mr Ed
Mr Ed5 feb. 2021 - 18:15

Speciaal voor Alfred dan van de website van de tweede kamer: "In perioden van reces, bijvoorbeeld in de zomermaanden en met kerst, vergadert de Tweede Kamer niet. Tijdens de recesperiodes kunnen Kamerleden de volgende vergaderperiodes voorbereiden en allerlei stukken en dossiers bestuderen. Ook gaan zij in die perioden vaak op werkbezoek en het land in om hun achterban te spreken." https://www.tweedekamer.nl/debat_en_vergadering/recessen

Rolandb Gilead
Rolandb Gilead4 feb. 2021 - 20:05

Deze populistische retoriek is onderdeel van Krols eigen verkiezingscampagne. Tja, als je op inhoud steeds wordt afgedroogd moet je wat anders verzinnen, nietwaar ? Wat een loser.

Paul250371
Paul2503714 feb. 2021 - 19:42

Als buitenstaander denk ik wel eens dat ze heel veel recessen hebben en heb geen inzicht of het wel of geen vakantie is. Wat 100 jaar gebruikelijk is zoals Arib met trots placht te zeggen vind ik een non argument.

10 Reacties
Ecclesia
Ecclesia4 feb. 2021 - 19:57

'Als buitenstaander' Exact. En dus is de rest niet relevant.

Tom Meijer
Tom Meijer4 feb. 2021 - 20:03

Ik zou zeggen: breng jezelf eens een keer op de hoogte van de feiten voordat je reageert. Dat is voor zowel jezelf als anderen hier veel beter.

Jozias2
Jozias24 feb. 2021 - 20:16

“Wat 100 jaar gebruikelijk is zoals Arib met trots placht te zeggen vind ik een non argument” Wel als het gebracht wordt als iets bijzonders

Paul250371
Paul2503714 feb. 2021 - 20:57

Na een dodelijk zomerreces. Letterlijk, zij namen zomerreces ipv maatregelen met een x aantal doden als direct gevolg, vind ik dat Arib hier wellicht wel een mening heeft maar wellicht gewoon even tot 10 tellen. Er is een pandemie, armoede, woningnood, werkeloosheid, duizenden mensen zijn niet gecompenseerd omdat de staat zich gedraagt als criminelen, voedselbanken, noem het op. En zij gaan deze tijd gebruiken om campagne te voeren? Als ze dat al doen ipv op hun reet zitten en hun fantastische salaris opharken. Maar of dat wel of niet gebeurt daar weet TomMeijer blijkbaar alles van. Ik zeg niet dat het niet kan maar ik vind dat Arib, met het dodelijk zomerreces in het achterhoofd, niet zo op haar traditiepaard moet gaan staan met haar gelul van "de kamer in krediet brengen" X aantal doden dankzij het vorig reces. Ga voorzitter spelen ipv campagne voeren Arib. Ecclesia Fantastische bijdrage Jozias Inderdaad, wat dat betreft was het wel mooi dat juist Krol de cultuur- / traditiekaart kreeg.

Paul250371
Paul2503714 feb. 2021 - 20:58

diskrediet

Paul250371
Paul2503714 feb. 2021 - 22:18

Zomerreces 2020: vrijdag 3 juli t/m maandag 31 augustus 2020 Herfstreces 2020: 16 oktober t/m 26 oktober 2020 Kerstreces 2020: 18 december 2020 t/m 11 januari 2021 Voorjaars- en verkiezingsreces 2021: 12 februari t/m 22 maart 2021 Meireces 2021: vrijdag 23 april t/m maandag 10 mei 2021 Hemelvaart 2021: donderdag 13 mei 2021 (geen vergadering) Zomerreces 2021: vrijdag 9 juli t/m maandag 6 september 2021

EricDonkaew
EricDonkaew5 feb. 2021 - 3:31

En als de Kamer eens geen reces heeft, zit ie grotendeels leeg. Ongetwijfeld zijn alle Kamerleden hard aan het werk, maar het aagezicht is anders. Kamerlid: een luizenbaantje met een topsalaris.

Jozias2
Jozias25 feb. 2021 - 9:09

@paul "Er is een pandemie, armoede, woningnood, werkeloosheid, duizenden mensen zijn niet gecompenseerd omdat de staat zich gedraagt als criminelen, voedselbanken, noem het op. En zij gaan deze tijd gebruiken om campagne te voeren?" De Tweede Kamer is niet de uitvoerende macht. De aanpak van al die punten gaat gewoon door net als anders. En die verkiezingen zijn nodig zodat veel mensen zich daarna weer heel druk kunnen maken over het feit dat de SP niet in de regering zit. @Eric Als mensen denken dat als er niet plenair wordt vergaderd er niet wordt gewerkt dan wel.

vdbemt
vdbemt5 feb. 2021 - 11:01

@Paul: Voorjaars- en verkiezingsreces 2021: 12 februari t/m 22 maart 2021. En wel hierom: een periode die samenvalt met schoolvakanties, waarin de Kamerleden extra tijd hebben om zich voor te bereiden op onder meer de verkiezingscampagnes. En waarin, in tegenstelling tot wat Krol suggereert, de Kamerleden helemaal geen vakantie hebben maar gewoon aan het werk blijven en ook debatten blijven voeren.

vdbemt
vdbemt5 feb. 2021 - 11:04

....en heb geen inzicht of het wel of geen vakantie is. Waarmee elke grond voor kritiek ongepast is.