Joop

'Anti-woke' belager van Abdelkader Benali komt tot inkeer en biedt excuses aan

  •    •  
27-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2877 keer bekeken
  •  
ANP-447345201

Twitteraars reageren opgetogen op een opmerkelijke tweet van schrijver Abdelkader Benali. Hij werd eerder deze maand op straat lastig gevallen door een boze 'anti-woker' die zich onder meer op liet hitsen door de stemmingmakerij rond Laurens Buijs. Benali reageerde geschokt op de intimidatie, ook al omdat hij in gezelschap was van zijn dochtertje.

Nu twittert Benali dat de man tot inkeer is gekomen en spijt heeft van zijn gedrag. "Herinneren jullie je de man op de fiets die me lastig viel toen ik met mijn kinderen naar huis liep? Alweer twee weken geleden. Hij kwam zojuist hier bij mij excuses maken. We hebben het uitgepraat. Fijne ontmoeting. Ik heb hem mijn boek gegeven. Fijne dag!" 

Het bericht wordt door Twitteraars gezien als een signaal van hoop in een tijd dat verbinding steeds lastiger tot stand lijkt te brengen.

"Love it," zegt bijvoorbeeld programmamaker Karim Amghar.  "Verbinding is de sleutel tot een mooiere samenleving!" De belager wordt geprezen om zijn moed en zijn wil om de misstap recht te zetten

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (59)

oproerkraaier
oproerkraaier28 apr. 2023 - 21:13

Zo fascistoide is antiwoke: https://archive.ph/O9spM

Satya
Satya28 apr. 2023 - 10:32

"Verbinding is de sleutel tot een mooiere samenleving!" Verbinding is het nieuwe modewoord, ongetwijfeld door een extreemrechts marketing bureau bedacht. Voor Fortuyn werd fascisme en racisme breed verworpen, de herinnering waar dat toe kon leiden in extreme vorm was nog levend, ook aan al het kleinere leed dat fascisme en racisme bracht, nu die herinnering weer naar de achtergrond verdwijnt zie je dezelfde denkwijze, die echt niet altijd tot een genocide hoeft te leiden maar wel tot veel verdriet en ellende, weer normaal worden. Hoe ziet die verbinding eruit? Met een PVVer de doden van de nazi's herdenken? Dat is het schofferen van de slachtoffers van iedere etnische vervolging in de geschiedenis. Ik wil niet verbinding met PVVers, ik wil dat die mensen weer met de nek worden aangekeken, zoals het hoort. Verbinding met die figuren is het normaliseren van hun denkwijze.

28 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier28 apr. 2023 - 13:31

Je hebt gelijk. De mensen die op de PVV, JA21 FvD etc stemmen, zijn het laagste van het laagste. Ontzettend dom ook, want al deze partijen stemmen met de VVD mee als het gaat om economische maatregelen ten behoeve van de rijken.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk28 apr. 2023 - 13:44

Je moet altijd de verbinding zoeken, anders gedraag je je niet anders dan dat je de ander verwijt.

DaanOuwens
DaanOuwens28 apr. 2023 - 14:05

@ Satya Jij schrijft: Hoe ziet die verbinding eruit? Met een PVVer de doden van de nazi's herdenken? Ik kan mij wel vinden in deze tekst van jou. Maar die gedachte van het verbinden is geen uitvinding van een extreem rechts reclame bureau. Het is een uitvinding van het politieke midden dat de opkomst van extreem rechts niet voluit durft te veroordelen omdat een deel van de oude achterban dat extreem rechtse gedachtegoed omhelst. En dat politieke midden loopt dan van SP, via PvdA, CDA naar de VVD. En daarbinnen kiezen GroenLinks en D66 nog het meest nadrukkelijk positie. Het is lafheid van het midden om niet uit te spreken dat er een diverse multi culturele en multi etnische samenleving is ontstaan en dat dit goed is. Een dergelijke uitspraak aan het adres van extreem rechts zou zeker polariseren. Maar het niet doen van die uitspraak polariseert ook. Nederland laat culturele minderheidsgroepen in de kou staan om te voorkomen dat het meest rechtse deel het gevoel krijgt er niet bij te horen. Niet erg verstandig. En inderdaad vanwege dit soort overwegingen sla ik persoonlijk de herdenking in mei al vele jaren over. Kortom dit vind ik een prima tekstje van jou.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk28 apr. 2023 - 15:09

"Nederland laat culturele minderheidsgroepen in de kou staan om te voorkomen dat het meest rechtse deel het gevoel krijgt er niet bij te horen. Niet erg verstandig." Waaruit blijkt dat? Het sinterklaasfeest is toch aangepast aan de wensen van KOZP?

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk28 apr. 2023 - 15:10

"De mensen die op de PVV, JA21 FvD etc stemmen, zijn het laagste van het laagste." Andere mensen laag nomeen, vind ik nou niet getuigen van menslievendheid. Ik zou zelf nooit andere laag of minder noemen. Dat hoort gewoon niet.

oproerkraaier
oproerkraaier28 apr. 2023 - 17:03

ihag, in jouw geval geld dan zeker, do as i say, not as i do. Ongelooflijk hypocriet getrol. Ik zal me nooit met jou verbinden. En nee dat maakt me niet, zoals jou. Ik ben een antifascist, dat maakt jou mijn natuurlijke vijand.

MG1968-2
MG1968-228 apr. 2023 - 17:45

@IHAG "Je moet altijd de verbinding zoeken, anders gedraag je je niet anders dan dat je de ander verwijt." Anders normaliseer je niet wat je de ander verwijt. En daar moet je natuurlijk niet aan meewerken maar altijd stelling tegen blijven nemen. En ja dat mag je van mij polariseren noemen hoor. Ik ervaar je uitspreken tegen fout gedachtegoed niet als polariseren. Ik zal mij ook blijven uitspreken tegen de taghi's van deze wereld. Zie ik ook niet als polariseren.

MG1968-2
MG1968-228 apr. 2023 - 17:55

@Daan "Het is lafheid van het midden om niet uit te spreken dat er een diverse multi culturele en multi etnische samenleving is ontstaan en dat dit goed is" Binnen het midden zoals je het daar benoemd is dat voor een deel geen lafheid. Op de flanken van dat midden wordt wel degelijk de 'verbinding' naar gezocht omdat er ideologisch niet zo veel verschil is. Het ideologische verschil met die pvda/gl/d66 is voor deze flanken veel groter. Je ziet dat ook alhier terug. Niet bij de Ihag's en de geenprobleems die vierkant achter hun extreem rechtse gedachtegoed staan maar bij degene die denken het linkse gedachtegoed uit te dragen maar Ja21 all-over laten zien of degene waar links iets nationalistisch en conservatiefs is. Ik geloof dus niet in dat 'te laf'. Ik denk dat daarvoor nederland al veel te ver voor naar rechts geschoven is. Degene die zich wel uitspreken zijn dus ook de pispaal voor iedereen. En ja dat zie je overal terug: in de haat die geuit wordt richting pvda,gl en d66.

oproerkraaier
oproerkraaier28 apr. 2023 - 19:06

Daan, je hebt zeker een punt. Het waren de centristen die uiteindelijk Hitler aan de macht brachten dmv hun gebrek aan verzet tegen de nazi's.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk28 apr. 2023 - 20:03

"dat maakt jou mijn natuurlijke vijand." Wij zijn geen vijanden. Dat je die term gebruikt betekent nog niet dat ik mij daar mee voel aangesproken. Tolerantie en verbinding zijn deugden waar een ieder zich mee moet verenigen. Ook men mensen die een ander standpunt hebben.

Satya
Satya28 apr. 2023 - 20:04

"Je moet altijd de verbinding zoeken, anders gedraag je je niet anders dan dat je de ander verwijt." Je moet mensen op hun gedrag beoordelen en daarnaar handelen. Ben zelf voor vergeving en als iemand door openheid over zijn vroegere denkbeelden te zijn, vertellen waarom hij nu anders is die persoon vergeving verdiend en een nieuwe kans. Ik ga alleen geen mooie praatjes met extremisten houden.

Satya
Satya28 apr. 2023 - 20:07

Oproerkraaier Het zijn mensen die een zondebok nodig zijn en helaas gevoelig voor volksmenner.

Satya
Satya28 apr. 2023 - 20:15

Daan Je hebt gelijk, dit komt uit het midden. Ik zal de doden wel herdenken, die kunnen er ook niks aan doen. Doe dit wel op een privé plek, geen zin om dit op een openbare plek te doen waar deze mensen zijn. Bedankt voor je verbetering en reactie. Een erg duidelijke, ik weet wel hoe je bent. Heb weleens geschreven waar ik last van heb en in donkere tijden ben ik weleens te fel maar ja, that's me. Ben blij dat mensen dit zo duidelijk schrijven over dit soort mensen als jij doet Daan.

MG1968-2
MG1968-228 apr. 2023 - 20:31

@ihag Natuurlijk ben jij die natuurlijke vijand.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks29 apr. 2023 - 6:33

Als ik het goed heb is 'verbinding' een centraal begrip in Ubuntu

DaanOuwens
DaanOuwens29 apr. 2023 - 7:20

@ IkHebAltijdGelijk Jij schrijft: Je moet altijd de verbinding zoeken Jouw reacties op deze site laten exact het tegendeel van deze stelling zien. Zelfs jouw nickname laat die opvatting zien. En natuurlijk maken jouw zeer explicite opvattingen jou de vijand van anderen die een andere samenleving nastreven. Ondanks dat dit beschaafde discussies zijn gaat het om essentiele waarden. Om wat de toekomst mogelijkheden van kinderen zijn. Hoe het mileu van invloed is op volgende generaties. Belangrijke dingen dus en jouw opvattingen sluiten een goede toekomst voor anderen uit. Zelfs jouw stelling dat jij zelf hier verbinding zoekt illustreert voor mij het feit dat je andere opvattingen over de samenleving helemaal niet serieus neemt. Het is slechts provocatie meer niet.

DaanOuwens
DaanOuwens29 apr. 2023 - 7:26

@ MG1968-2 Het is inderdaad een lelijk puzzeltje. Ik kan mij ook wel vinden in jouw tekst. Ik denk dat links en dan bedoel ik PvdA/GroenLinks nog steeds geen doortimmerd verhaal heeft. En dan denk ik aan een paal op de horizon 40 jaar verder. Er is een soort mechanisme waarin links teruggrijpt op oude waarden en dat doet JA21 ook. Volgens mij onverstandig. Maar het denken over een toekomst die de moeite van het nastreven waard is, is gelijk ook een hele ingewikkelde opgave.

BasTrom
BasTrom29 apr. 2023 - 7:45

Het probleem is denk ik dat er enorm gepolariseerd wordt en dat daardoor kampjes worden gecreëerd die dan zogenaamd natuurlijke vijanden zijn. DE PVV'er bestaat niet evenals DE GL of DE PVDA'er niet bestaat. Je hebt ook mensen die voor zwarte Piet zijn, maar ook voor de natuur, tegen de boeren en misschien wel vrijwilliger is in een asielzoekerscentrum. Er zijn mensen met allerlei mengvormen van gedachten die uiteindelijk, als ze al stemmen, op een politieke partij stemmen, die toch niet al hun voorkeuren heeft. Dus een PVV'er die de doden herdenkt, staat daar misschien wel om dat een opa of oma is vermoord in de oorlog. Dan kun je die mensen wel met de nek aankijken en dat is voor een enkeling misschien wel juist, maar wel eng.

Adaestuo
Adaestuo29 apr. 2023 - 8:14

@Satya 28 apr. 2023 - 12:32 Dat heb je goed gezien ja Er hoefde maar één omhooggevallen fascistische beroepsdemagoog (Pim Fortuyn) voor worden doorgeschoten om de rechtse partijen en de middenpartijen er toe te bewegen LPF vriendelijk in de armen te sluiten, en sindsdien is het zo voortgegaan, de namen van de daarna binnenkomende bruine drek partijen zijn ons bekend. We hebben nu zelfs twee partijen die publiekelijk expliciet de omvolkingstheorie verkondigen en JA21 zal hoogstwaarschijnlijk binnenkort de derde partij zijn. Je moet vooral van de VVD kopstukken niet verwachten dat zij zich daar ooit tegen zullen uitspreken, laat staan tegen handelen, om de doodsimpele reden dat de lieden van deze partij heel goed weet uit welke hoek zij altijd qua stemmingen de meeste steun zullen krijgen voor hun afbraakbeleid.

DanielleDefoe
DanielleDefoe29 apr. 2023 - 9:24

Brenda Ubuntu als Linux distributie zal de meeste reageerders niet bekend zal voorkomen. Naar ik begreep betekent Ubuntu in Bantu-talen letterlijk "persoon". Verbinding als in "Individuen verbonden met individuen". Ik heb niet zoveel met een in culturele/etnische hokjes opgedeelde samenleving.

DaanOuwens
DaanOuwens29 apr. 2023 - 13:17

@ BasTrom Jij schrijft: DE PVV'er bestaat niet evenals DE GL of DE PVDA'er niet bestaat. Natuurlijk bestaan die wel. Mensen maken keuzes voor een partij op basis van hun overtuigingen. Als je vindt dat Piet niet zwart moet zijn stem je geen PVV. Dat soort zaken zijn voor de PVV belangrijke topics. De nuance die jij probeert te schetsen bestaat helemaal niet. Op mineure aspecten is iedereen verschillend maar er zijn wel degelijke duidelijke te onderscheiden groepen in de samenleving. Op basis van geloof, ethniciteit of politieke overtuiging. En daarnaast ook nog eens op leeftijd en regio. Die verschillen zouden overbrugt kunnen worden door hele duidelijke gezamenlijke normen en waarden. Die vrijwel iedere Nederlander deelt. Maar die zijn er niet. Het aardige van deze discussie vind ik persoonlijk dat het hier gaat om het verkennen van dat vraagstuk. Jouw reactie is niet meer dan een bewering dat er eigenlijk niets aan de hand is. Een soort ontkenning van de werkelijkheid. Mij lijkt het dat je daarmee de essentie van de hele discussie mist.

BasTrom
BasTrom30 apr. 2023 - 6:28

@daanouwens De essentie van de discussie is eigenlijk hier, dat er over goed en fout gaat. Wie fout is wordt door de goeden beoordeeld en als reactie gaan de goeden de fouten de rug toedraaien. Als je niet vindt dat er goed en fout is en je veroordeelt fout niet, zoals de goeden het doen, wordt je door de goeden ook in het foute kamp gezet. Let wel; de goeden beoordelen wie hier goed of fout zijn en de grens is blijkbaar exact bekend, want de maatschappij is scherp verdeeld in goed, fout en de tot fout veroordeelden door de goeden. Het laat zich een beetje lezen als de bijbel... ik zeg: goed bezig!!!

MG1968-2
MG1968-230 apr. 2023 - 10:15

@BasTrom Goed en fout bestaat. En de pogingen van jou om dat te ontkennen geeft te denken.

BasTrom
BasTrom30 apr. 2023 - 15:37

@mg-1968 Goed en fout bestaan wel degelijk, dat ontken ik niet. Maar het gaat mij er om wie goed en fout gaat beoordelen. Een Duitser die in de 2e WO als militair andere militairen heeft neergeschoten, maar wellicht tegen Jodenvervolging was en Joden heeft geholpen de oorlog te overleven. Is dat goed of fout? En wie beoordeelt dat? Gaan wie die dan de rug toekeren? En als Israël hem enigszins wel een goede knakker vindt, keren we dan Israël ook de rug toe? Ik praat niet alles goed, wat ik fout vind. Maar pas er ook voor om hele groepen mensen in één hoekje te drukken, omdat goed ze fout vindt...dat is nml. niet goed...vind ik.

MG1968-2
MG1968-21 mei 2023 - 6:26

@BasTrom "Ik praat niet alles goed, wat ik fout vind. " Je veroordeeld niet om je zelf niet te hoeven veroordelen is de associatie die ik bij jou bijdragen heb.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks1 mei 2023 - 6:42

@Danielle Ik snap wat je bedoelt. Ubunto is ook een filosofische leer / stroming met wortels in Afrika. Zo zie je maar weer dat als perceptiekaders niet in voldoende mate overeenstemmen er snel ruis ontstaat :) Ubuntu als IT taal kende ik dan weer niet.

BasTrom
BasTrom1 mei 2023 - 14:06

@mg1968 veroordelen en de rug toekeren is definitief en vrij eenvoudig. Dat blijkt hier.

MG1968-2
MG1968-21 mei 2023 - 14:42

@BasTrom "veroordelen en de rug toekeren is definitief en vrij eenvoudig. Dat blijkt hier." Ik ontken helemaal niet dat ik extreem rechts de rug toekeer. Zie ook mijn bijdragen op MG1968-2 28 apr. 2023 - 19:45. En als iemand dat niet wenst te doen en het bruggetje open wenst te houden dan ben ik op mijn hoede. Je schrijft: "Maar pas er ook voor om hele groepen mensen in één hoekje te drukken, omdat goed ze fout vindt...dat is nml. niet goed...vind ik.". En dat gaat niet op de stemmers op extreem rechts hebben zich georganiseerd rondom dat gezamenlijke. Dat is afkeuringswaardig. Dat ze daarnaast toch nog een lieve pappa kunnen zijn of goed kunnen voetballen staat daar los van.

IkHebOokEenMening
IkHebOokEenMening28 apr. 2023 - 9:18

Chique!

Sententia
Sententia28 apr. 2023 - 9:08

Prachtig! Laten de verzoenende woorden van deze man een voorbeeld zijn voor iedereen die wat te snel uit z'n slof schiet. Je mag nog steeds kritisch zijn over van alles, maar blijf fatsoenlijk en val mensen niet lastig.

2 Reacties
Zandb
Zandb28 apr. 2023 - 12:10

Sententia Het is niet zo heel moeilijk om je met iemand te verbinden die tot inkeer komt. Het lastige is het antwoord op de vraag hoe je je verbindt met mensen die uit hun slof (blijven) schieten en die niet fatsoenlijk blijven en die mensen lastig vallen.

oproerkraaier
oproerkraaier28 apr. 2023 - 17:05

Sentenia, wat voor verbinding moet ik maken met mensen die bv over moslims praten op een manier waarop de nazi's over joden spraken?

RaymondenJoop
RaymondenJoop28 apr. 2023 - 9:02

Als al die woke clubjes in het algemeen niet zoveel subsidie zouden vreten, kan ik er ook mee leven. Zie hier mijn grootste bezwaar. Niet hun boodschap, maar hun manier van 'werken'

8 Reacties
Sonic2
Sonic228 apr. 2023 - 9:51

Woke is vooral een scheldwoord geworden van agressief rechts. Ik heb het zelf hier aan den lijve ondervonden. Alles wat niet overeenkomt met de zeer agressieve en zeer onfatsoenlijke "rechtse" orde en hun talloze meelopers is woke. Ik zou me zelf hooguit half woke willen noemen. Ik ben zeer pro me too beweging. Behalve als het zich verlaagt tot ongerichte en onterechte verdachtmakingen. Ik ben zeer pro transgenders en pro LGHBTI gemeenschap. Maar zal zelf( ook omdat ik hetero) ben nooit hardop dat bij een pride uiten. Ik ben tegen het aanpassen van boeken uit het verleden, maar met een nieuwe blik naar het verleden kijken mag best. De anti woke brigade is veel erger. Ook veel agressiever. Cancellen gebeurt ook bij anti woke. Die vooral heel erg graag hun eigen mening wil opdringen. En zeer agressief en zeer onredelijk en erg onbeschoft vaak ook. En voor de rest gaat het kennelijk u niet om de boodschap, maar om hun methodes. Geen idee waarom je er dan zoveel problemen over maakt. Je mag in dit land trans zijn. Je mag op vrouwen vallen als je vrouw bent. Op mannen vallen als je man bent. En met welke kleur je bent geboren behoort niet uit te maken. Heel veel van wat woke stelt en zegt is tamelijk normaal. Hooguit wat overdreven gebracht. Althans zo zullen sommige dat ervaren. Snap de bekrompenheid niet zo. Behalve dat hij zoals geheel gebruikelijk is weer eens van "rechts" komt

Zandb
Zandb28 apr. 2023 - 12:12

Raymond Zo in het algemeen slaat uw opmerking over 'al die woke clubjes, die in het algemeen zo veel subsidie krijgen' (?) helemaal nergens op.

oproerkraaier
oproerkraaier28 apr. 2023 - 13:03

geef eens een voorbeeld?

Vuurrood
Vuurrood28 apr. 2023 - 13:10

Ray: Woke clubjes? Wat zijn in vredesnaam woke clubjes? Noem er eens een paar en wat deze clubjes dan doen? En die krijgen volgens jouw subsidie? Mag jij jokken door te zeggen dat hun boodschap jouw instemming wel heeft maar hun manier van werken niet? Subsidies, worden die gevreten? Alleen al dit laatste woord laat exact jouw beschavingsniveau zien.

stokkickhuysen
stokkickhuysen28 apr. 2023 - 15:34

@ray Abort poging tot verbinding please. 'werken'? really?

GeenProbleem
GeenProbleem28 apr. 2023 - 15:52

@Vuurrood 'Wat zijn in vredesnaam woke clubjes?' BKB.

Zandb
Zandb29 apr. 2023 - 5:30

Probleem In dat geval is Wakker Nederland natuurlijk ook, want letterlijk, een 'woke-club'.

Adaestuo
Adaestuo29 apr. 2023 - 8:29

@RaymondenJoop "Als al die woke clubjes in het algemeen niet zoveel subsidie zouden vreten, kan ik er ook mee leven. Zie hier mijn grootste bezwaar. Niet hun boodschap, maar hun manier van werken." Zou je in een notendop kunnen definiëren wat woke zoal is volgens jou? Zo niet, laat me dat dan weten zodat ik daar voortaan rekening mee kan houden. En ik ben ook heel nieuwsgierig naar wat jij allemaal kan vertellen over 'hun manier van werken.' Je kan voor de broodnodige inspiratie sprokkelen in de vele uitspraken daarover van Raisa Blommestijn. Ja ik help ook graag fantasten een beetje op weg...

Proletarier
Proletarier28 apr. 2023 - 8:55

In de tussentijd zitten we nog steeds met een Arnold Karskens en een Baudet die dit soort van anti woke sentimenten aanwakkeren. Daar ligt de bron van dit kwaad.

13 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk28 apr. 2023 - 10:23

"Daar ligt de bron van dit kwaad." Nee dat is symptoombestrijding. De oorzaak wordt niet weggenomen.

Zandb
Zandb28 apr. 2023 - 12:13

Proletarier Daar ligt zeker veel kwaad, bij de mensen die aanwakkeren. Maar willen we overeind houden dat de mens een eigen verantwoordelijkheid heeft, dan ligt daar niet het enige kwaad.

Zandb
Zandb28 apr. 2023 - 12:21

Gelijk Dat is dan ook godsonmogelijk, om de oorzaak van het feit dat mensen beïnvloedbaar zijn weg te nemen. Ten eerste zit er niets anders op dan dat we vertrouwen hebben in andere mensen, willen we kunnen (samen)leven. En ten tweede kun je er wel eens niets aan veranderen dat mensen nou eenmaal niet doorzien wat ze zouden moeten doorzien. (Met een - krom? - voorbeeld: Als mensen niet kunnen lezen, en je maakt daar misbruik van, dan is de oorzaak van dat misbruik niet dat mensen niet kunnen lezen.)

oproerkraaier
oproerkraaier28 apr. 2023 - 13:05

ihag: de oorzaak is de tolerantie tov extreem rechts.

Vuurrood
Vuurrood28 apr. 2023 - 13:12

IHAG: En? Wat is volgens jou de oorzaak?

Satya
Satya28 apr. 2023 - 13:57

"De oorzaak wordt niet weggenomen." Bijzondere manier om te zeggen het was de schuld van de joden. Excuses bedenkers als jij zijn gevaarlijk.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk28 apr. 2023 - 15:13

"de oorzaak is de tolerantie tov rechts. " Tolerantie is een deugd en zeker ten opzichte van mensen met een andere mening.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk28 apr. 2023 - 15:14

"Bijzondere manier om te zeggen het was de schuld van de joden." Walgelijke antisemitische uitspraak waar ik zeker tegen ben!

MG1968-2
MG1968-228 apr. 2023 - 17:56

@Satya "Bijzondere manier om te zeggen het was de schuld van de joden. " Sterke reactie! Vinger op de juiste plek.

oproerkraaier
oproerkraaier28 apr. 2023 - 18:29

proletarier, daar zul je geen antwoord op krijgen. Hij zit alleen op joop om discussies te verzieken.

Satya
Satya28 apr. 2023 - 20:00

"Walgelijke antisemitische uitspraak waar ik zeker tegen ben!" Hoe kom je dan op het malle idee dat er oorzaken zijn voor mensen om op Wilders of Baudet te stemmen? Vind dat zulke nare excuses. Goede mensen verdienen deze hetze niet. Net als die van bij1 niet kloppen.

Adaestuo
Adaestuo29 apr. 2023 - 9:11

@IkHebAltijdGelijk "Nee dat is symptoombestrijding. De oorzaak wordt niet weggenomen." O, nu begrijp ik eensklaps tot op de bodem wat jij echt bedoelt met je eerdere uitspraak in dit draadje 'dat je altijd verbinding moet zoeken.' We moeten jou en je politieke soortgenoten alle ruimte gunnen en ongestoord door laten gaan met het rondbazuinen van de meest waanzinnige hersenschimmen omtrent woke want wanneer we dat niet doen belemmeren wij de weg naar verbinding en zijn we polariserend bezig. Ik krijg nu een al bijna compleet beeld van jouw perverse logica en gooi er nu snel een laken overheen zodat andere mensen geen mentale schade oplopen. Noem dat ook maar woke als dat je zo uitkomt...

Olav Meijer
Olav Meijer30 apr. 2023 - 12:41

@ IHAG: Tolerantie is zeker niet altijd een "deugd". B.v. niet ten opzichte van fascisten en racisten. Voor hen gelden onverkort de gevleugelde woorden van Dolores Ibarruri Gomez (1936): “No pasarán!” "Tolerantie" is sowieso een dubieuze, passieve term. Het gaat er niet om elkaar te verdragen, maar actief te strijden voor gelijk(waardig)heid in de samenleving, waarin iedereen grondrechten kan genieten voor zover het gebruik ervan de rechten van anderen niet schaadt.

MicroWolf
MicroWolf27 apr. 2023 - 20:02

Mooi. Het gesprek aangaan en van elkaar leren. Pilske d'r bij etc. Hoe makkelijk blijkt het om tot elkander te komen...

∆
27 apr. 2023 - 19:29

En terecht! Beter ten halve gekeerd, dan ten hele verdwaald. Blijf alert op sociale onrechtvaardigheid! Blijf woke!

1 Reactie
TanteJuut
TanteJuut28 apr. 2023 - 7:49

Raak niet van de kook want je bent woke!