Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amsterdam en Den Haag in top10 coronabrandhaarden West-Europa

  •  
28-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Eurekaweek Rotterdam in aangepaste vorm

© ROTTERDAM - Een coronatestbus van de GGD op campus Woudestein, tijdens de Eurekaweek. Tijdens de introductieweek van de Erasmus Universiteit Rotterdam maken studenten kennis met hun universit

De regio’s Amsterdam en Den Haag staan in de toptien van West-Europese regio’s met de meeste besmettingen per 100.000 inwoners, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.
De toptien wordt gedomineerd door Franse regio’s. Parijs staat op de eerste plaats, met 231 besmettingen per 100.000 inwoners. Ook plaats 2, 3, 4 en 5 zijn Frans. Op de zesde plaats komt vervolgens Groot-Amsterdam, met 194 besmettingen per 100.000 inwoners. De agglomeratie Den Haag staat op de tiende plaats, met 180 besmettingen per 100.000 inwoners.
Maandag komt het Outbreak Management Team (OMT) met een nieuw advies, met speciale aandacht voor de grote steden. Ook besluit het kabinet vandaag vermoedelijk over nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. “Te softe maatregelen zijn geen optie, maar heel Nederland op slot zetten ook niet”, meldt een bron rond het kabinet tegenover het AD.
"Vanavond is er overleg met de burgemeesters van de 25 veiligheidsregio’s. Op de agenda staan een mondkapjesplicht voor mensen met contactberoepen (zoals kappers), en plastic gezichtsbeschermers voor bedienend personeel in de horeca. Ook moet er wat de burgemeesters betreft een verplichte registratieplicht komen in de horeca. "
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.