Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Agressieve kolonisten bedreigen Duitse journalisten die reportage maken over agressieve kolonisten

  •  
06-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1157 keer bekeken
  •  
westbank

Israëlische soldaten hebben dit weekend een ploeg van de Duitse zender ARD vastgehouden en bedreigd. Correspondent Jan-Christoph Kitzler was met twee medewerkers in het gebied voor een reportage over het geweld van geradicaliseerde kolonisten tegen de Palestijnse bevolking, toen zij ten zuiden van Hebron aan de kant werden gezet.

Volgens het team waren de soldaten hoogstwaarschijnlijk kolonisten uit de omgeving die nu als reservisten zijn opgeroepen. Zo verplaatsten zij zich in een gewone auto en droegen ze ook geen helmen.

De agressieve kolonisten staken hun wapens in het voertuig van de ARD-journalisten. Er was sprake van een intimiderende situatie, aldus Kitzler. “De soldaten hebben ons bedreigd. Ze vroegen ons of we joods waren. Onze collega werd uitgemaakt voor verraadster.” Pas nadat er na een uur andere Israëlische soldaten bijkwamen, bedaarden de gemoederen.

De ARD noemt het gedrag van de soldaten/kolonisten onaanvaardbaar. “Dit is het tweede incident in een week. Onze teamleden maakten direct duidelijk dat ze geaccrediteerde journalisten zijn.”

De agressie van kolonisten op de Westelijke Jordaanoever is na de aanval van Hamas sterk toegenomen. Zij vallen regelmatig Palestijnen aan. Zo schoten ze onder meer een man en zijn zoon neer die meeliepen in een rouwstoet.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

DaanOuwens
DaanOuwens7 nov. 2023 - 18:11

Wat opvallend is dat al die mensen die erg verontwaardigt waren over de moorden van Hamas op 7/10, nu hier niets te melden hebben. Maar het is toch dit gedrag van israelische burgers dat keer op keer de haat opnieuw doet oplaaien. De gevolgen vindt men blijkbaar erg, maar naar de oorzaken kijken doet men liever niet. Het is gemakkelijker te beweren dat moslims gewoon joden haten. Het beleid en handelen van israel heeft er volgens velen niets mee te maken. In israel worden grote aantallen wapens uitgereikt. Hier zijn dat blijkbaar oogkleppen.

android1984
android19847 nov. 2023 - 9:13

De enige israelische politicus die ooit Israelische settlements heeft laten afbreken was Ariel Sharon, die was al behoorlijk fout. En het kostte hem herverkiezing. Yitzhak Rabin daarvoor was over vrede aan het praten met arafat en is ervoor vermoord. De israelische politiek is nogal "bijgestuurd door extremisten" om het voorzichtig te zeggen.

SCHiSMA
SCHiSMA6 nov. 2023 - 20:31

Een oorverdovende stilte... Géén: ja maar, Hamas, zelfverdediging, menselijke schilden etc. Voor Israëli's zijn de vereiste voor een wapenvergunning versoepeld, 11 Duizend M16's uitgedeeld. Burgerwacht en, milities etc.

Joop  den Uil
Joop den Uil6 nov. 2023 - 12:17

worden nu ook al Duitse Journalisten die zich voordoen als... gebruikt als menselijk schild door Hamas ? Oorlog kan complex zijn (citaat van Obama).

2 Reacties
Zandb
Zandb6 nov. 2023 - 14:00

Joop Nee. Dit waren gewoon Duitse journalisten die zich voordeden als Duitse journalisten.

Volrin
Volrin6 nov. 2023 - 14:42

U heeft het artikel dus niet gelezen. Dat kan u ook op een minder omslachtige manier duidelijk maken.

Nicolay2
Nicolay26 nov. 2023 - 12:13

De barbaren krijgen steeds meer macht, en maken grote delen van de wereld tot een hel. Kijk naar Israël, Congo, Rusland, Oekraïne, Armenië, Afghanistan, Pakistan, Iran, Mexico, Zuid Italië Etc, Etc….