Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aantal opgenomen coronapatiënten dit weekend met 17 procent gestegen

  •  
10-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
876 keer bekeken
  •  
49780000506_10b88c224f_o

© cc-foto: Hospital Clinic

Een verontrustende stijging van het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis. Vrijdag waren er 962 mensen opgenomen, maandagochtend blijkt dat aantal gestegen naar 1126, een toename van 17 procent. 47 personen zijn er zo slecht aan toe dat ze op de intensive care worden behandeld.

Vergeleken met een week terug is het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen met ruim 35 procent toegenomen. Als die stijging zo doorgaat is er in twee weken sprake van een verdubbeling. Dat doet denken aan de exponentiële groei waarmee corona eerder het land wist plat te leggen. 

Het gaat om de grootste weekendstijging sinds half maart. meldt het Landelijk Coördinatie Centrum Patiëntenspreiding (LCPS), dat de cijfers verzamelt. Een week geleden lagen op maandag 842 positief geteste mensen in de ziekenhuizen. Sindsdien is het aantal opgenomen mensen met 284 toegenomen. Met name de verpleegafdelingen hebben het veel drukker gekregen.

De overheid heeft nog geen extra maatregelen afgekondigd om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Vaccinatie kan alleen na het ontvangen van een oproep. Het RIVM heeft al wel gewaarschuwd dat er een najaarsgolf op gang aan het komen is. 

cc-foto: Hospital Clinic 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

PamVlam
PamVlam11 okt. 2022 - 9:16

De regering mag wel meer doen. Maar ik kan ook begrijpen dat ze zeggen we wachten wat de bedrijven allemaal gaan doen. Bij de vorige golf kwam er zoveel kritiek en reactie van het bedrijfsleven dat ze het toch echt zelf allemaal wel onder controle hadden dat de regering nu wel wil zien wat ze doen. Ik zie nog niks gebeuren en al helemaal geen preventieve maatregelen. Dus niet klagen als de regering straks wel wat doet.

Greendutch
Greendutch11 okt. 2022 - 6:17

het is goed m.i. als de regering tóch gewoon bericht welke maatregelen goed werken in de situatie van de dag -ondanks dat het niet verplicht is- om mensen meer handvatten te geven i.p.v. dat de onzekerheid toeslaat. men is dus vrij, personen die steeds hard roepend -zelfs agressief- hebben geprotesteerd worden wel tegemoet gekomen in vrijheid maar aan de andere kant verdienen mensen die onzeker, voorzichtig of bang zijn ziek te worden ook hulp en ondersteuning.

Thuiszitter
Thuiszitter10 okt. 2022 - 19:28

Wat is de mens toch een kudde dier, ik zie nog geen mondkapje op straat .

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman10 okt. 2022 - 18:22

Deze reactie is verwijderd

Nejras
Nejras10 okt. 2022 - 15:00

Het wachten tot de paniek toe slaat is hier begonnen. Ik snap niet dat ons kabinet nog niet eens het begin van een degelijk plan van aanpak heeft gedeeld. Erger nog: er word steeds verwezen naar de ‘eigen verantwoordelijkheid’ van burgers en bedrijven. Met uitzondering van het oprichten van het MIT. Die als eerste actie weer reclame begonnen te maken voor het corona toegangsbewijs. Het moet en zal er komen. Als dat hun voornaamste bijdrage is, dan kan die club imho wel weer opgeheven worden. Nu kunnen burgers best verstandige keuzes maken voor zichzelf, maar onze maatschappij bestaat uit miljoenen: dan moet we ons toch verenigen onder degelijk beleid (of in elk geval een poging daartoe)? Als ZZP’er houd ik mijn hart vast voor het moment dat de politiek wakker word en de een nog hardere maatregelen wil afdwingen bij het kabinet. De zakelijke schade van de afgelopen twee jaar is nog steeds groot hier. En het vertrouwen in de politiek tot onder een nulpunt gedaald.

3 Reacties
Jozias2
Jozias210 okt. 2022 - 16:26

@nejras Er is natuurlijk wel een plan: 1. Iedereen wordt opgeroepen de basismaatregelen zoals handen wassen, zelftest en thuis blijven bij klachten etc. In achtte nemen. 2. Iedereen kan een vaccinatie halen, alle kwetsbaren hebben die gelegenheid al. 3. Sectoren kunnen zelf acties ondernemen om besmettingen op de werkvloer te voorkomen. 4. Daarnaast moet de samenleving zoveel mogelijk doordraaien. Dat doen we zo elk jaar bij de griepgolf. Dus waarom nu niet?

Volrin
Volrin10 okt. 2022 - 17:52

@Jozias Om dat al eindeloos is uitgelegd dat dit geen gewone griepgolf is.

Jozias2
Jozias210 okt. 2022 - 19:20

@volrin Ik zeg niet dat het een griepgolf is. Het effect van de Corona pandemie was dat ook niet. Maar naarmate de effecten van de Corona pandemie afnemen wordt deze , qua effect, wel vergelijkbaar met de griepgolf. Kijk maar naar de virus deeltjes in het riool tijdens deze piek vergeleken met eerdere pieken. En leg dan de ziekenhuis opnames bij deze piek naast die van eerdere pieken. Dan zie je dat de impact afneemt.