Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Wat ons in een wurggreep houdt

Francisco van Jole over het verband tussen de energiecrisis en de debatcultuur in de Tweede Kamer
Joop

1 April: SP lanceert NFT’s, DENK fuseert met fractie Den Haan

  •  
01-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1044 keer bekeken
  •  
nftsp

Is de SP opeens een kapitalistische partij geworden? De SP Jongeren kondigden vrijdag aan dat ze non-fungible tokens (NFT’s), een soort hele dure digitale voetbalplaatjes, hebben uitgegeven van de Kamerleden van de partij. Een 1-aprilgrap natuurlijk: een duidelijke knipoog naar Thierry Baudet die de publicatie van zijn nieuwste boek vergezeld liet gaan van een – totaal geflopte – uitgifte van NFT’s.

Farid Azarkan, de partijleider van DENK, kwam ook met een grap. Zijn fractie zou fuseren met de fractie van Liane den Haan, van fractie-Den Haan. Den Haan werd vorig jaar gekozen als Tweede Kamerlid van 50Plus. Hoewel ze het enige fractielid was van 50Plus slaagde ze er toch in met de ouderenpartij te breken.

Meer over:

denk, sp, kijk nou, 1 april,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

JohnVKR
JohnVKR1 apr. 2022 - 18:24

Een 1 april grap is pas geslaagd als deze tot op zekere hoogte geloofwaardig is, als het waar zou kunnen zijn. Deze beide 'grappen' zijn zo ongeloofwaardig dat helemaal niemand erin trap. Mislukte 1 april grappen dus. Stel dat Azarkan had getweet dat Gündoğan de Denk-fractie zou gaan versterken. Dan was dat misschien ook ongeloofwaardig, maar zou ik toch hebben gedacht... zou het waar kunnen zijn? Hoe dan ook, twee mislukte grappen.

1 Reactie
Eric Minnens
Eric Minnens2 apr. 2022 - 8:52

Eens. DenkHaan is meer een grap over een grap. Farid Azarkan zou immers nooit kunnen accepteren dat alleen al in de naam van partij Liane den Haan haantje de voorste zou spelen. Wel getuigt de grap van veel respect van Farid voor Liane.

Olav Meijer
Olav Meijer1 apr. 2022 - 11:10

Een relatie van Azarkan en Liliane den Haan zou dan ook niet bestendig zijn geworden. Ze zou zich eerder commercieel verbinden met Meneer Kip.

1 Reactie
Eric Minnens
Eric Minnens2 apr. 2022 - 11:07

Misschien gaat ze al met deze knuffel naar bed... https://aparteknuffels.com/wilberry-friends-meneer-kip