de Lagarde

You People: voorspelbaar maar geestig

  •  
26-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
You People
Cultuurverschillen moeten koste wat kost worden overbrugd in aardige komedie over relatie tussen een witte man (Jonah Hill) en een zwarte vrouw (Lauren London).
Foto credits: Parrish Lewis / Netflix
De 35-jarige beurshandelaar Ezra Cohen (Jonah Hill) heeft de ware liefde nog niet ontmoet. Z’n moeder Shelley (Julia Louis-Dreyfus) probeert hem voortdurend te koppelen aan vrouwen uit de joodse gemeenschap waar de Cohens deel van uitmaken. Shelley en haar man Arnold (David Duchovny) zijn dan ook verbaasd (en een tikkeltje opgetogen) als Ezra op een dag verkondigt een relatie te hebben met een zwarte, islamitische vrouw (Lauren London speelt kostuumontwerper Amira Mohammed). Ezra heeft Amira per toeval ontmoet, en het was bijna love at first sight. Maar Amira’s vader Akbar (Eddie Murphy) moet bij voorbaat al niets hebben van witte mannen zoals Ezra.
En ook de ontmoetingen tussen Ezra’s ouders en Amira laten zich omschrijven als tenenkrommend. Arnold en Shelley pretenderen veel te weten over zwarte cultuur, terwijl ze zich daar nauwelijks in hebben ondergedompeld. Ze zijn evenwel bang dat Amira hen zal zien als racisten. Akbar probeert op zijn beurt de relatie te ontwrichten door Ezra’s kwetsbaarheden te ontmaskeren, omdat hij vermoedt dat zijn schoonzoon in spé iets verbergt. De rest van de plot laat zich wel raden. Het scenario dat Hill schreef met regisseur Kenya Barris is niet erg verheffend en leunt op de aloude wijsheid dat mensen elkaar pas écht leren kennen als ze met elkaar in gesprek treden.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
You People
Kortom, de Cohens en de Mohammeds moeten af van hun vooroordelen. Dat zie je van mijlenver aankomen. Gelukkig heeft Murphy een goede starre vaderrol in huis en speelt Louis-Dreyfus een heerlijk neurotische moeder. Casting is soms de helft van het werk, en in het geval van You People tillen de komieken een voorspelbaar verhaal naar een iets hoger, aangenaam niveau.
You People, vanaf 27 januari 2023 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!