Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Wine Country: met alcohol misschien wel leuk?

  •  
10-05-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
Wine Country poster
Amy Poehler, Maya Rudolph en Tina Fey zijn zeker niet de minste namen. Maar de cast heeft duidelijk meer plezier dan de kijker.
Wine Country biedt ons deze wijze les: kijken naar een groep bekende dronken vrouwen is niet bijster veel leuker dan kijken naar totaal dronken vreemden, zelfs wanneer komische talenten als Amy Poehler en Maya Rudolph behoren tot de bekende vrouwen in kwestie.
Rebecca (Rachel Dratch, Wanda Jo in Last Week Tonight ) wordt vijftig. Dus is het de hoogste tijd voor een weekendje weg met de meiden in ‘wijnland’ Napa, tot op de seconde gepland door Abby (Amy Poehler, die ook de regie op zich nam). Abby: ‘Oké, nu even lekker twintig minuten ontspannen… Ik zet de timer!’
Wine Country
Catherine (Ana Gasteyer, Lady Dynamite ) is eigenlijk te druk druk druk en Jenny (Saturday Night Live-schrijfster Emily Spivey, die ook meeschreef aan het script) weet sowieso niets zeker, dus ook niet of ze wel komt, maar Val (Paula Pell, ook schrijfster bij SNL) en Naomi (Maya Rudolph, Bridesmaids) hebben wel zin in wat hoognodige afleiding.
Wine Country
Maar tussen het tarotkaartlezen van Mevrouw Zonnestraal (Cherry Jones, Transparent , 24), de ongemakkelijke gesprekjes met huisjesverhuurder Tammy (Tina Fey, 30 Rock), ‘lollige’ woordspelingen (pénis de resistance) en héél véél wijn door, begint er toch wat frictie te ontstaan tussen deze hartsvriendinnen, die voor het laatst allemaal samen waren bij de bruiloft van de inmiddels alweer lang gescheiden Abby.
Je hoeft geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben om te weten hoe deze meidentrip gaat aflopen (moraal van dit verhaal: wees eerlijk tegen elkaar, en tegen jezelf!) en op het onverwachte thema van de expositie van de leuke serveerster (Maya Erskine, PEN15 ) waar Jenny een oogje op heeft na, weet deze komedie nergens te verrassen of echt te boeien.
Wine Country
Wine Country voelt alsof je vastzit op een vrijgezellenfeest waar je niet van weg kunt lopen. Want jij bent de BOB.
Wine Country, vanaf 10 mei 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!