Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Too Old for Fairy Tales: Poolse Dik Trom

  •  
18-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
Too Old for Fairy Tales
De Poolse acteur Maciej Kars schittert als een ondeugende gamer in verder weinig verheffende komedie.
De Poolse Waldek Banas (Maciej Kars) leidt een luizenleventje. Hij spendeert bijna al zijn vrije tijd achter de computer. Gamen is zijn passie. Zijn moeder Teresa (Karolina Gruszka) zorgt ervoor dat hij niets tekortkomt en faciliteert zijn fastfooddieet. Zodoende is Waldek veel te zwaar en tamelijk lui. Daar komt verandering in als Teresa een paar dagen weg moet voor onderzoeken in een ziekenhuis. Dan ontfermt Waldek's tante Mariola (Dorota Kolak) zich over de tiener. En zij hanteert een veel strikter huishoudelijk regime, waardoor Waldek's game-aspiraties in gevaar komen – hij wil graag met zijn vrienden deelnemen aan een toernooi.
Too Old for Fairy Tales
Too Old for Fairy Tales is niet een film die beweert dat gamen per definitie slecht is, maar een film die – en dat is eigenlijk net zo’n opzichtige, pedante boodschap – de kijker wil laten zien dat er meer is in het leven. Door Waldek te onderwerpen aan strikte regels – hij moet nu ineens afstoffen en boodschappen doen en valt ’s avonds dientengevolge in slaap achter het beeldscherm – leert Teresa hem discipline en dat je soms offers moet brengen. Waldek leert Teresa op zijn beurt – hij verleent haar een voorspelbare wederdienst – dat ze (nog) mag dromen. In dit geval van het maken van een parachutesprong. Zij kan kortom wel wat van zijn kinderlijke naïviteit gebruiken.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Too Old for Fairy Tales
Erg verheffend is deze Poolse komedie dan ook niet. Maar het spel van Kars maakt een hoop goed. Soms is hij uiterst bijdehand, dan weer bijzonder ontroerend. De acteur oogt als een soort moderne Dik Trom. Een tikkeltje ondeugend maar met een groot hart.
Too Old for Fairy Tales, vanaf 18 juli 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!