Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Wonderful Story of Henry Sugar: trailer voor Roald Dahl-film van Wes Anderson

  •  
14-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
900 keer bekeken
  •  
The_Wonderful_Story_of_Henry_Sugar_n_00_21_26_13

© Netflix

Een goeroe die kan zien zonder zijn ogen te gebruiken probeert deze vaardigheid onder de knie te krijgen zodat hij vals kan spelen bij het gokken.

Na Matilda komt Netflix met een nieuwe Roald Dahl-verfilming: The Wonderful Story of Henry Sugar (of: Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier). Benedict Cumberbatch (The Power of the Dog) is in de korte film (ongeveer 40 minuten) te zien als het titelpersonage: een goeroe die kan zien zonder zijn ogen te gebruiken en deze vaardigheid onder de knie probeert te krijgen zodat hij vals kan spelen bij het gokken. Bijrollen zijn er voor onder meer Dev Patel, Ben Kingsley, Rupert Friend en Richard Ayoade. The Wonderful Story of Henry Sugar werd geschreven en geregisseerd door Wes Anderson, die met The Fantastic Mr. Fox (nu ook op Netflix) al eerder een verhaal van Dahl verfilmde. Anderson heeft ook Dahls kortverhalen The Swan, The Ratcatcher en Poison bewerkt tot korte films.

The Wonderful Story of Henry Sugar verschijnt 27 september op Netflix.

Update: The Swan volgt op 28 september, The Ratcatcher op 29 september en Poison op 30 september.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!