Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Sweet Home S02E01: overweldigende actie

  •  
01-12-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
239 keer bekeken
  •  
SweetHome_Unit_201_S27KJW0020

© Kim Jeong Won / Netflix

Het tweede seizoen opent in hoog tempo met een trits aan achtervolgingsscènes en nauwelijks ademruimte voor de kijker. 

De Zuid-Koreaanse horror- en thrillerreeks Sweet Home leunt in het tweede seizoen opnieuw op de conventies van het zombiegenre: onschuldige, vileine en nietsvermoedende burgers moeten zich zien te verenigen terwijl ze worden omringd door het kwaad. Ondertussen speelt het leger ook een grote, vaak dubbelzinnige rol en raken de moraalridders (of -redders) steeds meer bedreven in het verslaan van de monsters.

Zo is in de eerste aflevering te zien hoe Hyun-soo (Song Kang) en Seo Yi-Kyung (Lee Si-young) achterna worden gezeten door het leger. Dat blijkt iets te maken te hebben met een snode wetenschapper die oprecht denkt dat de monsters die zich hebben gemanifesteerd een soort straf zijn voor de mensheid. Een kat in het nauw maakt rare sprongen, zoiets. De eerste helft van de aflevering is een grote achtbaanrit met gepantserde wagens die over bruggen heen rijden terwijl explosies te zien en te horen zijn in de omgeving.

SweetHome_Unit_201_S23KJW0274

© Kim Jeong Won / Netflix

Showrunners Hong So-ri, Kim Hyung-min en Park So-jung houden het tempo vervolgens hoog en beuken de kijker murw met nog meer actie, waarna tegen het einde van de aflevering weer meer ruimte is voor intrige en (com)plot. Net als in het eerste seizoen oogt Sweet Home bij vlagen chaotisch. Sommige groteske taferelen zien er overweldigend uit, maar soms kan je ook duidelijk de hand van de computertekenaar herkennen. Zo zien sommige monsters er nogal gekunsteld uit. Sweet Home is opnieuw meer een circus dan een diepzinnig drama. Maar als je eenmaal op deze trein stapt, dan wil je er ook niet meer vanaf.

Sweet Home S02, vanaf vrijdag 1 december 2023 in zijn geheel bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!