Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Sweet Home S01: chaotische, maar aanhoudende horror

  •  
21-12-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
727 keer bekeken
  •  
Sweet Home
In de Zuid-Koreaanse horrorserie is er een epidemie waardoor mensen veranderen in monsters.
Met Sweet Home brengt Netflix wederom een Zuid-Koreaanse serie naar het platform waarin de typische K-drama verhaallijnen ver te zoeken zijn. Want in deze serie zien we geen zoetsappige romantiek, maar draait het allemaal om monsters en de drijfveren van mensen om te overleven. De serie is gebaseerd op de gelijknamige webtoon geschreven door Carnby Kim en geïllustreerd door Youngchan Hwang. De Netflix-adaptie is geregisseerd door Young-woo Jang en Eung-bok Lee ( Mr. Sunshine ).
In Sweet Home volgen we een groep bewoners van het appartementencomplex ‘Green Home’. De verschillende appartementen, trappenhuizen en gemeenschappelijke ruimtes zorgen dat er veel gebeurt op één locatie. De personages mogen dan wel in hetzelfde complex wonen, maar ze kennen elkaar amper. En wanneer de mysterieuze epidemie uitbreekt waardoor mensen veranderen in monsters, moeten ze samenwerken om te overleven.
De mix van personages is groot, maar de hoofdpersonages krijgen ruimte voor een solide achtergrondverhaal. Zo is er een suïcidale tiener (Song Kang), een vrouw die met een lege kinderwagen rondloopt, een soort gangster (Jin-wook Lee), een christelijke leerkracht in de Koreaanse taal die prima overweg kan met zijn katanazwaard (Kim Nam-hee), een brandweervrouw (Lee Si-young), een muzikante (Park Kyu-young; Romance is a Bonus Book ) en een man van middelbare leeftijd in een rolstoel die wapens kan maken (Kim Sang-ho).
Vanzelfsprekend is er overdadig gebruik van bloed en geweld in de serie. Met monsters die doen denken aan die uit Guillermo del Toro’s The Strain , tot zombies en reusachtige spinnen – die niet altijd even overtuigend zijn gemaakt met CGI. Hoewel het niet zo goed is als Kingdom , zorgen de intrigerende verhaallijnen van de personages voor een aanhoudend verhaal en af en toe een spiegel voor wat het betekent om menselijk te zijn in tijden waarin de wereld (lijkt) te vergaan.
Sweet Home S01, vanaf 18 december 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief