Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Spy Kids: Armageddon: geestige kindergrappen; lelijke sets

  •  
22-09-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
133 keer bekeken
  •  
spy-kids-armageddon-2023-rx

© Netflix

Revival van spionnenfilmfranchise levert een aardige film op, over de videogametalenten van kinderen.

In deze revival van de Spy Kids-franchise, met bedenker Robert Rodriguez weer eens aan het roer, zijn het de kinderen die de puzzel moeten oplossen. De plot draait namelijk om een kwaadaardige videogameproducent die de wereld naar zijn hand wil zetten. De enige manier om hem te stoppen blijkt deelname aan een videogame. En die videogame penetreert vervolgens de realiteit, waardoor allerlei kekke maar levensgevaarlijke gamepersonages manifesteren in de echte wereld. De kids moeten deze chaos oplossen. 

Patty Torrez-Tango (Everly Carganilla) en haar broertje Tony (Connor Esterson) zijn de kinderen van twee spionnen. Moeder Nora (Gina Rodriguez) en vader Terrence (Zachary Levi) verdienen de kost met het bestrijden van bad guys. De wereld verandert echter met rasse schreden en het strijdtoneel is steeds vaker de digitale wereld. En daar hebben de geheim agenten vaak geen kaas van gegeten. Zo heeft Ray Kingston (Billy Magnussen) het plan opgevat om de wereld te domineren via een virus waarmee hij alle technologie zou kunnen besturen.

Spy Kids

© Robert Rodriguez / Netflix

Het is aan Nora en Terrence om Kingston een hak te zetten, maar omdat de echte klappen vallen in een videogame, nemen Patty en Tony de taken over – kinderen zijn nu eenmaal meer bedreven in videogames. Dat levert geinige bespiegelingen op, zoals wanneer Patty opmerkt dat de wereld een stuk beter zou zijn als ‘al die volwassenen elkaar überhaupt niet telkens zouden bespieden’. Als de twee jongelingen eenmaal de taak krijgen om in de videogame verder te komen, dan vragen ze zich af of ze ‘nu echte spionnen’ zijn. Nee, zegt een geheim agent. Maar als kijker weet je wel beter.

Spy Kids

© Lauren Hatfield / Netflix

An sich doet Rodriguez in Spy Kids: Armageddon waar hij goed in is: de wereld tonen vanuit het speelse kinderperspectief. Dat levert leuke scènes op. Groot pijnpunt is dat zijn film er buitengewoon lelijk uitziet. Kosten en moeite zijn gespaard in de aankleding en CGI heeft dit kennelijk moeten oplossen. Dat is een gemiste kans.

Spy Kids: Armageddon, vanaf vrijdag 22 september 2023 bij Netflix

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!