Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Sexify S01: verfrissend en openhartig

  •  
29-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
Sexify
Drie vriendinnen willen de taboes en mythes rond het vrouwelijk orgasme doorbreken door een app te ontwikkelen.
Een app die het vrouwelijk orgasme verbetert. Gemaakt door vrouwen, voor vrouwen. Programmeurstudente Natalia (Aleksandra Skraba) en haar vriendinnen Paulina en Monika ontwikkelen het in de Poolse dramedyserie Sexify. De app is Natalia’s afstudeerproject, waarmee ze de ministeriële wedstrijd voor beste start-up kan winnen. Haar vriendinnen Paulina en Monika hebben regelmatig seks, maar Natalia is single, maagd en sociaal een beetje ongemakkelijk. Voor het maken van een algoritme dat het vrouwelijk orgasme moet verbeteren, moet ze zelf ook uit haar comfortzone en ontdekt ze meer over zichzelf en haar lichaam.
De serie is verfrissend en weet in de acht afleveringen op een soms subtiele, maar meestal scherpe manier in beeld te brengen waar de taboes van vrouwelijk seksueel genot liggen. ‘Seks en het vrouwelijk orgasme is meer dan we hebben geleerd bij biologie’. Zo wordt de schaamte rond het onderwerp belichaamd door Paulina (Maria Sobocinska). Ze heeft al jaren een relatie, is verloofd en heeft seks, maar beleeft daar zelf weinig plezier aan. Haar katholieke geloof en gesprekken met de pastoor bevestigen hoe krampachtig er wordt omgegaan met seks en vrouwelijk genot. Monika (Sandra Drzymalska) lijkt helemaal comfortabel te zijn met haar seksualiteit en sensualiteit, maar kan alleen klaarkomen door aan haar toxische ex te denken. Met haar personage doorbreekt de serie het beeld dat vrouwen die veel seks hebben ‘hoer’ zijn.
Sexify
Er zit zelfs een personage in die laat zien hoe slecht sommige mannen (soms) met afwijzing omgaan en er zijn tal van verwijzingen naar hoe er in de maatschappij gedacht wordt over vrouwelijk genot.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Sexify
Het onderzoek brengt de personages naar een seks-expo, sekswinkel en de vrouwenretraite van Monika's moeder. Allen leren ze meer over zichzelf, wat ze willen in het leven en met seks, en dat seksueel genot niets is om je voor te schamen.
Sexify
'In tijden van emancipatie, tolerantie, gelijkheid en respect, blijft één onderwerp nog altijd taboe: het vrouwelijk orgasme. Wist je dat er door de jaren heen weinig is veranderd? Het vrouwelijk orgasme wordt nog steeds weggelaten en genegeerd.' Nu er (gelukkig) steeds meer aandacht en openheid is om vrouwelijk genot bespreekbaar te maken, brengt Sexify op een openhartige en onbeschaamde manier (een deel van) het vrouwelijk perspectief in beeld.
Sexify S01, vanaf 28 april 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!