Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Wie praat, die slaapt

  •  
10-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
915 keer bekeken
  •  
Wie praat, die slaapt
De geschiedenis van het gebruik van kroongetuigen biedt een fascinerende duik in de Nederlandse georganiseerde misdaad.
Foto credit: NPO Radio 1
Na de moord op Peter R. de Vries, die vertrouwenspersoon was van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces, vraagt misdaadjournalist Marian Husken zich af in hoeverre kroongetuigen nut hebben in de Nederlandse rechtspraak. In Wie praat, die slaapt , een podcast van Dag en Nacht Media, duikt ze samen met journalist Maike van Leeuwen in de geschiedenis van het gebruik van kroongetuigen in Nederland.
Zo draait de reeks niet alleen om de zaak rond Ridouan Taghi, maar gaat Wie praat, die slaapt ook terug naar de eerste keren dat de Nederlandse staat criminelen liet praten in ruil voor strafvermindering en bescherming. We horen advocaten als Gerard Spong en Inez Weski, oud-officier van justitie Fred Teeven, maar ook criminelen die besloten om te getuigen.
Die experts, gecombineerd met de expertise van Husken, zorgen voor een interessante duik in de Nederlandse georganiseerde misdaad. Wie praat, die slaapt is niet alleen bijzonder onderhoudend; de reeks plaatst op overtuigende wijze vraagtekens bij het gebruik van kroongetuigen.  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!