de Lagarde

Podcast van de week: Vogelvrij

  •    •  
14-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vogelvrij
De zeer onderhoudende zoektocht naar het voor fraude veroordeelde VVD-raadslid Sjoerd Swane.
Foto credit: RTV Utrecht
Tijdens zijn ambt als raadslid en wethouder in de gemeente Maarssen lijkt Sjoerd Swane de ene na de andere schimmige deal aan elkaar te knopen. De VVD’er wordt in 2007 gearresteerd als verdachte van belastingfraude, en vier jaar later wordt hij veroordeeld tot twee jaar celstraf. Maar op het moment van die veroordeling blijkt Swane spoorloos verdwenen.
In Vogelvrij , een podcast van RTV Stichtse Vecht en RTV Utrecht, gaan journalisten Lisa Dekker en Jiri Glaap op zoek naar het verhaal rond de schimmige zaken die Swane deed, én zoeken ze naar Swane zelf. Het duo stuit op verhalen over een kleine drie ton aan steekpenningen, illegale bouw op zijn landgoed en allerlei vormen van vriendjespolitiek.
Voormalige collega’s en slachtoffers van Swane vertellen over hun ervaringen met de VVD’er. Dankzij interviews met familieleden en de ontdekking van een anonieme tipgever komen de journalisten steeds dichter bij het veroordeelde raadslid, al worden ze tijdens hun zeer onderhoudende zoektocht keer op keer met nog meer verrassingen geconfronteerd.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!