de Lagarde

Podcast van de week: Virus verhalen

  •  
21-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Virus verhalen
Een aangrijpende dwarsdoorsnede van een maatschappij die gedomineerd wordt door het coronavirus.
De dementerende oma, verward in het verzorgingstehuis waar geen bezoek meer langs mag komen. De terminaal zieke broer, wachtend op de verpleging. Maar ook een kind, dat maar besloten heeft om geen tikkertje meer te spelen, omdat je elkaar daarbij aanraakt (‘verstoppertje kan nog wel’). Virus verhalen geeft een aangrijpende dwarsdoorsnede van een maatschappij die gedomineerd wordt door het coronavirus.
In afleveringen van iets meer dan een kwartier maken we kennis met de mensen die vanwege het virus in uitzonderlijke situaties terecht zijn gekomen. En sommige situaties zijn ronduit hartverscheurend, zoals de vrouw met alzheimer die, ondanks een stroom van telefoontjes en bezoek aan haar balkon, denkt dat haar familie haar in de steek gelaten heeft. Of de ouders van de te vroeg geboren baby Wieb, die met het coronavirus op de achtergrond hopen dat hun kind het overleeft.
Maar ondanks die zware verhalen, overheerst een gevoel van verbroedering bij het beluisteren van deze podcast. De manier waarop de hoofdpersonen omgaan met een nieuwe realiteit, en blijven zoeken naar oplossingen, zoals de 83-jarige dokter die zich inzet voor een groep vluchtelingen in een parkeergarage in Amsterdam. Virus verhalen geeft, hoe clichématig dat ook mag klinken, de hoop dat deze crisis naast een hoop leed ook tot een stukje meer menselijkheid leidt.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!