de Lagarde

Podcast van de week: The Ron Burgundy Podcast

  •    •  
21-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ron Burgundy
Will Ferrell keert terug als één van zijn meest geliefde personages: anchorman Ron Burgundy.
Foto credit: Frank Micelotta/Getty Images
De domheid van Ron Burgundy verveelt nooit. Het personage van Will Ferrell, dat bekend werd dankzij de film Anchorman uit 2004, is een zichzelf zwaar overschattende nieuwslezer. Anchorman is in eerste instantie geen succes, maar groeit in de jaren sinds het verschijnen uit tot een enorme culthit.
Vijftien jaar na de film - en zes jaar na het vervolg Anchorman 2: The Legend Continues - trekt de acteur nogmaals het maatpak van de nieuwslezer aan, die zijn eerste stappen in de podcastwereld zet. Ondanks het feit dat Burgundy geen idee heeft wat een podcast is; hij vermoedt dat de producent de opnames met zijn auto bij het internet afgeeft, waar ze vervolgens naar de luisteraars verstuurd worden.
Wat Burgundy wél over podcasts weet, is dat true crime en spiritualiteit populaire genres zijn. En dus is er een verwarrend interview met een forensisch psycholoog (‘kan ik mijn ex op laten pakken omdat ze het heeft uitgemaakt?’). Aan spiritualisme-expert Deepak Chopra vraagt Burgundy of hij hem kan leren zweven.
Dat klinkt flauw, en is het ook, maar Will Ferrell is goed genoeg om The Ron Burgundy Podcast in een succes te veranderen. Het - weliswaar totaal misplaatste - zelfvertrouwen waarmee zijn personage de ene verkeerde vraag na de andere afvuurt, toont aan waarom hij vijftien jaar na Anchorman nog steeds zo geliefd is.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!