de Lagarde

Podcast van de week: RadioReuzen

  •    •  
27-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
RadioReuzen
Bert Kranenbarg duikt met grote radiomakers in de geschiedenis van het medium.
Dat een relatief jong medium uitermate geschikt is voor een liefdesbrief aan de grootste namen in de radiohistorie, bewijst Bert Kranenbarg in RadioReuzen. De dj van NPO Radio 5 heeft in de eerste veertig afleveringen van de podcastserie al een fraaie lijst aan gasten: van Maartje van Weegen tot André van Duin en Ferry de Groot.
Kranenbarg vraagt zijn gasten om hun meest geliefde herinneringen van het medium, zowel van zichzelf als van hun grote voorbeelden. Zo vertelt Maartje van Weegen hoe ze op de schoot van haar vader naar Paulus de boskabouter luisterde en legt Eddy Keur uit hoe hij als zestiger in het dj-team van jongerenzender 3FM is beland.
Wat RadioReuzen nog eens extra fraai maakt, is de hoeveelheid fragmenten die in de afleveringen te horen zijn. Kranenbarg en zijn team mochten grasduinen in de archieven van Beeld en Geluid en geven een heerlijk kijkje in de geschiedenis van de Nederlandse radio. Voor de radioliefhebber die de uitstap naar podcasts durft te maken, is RadioReuzen een lust voor het oor.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!