Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Moorden in het noorden

  •  
04-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
376 keer bekeken
  •  
Moorden in het noorden
Een beklemmend overzicht van de grimmigste moordzaken uit Scandinavië.
Foto credit: Dag en Nacht Media
Kijkers van detectiveseries weten al jaren dat Scandinavië een bron is voor grimmige moordverhalen, omgeven door ijzige omgevingen. Tijdens het luisteren naar Moorden in het noorden van Dag en Nacht Media blijkt dat in die landen de realiteit soms nog heftiger is dan de verhalen in fictieve series.
In de reeks, een vertaling van de Deense podcast Mord i Nord , wordt een verzameling uiterst grimmige moorden beschreven door Hanneke Hendrix. In uitstekend geschreven afleveringen van een half uur presenteert Moorden in het noorden die verhalen op uiterst spannende wijze. Zo horen we hoe twee Zweedse tieners via sms de moord op een klasgenoot plannen, en hoe een Japanse toerist in de jaren 80 gruwelijk om het leven kwam tijdens een bezoek aan Kopenhagen.
Moorden in het noorden weet een collectie grimmige verhalen samen te vatten in zeer spannende afleveringen. Wie na The Killing en The Bridge behoefte heeft aan een dosis misdaad uit Scandinavië, kan hier uitstekend terecht.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!