de Lagarde

Podcast van de week: Liedjeslust

  •  
01-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Liedjeslust
Dolf Jansen interviewt songwriters over hun eigen liedjes en de tracks die ze inspiratie gaven.
Of je liedjes lust, is de vraag die Dolf Jansen aan zijn gasten stelt. Het antwoord is eigenlijk altijd ja, aangezien hij in Liedjeslust spreekt met Nederlandse songwriters. Gasten als Mell (bekend van Mell & Vintage Future), Tim Knol en Blackbird vertellen over de nummers die inspiratie bieden.
Daarbij richt Jansen zich vooral op de teksten van die nummers. Zo laat hij Mell vertellen hoe ‘Gravity’ van John Mayer haar steun bood toen ze door een depressie ging, en geeft Tim Knol aan hoe de woorden van Steve Earle van invloed op hem zijn.  
Want het gaat in Liedjeslust niet alleen over de favoriete songs van de artiesten, maar ook over hun eigen maakproces. Zoals Knol, die zijn ergernis over de uitspraken van Dave Roelvink rond de coronarellen verwerkt tot inspiratie voor nieuw materiaal. Ook fijn: een groot deel van de nummers waar de gasten en Jansen (die ook liedjes uitzoekt) het over hebben wordt gedraaid. De rest, een eclectische lijst die gaat van Etta James tot Bram Vermeulen, is terug te luisteren in de onderstaande playlist op Spotify.
https://open.spotify.com/episode/5uMGNcyw4BnOvn36YdPC5N?si=yc29rvjeQNubyCO8jHloyw https://open.spotify.com/playlist/7xwcOzzUYLtrI0dvdRmL7N?si=HStzQLxwRRaVA6cdDQkaMA
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!