Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Hoe overleef ik...

  •  
16-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
258 keer bekeken
  •  
FrancineOomenOverleef

De survivaltips van Francine Oomen blijken ook voor twintigers en dertigers zéér welkom.

Foto credit: Lin Woldendorp

Van de brugklas tot vakanties en eerste zoenen; met haar Hoe overleef ik-boekenreeks heeft Francine Oomen een generatie aan kinderen en pubers door moeilijke momenten heen gesleept. De schrijfster biedt diezelfde generatie, nu eind twintig of begin dertig, opnieuw de helpende hand met een nieuw boek én een bijbehorende podcast.

Daarin blijkt al snel dat de succesformule die voor elfjarigen werkte - begripvolle reacties en heldere adviezen - het ook bij volwassenen uitstekend doet. Oomen gaat in iedere aflevering in gesprek met mensen die problemen ervaren, van burn-out tot imposter syndroom en van rouw tot queer zijn.

Oomen toont zich een begripvolle gesprekspartner in conversaties die ergens tussen een interview en een therapiesessie hangen. Vol inlevingsvermogen weet ze moeilijke onderwerpen aan te snijden bij de mensen die ze spreekt, die tot openhartige uitspraken komen. Aan het eind van de aflevering zijn er steevast survivaltips, die helder en fijn geformuleerd zijn. De podcastversie van Hoe overleef ik bewijst: je bent nooit te oud voor een stukje advies en een luisterend oor.

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!