Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Het WK wegkijken

  •  
14-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Het WK wegkijken
Moeten we wel kijken? Clairy Polak en Hugo Borst zetten de vele misstanden rond het WK in Qatar op een rij.
Foto credit: HUMAN
Waar de weken voor een WK voetbal normaal gevuld zijn met sportieve voorbeschouwingen, gaat het in het toeleven naar het toernooi in Qatar vooral over de omstandigheden in het gastland. Clairy Polak en Hugo Borst zetten de gruwelen nog eens op een rijtje in Het WK wegkijken , waarin ze bespreken hoe het zover heeft kunnen komen.
Daarbij gaat Polak ook in gesprek met experts, zoals voetbaljournalist Willem Vissers en Gijs de Jong van de KNVB, die allemaal een andere schuldige aan lijken te wijzen voor de omstandigheden in Qatar. Dat het WK stinkt, daar is iedereen in de podcast het namelijk wel over eens, maar een verantwoordelijke aanwijzen blijkt moeilijker. Zijn dat de spelers zelf, de sponsors, of de sportbonden? De meningen zijn verdeeld.
Polak en Borst horen het allemaal met groeiende frustratie aan, in de drie afleveringen die in de aanloop naar het toernooi gepubliceerd zijn. Tijdens het WK komen ze nog terug met een vierde, waarin besproken wordt hoe het controversiële toernooi verloopt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!