de Lagarde

Podcast van de week: Fake Heiress

  •  
07-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Fake Heiress
Het ongelooflijke verhaal van een zwendelende influencer.
Foto credit: BBC
Alvast een voorproefje op een komende serieverslaving? De rechten van het verhaal van Anna Sorokin zijn gekocht door zowel Netflix (Shonda Rhimes werkt aan de adaptatie - red.) als HBO: naar verluidt werken beide tv-giganten aan een adaptatie. De BBC-podcast Fake Heiress biedt in de tussentijd alvast een documentaire in podcastvorm, waarin het verhaal van de in Rusland geboren oplichtster verteld wordt.
Hoewel, documentaire: journalist Vicky Baker maakte Fake Heiress samen met toneelschrijver Chloe Moss, wat resulteert in een mix tussen feit en gedramatiseerde scènes. Hierdoor is het de vraag hoe waarheidsgetrouw de podcast is, maar onderhoudend is hij zeker. We horen het verhaal van Anna Sorokin, die op jonge leeftijd naar New York vloog met de droom om zich tussen de rijke socialites te begeven.
Hiervoor gaf Sorokin zichzelf een nieuwe identiteit: Anna Delvey, dochter van een rijk echtpaar, wachtend op een trustfonds van zo’n zestig miljoen dollar. Met de valse belofte van rijkdom lichtte Sorokin de New Yorkse elite op. Ze verbleef in vijfsterrenhotels, waar ze exorbitant dure maaltijden at en zich in designerkleding liet hijsen, zonder ook maar een cent te betalen.
Hoewel de nagespeelde scènes vaak te zwaar aangezet zijn, vertelt Fake Heiress een ongelooflijk verhaal. Terwijl Sorokin steeds verder verstrikt raakt in haar leugens, wordt haar gedrag alleen nog maar roekelozer, en is het wonderbaarlijk hoe ze toch steeds mensen om haar vinger windt. Laat die series maar komen.
Beluister Fake Heiress hier.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!