Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Druk: in het hoofd van kampioenen

  •  
20-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
236 keer bekeken
  •  
Druk: in het hoofd van kampioenen
Erik Dijkstra spreekt topsporters over de mentale offers die ze moesten brengen om de top te bereiken.
Foto credit: BNNVARA
Wat gaat er om in het hoofd van topsporters, vlak voor de wedstrijd waar ze jarenlang - soms zelfs hun hele leven - naartoe hebben gewerkt? In Druk: in het hoofd van kampioenen interviewt Erik Dijkstra negen Nederlandse atleten, die met individuele sporten tot grote hoogtes zijn gestegen.
Maar de druk, die is er altijd, blijkt al snel. Zoals bij Kiki Bertens, die ooit voor haar debuut op een tennistoernooi een hele kleedkamer onderkotste. De sporters vertellen over hoe de wedstrijdspanning ze soms tot grote hoogtes brengt, maar ook hoe het ze andere keren afremt op het moment dat het moet gebeuren.
Druk: in het hoofd van kampioenen zit vol meeslepende overwinningen, maar het zijn de anekdotes over de verloren wedstrijden die de grootste indruk achterlaten. Judoka Henk Grol die het slechtste moment uit zijn leven meemaakt of Jan Smeekens die een paar minuten denkt dat hij Olympisch kampioen is geworden. In mooie gesprekken bewijst Dijkstra het ongelijk van mensen die denken dat sport maar een spelletje is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!