Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Dinocast

  •  
07-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Jurassic Park
Gijs Rademakers en Maarten van Rossem verdiepen zich vol nieuwsgierig enthousiasme in hun gezamenlijke passie: dinosaurussen.
Tijdens Gijs Rademakers' deelname aan De slimste mens bleek dat hij een grote passie deelde met jurylid Maarten van Rossem: dinosaurussen. Die gedeelde liefde leidt nu tot Dinocast, een podcast waarin het duo zich iedere aflevering verdiept in een dinosaurussoort.
Rademakers en Van Rossem brengen een bezoek aan museum Naturalis, waar paleontoloog Anne Schulp ze college geeft over soorten als de stegosaurus en de triceratops. Was zo’n stegosaurus daadwerkelijk een dommig kuddedier, en was de triceratops de grootste vijand van de T-rex? Rademakers en Van Rossem zoeken het uit.
Daarnaast is er aan het eind van iedere aflevering aandacht voor dé filmreeks voor dinoliefhebbers: Jurassic Park. De presentatoren leggen scènes uit de klassieke film van Steven Spielberg (en de wat minder interessante vervolgen) voor aan experts en vragen zich af in hoeverre ze overeenkomen met de werkelijkheid. De afleveringen van Dinocast barsten van het nieuwsgierig enthousiasme. Iedereen die op jonge leeftijd betoverd werd door deze vroegere aardbewoners, zal zich weer even kind voelen.  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!