Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: De zwarte dag van Hans

  •  
14-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
225 keer bekeken
  •  
De zwarte dag van Hans
AD-journalist onderzoekt de wilde verhalen rond de dood van een oud-inlichtingenmedewerker.
Foto credit: Algemeen Dagblad
In februari 2021 wordt de oud-inlichtingenmedewerker Hans van de Ven dood in bad aangetroffen. Hoewel de onderzoekende schouwarts snel concludeert dat het om een natuurlijke dood ging, lijkt er toch meer aan de hand. AD-journalist Koen Voskuil gaat in gesprek met mensen uit de omgeving van Van de Ven, op zoek naar antwoorden.
Die centrale zoektocht in De zwarte dag van Hans lijkt echter alleen maar meer vragen op te roepen. Van de Ven was een mysterieus figuur, die in zijn laatste jaren allerlei vreemde bedrijven opzette. Daarnaast bleek er ook nog eens een voortvluchtige oplichtster in het huis van de overleden man te wonen. Was zij verantwoordelijk voor zijn dood?
De theorieën van de vrienden en kennissen van de overledene schieten alle kanten op, wat De zwarte dag van Hans intrigerend, maar soms ook lastig te geloven maakt. Verhalen over afluisterkastjes, informanten die door kranten met gaten erin geknipt mensen bespieden - de reeks balanceert tussen aangrijpend moordmysterie en een over-the-top spionageroman.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!