Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: De slimste podcast

  •  
23-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
91 keer bekeken
  •  
De Slimste Mens
Bram Douwes presenteert een zeer onderhoudend verlengstuk van de verslavende tv-quiz.
Foto credit: KRO-NCRV
Kijkcijferkanon De slimste mens heeft naast de dagelijkse tv-uitzendingen nu ook een wekelijkse podcast. Journalist Bram Douwes, die in 2021 de tweede plek haalde in de kennisquiz, interviewt andere oud-kandidaten en analyseert de uitzendingen van de afgelopen week, terwijl Nynke de Jong een college geeft over een onderwerp dat aan bod kwam in de quiz.
Tijdens die gesprekken wordt nog maar eens duidelijk dat De slimste mens niet alleen een onweerstaanbare quiz is, maar ook een cultureel fenomeen. Zo vertelt Lisa Loeb, die Douwes versloeg in de finale, hoe haar deelname haar veranderde, haar carrière naar een hoger plan trok en haar leven compleet op z’n kop zette.
Voor fanatieke kijkers is De slimste podcast een heerlijk verlengstuk van de kennisquiz. De immer vlot pratende Douwes is ideaal als host, die met zijn gevoel voor humor een programma waarin deelnemers vragen over mosselen en The A-team moeten beantwoorden laat klinken als het belangrijkste programma op televisie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!