de Lagarde

Podcast van de week: De gestolen schilderijen van Jopie Huisman

  •  
31-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
244 keer bekeken
  •  
Jopie Huisman
De nieuwe poëtisch vertelde zoektocht van de makers van De brand in het landhuis.
Foto credit: NTR
In juli 1984 worden drie schilderijen van de Friese schilder Jopie Huisman gestolen uit galerie ’t Weefhuis in Nuenen. Een kleine veertig jaar later gaan NTR-podcastmakers Simon Heijmans en Marion Oskamp (die eerder verantwoordelijk waren voor de uitstekende podcast De brand in het landhuis ) op zoek naar de nog altijd verloren werken.
Heijmans weet in poëtische zinnen niet alleen een spannend en mysterieus verhaal neer te zetten, maar ook het verhaal van de eigenzinnige schilder te vertellen. Met de hulp van kunstdetective Arthur Brand stuiten Heijmans en Oskamp afwisselend op nieuwe informatie én tegenslagen in hun onderzoek. In beide gevallen levert dat fascinerende verhalen op - en de werken van Jopie Huisman draaiden om de verhalen die erachter schuilgingen, blijft Heijmans benadrukken.
Die verhalen maken De gestolen schilderijen van Jopie Huisman een heerlijke zoektocht naar de werken van de illustere Friese schilder. Waarbij, net als bij De brand in het landhuis , de reis minstens zo meeslepend is als de bestemming.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!