de Lagarde

Podcast van de week: De Brand in het Landhuis

  •  
15-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
93 keer bekeken
  •  
De brand in het landhuis
Journalist Simon Heijmans duikt in het verhaal van miljonair Ewald Marggraff, die in 2003 om het leven kwam bij een brand in zijn landhuis in Vught.
Een mysterieuze brand, een dode miljonair, een verdwenen kunstcollectie en zo’n 160 miljoen euro die spoorloos verdwenen lijkt. De ingrediënten voor een nagelbijtende detective zijn aanwezig, maar het is vooral het proces van journalist Simon Heijmans dat De Brand in het Landhuis tot zo’n fantastische podcast maakt.
In de zesdelige serie, een productie van Radio 1 en de NTR, duikt Heijmans in het verhaal van Ewald Marggraff, die in 2003 om het leven kwam bij een brand in zijn landhuis in Vught. In het Brabantse dorp gaan al jaren de wildste verhalen over de schuchtere miljonair: hij zou beroofd zijn door kunstdieven, die vervolgens zijn huis in brand gestoken hebben.
Terwijl Heijmans, die zelf in de omgeving opgroeide, voor de ene na de andere verrassing komt te staan, maakt hij je als luisteraar deelgenoot van zijn proces. Hij beschrijft de zenuwen wanneer hij een bron benadert, bespreekt met zijn eindredactrice hoe hij verder moet en wordt onderweg naar de - eveneens indrukwekkende - ontknoping dwarsgezeten door collega-journalisten van Omroep Brabant.
En zo is De brand in het Landhuis tegelijkertijd een detectiveverhaal én een making-of. Als luisteraar wil je niet alleen voor jezelf de geheimen ontdekken, maar je gunt Heijmans ook het verhaal waar hij zo bezield achteraan zit.
Klik hier om de afleveringen van De Brand in het Landhuis te beluisteren.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!