Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Appie

  •  
30-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
Appie
Hoe een gewelddadige overval op een supermarkt in 1990 nog altijd zijn sporen nalaat.
Foto credit: AD / De Gelderlander
Op een maandagochtend in mei 1990 wordt het personeel van een Albert Heijn in Oosterbeek geconfronteerd met de gewelddadigste overval in de Nederlandse geschiedenis. Twee medewerkers overlijden, een derde raakt de rest van zijn leven verlamd. Het zou uiteindelijk twee jaar duren voordat de hoofddader, Appie A., in beeld kwam.  
In Appie reconstrueert Marc Adriani voor het AD en De Gelderlander de gebeurtenissen van mei 1990 en de lange schaduw die ze wierpen op de levens van de betrokkenen. De podcastreeks is niet alleen een misdaadanalyse, maar ook vaak een portret van slachtoffers en nabestaanden. Toch leverde Appie ook nieuws op over de gelijknamige dader: Adriani ontdekte dat de tot een levenslange straf veroordeelde overvaller vrij lijkt te komen.
Dat nieuws zorgt voor ongeloof en frustratie bij de familie van zijn slachtoffers, en geeft de podcast plotseling een andere dimensie. Appie is een reeks die een gruwelijke overval als startpunt heeft, en op knappe wijze laat zien hoe de sporen daarvan ruim dertig jaar later nog zichtbaar zijn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!