Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast luistertips: vakantieverhalen en de directeur van Tivoli

  •  
26-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Frans Vreeke
Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week onder anderen de directeur van TivoliVredenburg (foto).
Foto credit: Robert Oosterbroek
Man met de microfoon
Aflevering: Vakantie
In deze laatste aflevering van het seizoen trekt Chris Bajema er met zijn oranje bus én microfoon op uit voor verhalen rond het thema vakantie. Het is een mix van echte en net niet echte verhalen over de zomervakantie, inclusief bijdragen van onder anderen Diederik Ebbinge, Micha Wertheim en Cecile Heuer.
 
Bas Haan en Jesse Frederik wonnen dit jaar allebei een Loep voor hun werk in de journalistiek. De twee mannen verschillen echter van stijl: Haan (bekend van zijn werk rond de Teeven-deal) wil puur de feiten blootleggen, Frederik wil constructieve journalistiek. Ze gaan in discussie: moet een journalist alleen informeren, of mag hij ook de wereld proberen te verbeteren?
 
Voormalig John Coffey-frontman David Achter de Molen ontvangt Frans Vreeke, de directeur van TivoliVredenburg. Ook Achter De Molen werkt in het poppodium, als stagemanager. Hij vraagt naar de verantwoordelijkheden van Vreeke, en de hobbelige ontstaansgeschiedenis van het nieuwe gebouw, met geluidsproblemen en de enorm dure verbouwing.
 
Een herhaling, maar een zeer interessante: een jaar geleden sprak Elger van der Wel met Yann Lafargue van Netflix. De streamingdienst had op dat moment net haar kantoor in Amsterdam geopend. De Fransman spreekt over de impact die Netflix heeft gehad op onze levens, en over de toekomstplannen.
 
Een jeugdherinnering: Sanne Pols ging op haar vijftiende aan het oppassen in het grote huis van de buren. Daar wordt ze opgeschrikt door een reeks telefoontjes. Eerst hoort ze niets, en dan klinkt er opeens een dreigement: ‘I’m gonna kill you.
 
Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!