Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast luistertips: de laatste Kubrick en de zomerhit van 2018

  •  
19-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Eyes Wide Shut
Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week onder meer de film Eyes Wide Shut en de zoektocht naar de zomerhit van dit jaar.
Een blik op Eyes Wide Shut, de zwanenzang van de legendarische regisseur Stanley Kubrick. Voordat de film in 1999 dan eindelijk uitkwam (het vorige project van de cineast was Full Metal Jacket uit 1987), was er al controverse. Eyes Wide Shut zou boordevol seks zitten, en Harvey Keitel zou zelfs zijn ontslagen omdat hij per ongeluk over Nicole Kidman was klaargekomen. Maar hoe schokkend was het uiteindelijke resultaat?
 
Waar komen pesten, 'hate crimes' en andere gruwelijkheden vandaan? Aan het woord komt onder anderen Christian Picciolini, die in het verleden actief was als neonazi. Hij heeft zich echter hervormd, en blikt terug op hoe in zijn jeugd de haat begon te broeien in zijn hoofd en hij vervolgens in zulke duistere omstandigheden terechtkwam.
 
Eigenlijk is ’t geen podcast, maar een volledige aflevering van Zomergasten (zonder de fragmenten, die worden samengevat). Maar voor wie hem vorig jaar gemist heeft: het zeer fraaie gesprek tussen Janine Abbring en oud-burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan. Een kleine drie maanden na dit gesprek overleed hij.
 
Nu we middenin een aantal weken van zon en droogte zitten, is het tijd voor een belangrijke oordeel: wat is dé zomerhit van 2018? Vier schrijvers van het vermaarde muziekblad Rolling Stone proberen elkaar te overtuigen van hun keuzes. De hitlijst staat vol met nummers van het nieuwe album van Drake, maar scoort de Canadees ook de ultieme zomerhit van het jaar?
 
Waar de meeste podcasts een keurig afgebakende niche hebben, pakt De Eeuw van de Amateur ‘alles’ als onderwerp. Lekker breed. En dat is te horen aan de gespreksonderwerpen die Botte Jellema, Ype Driessen en Paulien Cornelisse bespreken in deze zestigste aflevering. Het gaat van het Thaise voetbalteam in de grot tot Spinvis en James Bond.
 
Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!